Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Γκοουμπάκ, κυρία Μέρκελ, αλλά μείνε!

Δέκα εκατομμύρια κομπάρσοι είναι ταυτόχρονα και παραγωγοί σε μια κωμωδία με τραγικά αποτελέσματα...

Πήγε στις εκλογές με το σύνθημα «Σκίζω Μνημόνια, καταργώ ΕΝΦΙΑ, σβήνω εφαρμοστικούς μ' έναν νόμο κι ένα άρθρο, προλάβετε!». Το σύνθημα μοσχοπούλησε κι εκείνος πούλησε τους ψηφοφόρους. Δεν έκανε τίποτε απ' όλα όσα υποσχέθηκε, αλλά είχε μια φαεινή ιδέα: διόρισε υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη! Ο Βαρουφάκης έκανε αντίσταση ντυμένος σαν ιδιοκτήτης κωλόμπαρου της Τρούμπας και φωτογραφιζόμενος να τρώει ψαρούκλες (σε ξύλινες πιατέλες!!!) μετά της συζύγου με θέα την Ακρόπολη. Επί ΣΥΡΙΖΑ, εθνικά αξιοπρεπής στάση είναι χωρίς γραβάτα, με τα χέρια στις τσέπες και τους γιακάδες σηκωμένους.

Διοργανώνει δημοψήφισμα. Ρίχνει «γραμμή» στους ψηφοφόρους να πουν ΟΧΙ και, μόλις το λένε, εκείνος παθαίνει κολούμπρα και το κάνει ΝΑΙ.

Καμάρωσε ότι δούλεψε για 17 ώρες, τη νύχτα της μεγάλης κωλοτούμπας ενώπιον της Μέρκελ και του Σόιμπλε, για να κατορθώσει να φέρει ολόφρεσκη και μυρωδάτη μια Μνημονιάρα ίσα με το μπόι του Φασούλα. Μόλις σιγουρεύεται ότι έδεσε η κομπόστα του αριστερού Μνημονίου κάνει εκλογές για να κυβερνά με την ησυχία του και να διορίζει από τα πορτοπαράθυρα εγγόνια ανταρτών, ταλαντούχες στον χορό επί στύλου (pole dancing), συντρόφους από τα χρόνια του πανεπιστημίου, συμμαχητές στις μαξιλαρομαχίες της πενταήμερης κ.ά.

Είναι φόλα αντιαμερικανός, το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» το έμαθε καλύτερα και ταχύτερα και απ' την αλφαβήτα, αλλά, μόλις έσκασε μύτη εδώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κόντεψε να λιποθυμήσει από τη χαρά του! Μαγεύτηκε τόσο πολύ από τον Ομπάμα, που σπρέχαρε τα ελληνικά σε στιλ Γκιωνάκη, με αμερικανική προφορά - είχε και την αυταπάτη ότι θα ερχόταν εδώ ο Μπαράκ για να τον σώσει από τους Γερμανούς.

Μόλις τελείωσε το αμερικανικό όνειρο φθινοπωρινής νυκτός, πεθαίνει ο «πνευματικός» του, ο Φιντέλ. Ο κόσμος εδώ καίγεται, αλλά του Τσίπρα δεν του καίγεται καρφί. Γι' αυτό καβάλησε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο (τα έξοδα τα κεράσαμε εμείς) και πήγε στην κηδεία μαζί με όλους τους άλλους Αφρικανούς και Λατινοαμερικανούς ηγέτες. Στον επικήδειο μίλησε εναντίον των αγορών, αλλά ελπίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Αβυσσος...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου