Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Είτε με κρύο, είτε με ζέστη δεν θα έχετε ρεύμα αλλά θα πληρώνετε! Κορόϊδα...

bloomberg.com και εδώ.
Είτε κάνει κρύο, είτε κάνει ζέστη, με πολλά αιολικά απλά δεν θα έχουμε ρεύμα. Αλλά θα πληρώνουμε παραπάνω για το προνόμιο.

Το άρθρο του (κατά καιρούς καταΠράσινου) Bloomberg είναι χυδαίο: Μασκαρεύει την απουσία των αιολικών, πανευρωπαϊκά, όταν έκανε κρύο, στην άρνηση της Βουλγαρία (και της Ελλάδας) να "εξάγουν" το ρεύμα τους στους Ευρωπαίους. Και αυτός είναι η "Ευρωπαϊκή" προσέγγιση: Τα δικά σου δικά μου, αφού σε έχω γδάρει με άχρηστα αιολικά. Αυτή είναι η "Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη". Επί της ουσίας, έκανε κρύο, την Γερμανία τα αιολικά είχαν διάσκεψη με τον ΔΕΔΔΗΕ (για την άεργο ισχύ), το πυρηνικό μονοπώλιο είχε λόξιγκα και δεν έφτανε το αέριο. Green Energy Is Causing Power Shortages In Europe During An Awful Winter

businessinsider.com.au και εδώ.
Και όταν κάνει ζέστη; Όταν κάνει ζέστη συχνά δεν φυσάει. Όταν έχεις χώσει κεφάλαια και επιδοτήσεις σε αιολικά, και κάνει ζέστη, δεν έχεις ρεύμα. Όταν δεν έχεις ρεύμα, λέγεται "blackout". Δεν χρειάζεται καν να χορεύεις σάμπα με παραμύθια του ΔΕΔΔΗΕ για άεργο ισχύ.

South Australia Heatwave Wind Power Collapse, Rolling Blackouts "...prime minister Malcolm Turnbull blamed the pursuance of renewable energy generation through wind farms. Of course they want to blame it on everybody else. Well, I suppose they can blame it on the wind because it wasn’t blowing yesterday... But you know something, when they have the biggest heatwave there’s no wind. And when there’s no wind, all their windmills are not generating electricity and they haven’t planned for that..." Πριν λίγες μέρες, ο κ. Σταθάκης κοιτούσε τα δελτία καιρού να δει αν θα έρθει το καραβάκι με το αέριο για να έχουμε ρεύμα. Το καλοκαίρι, έτσι και κάνει ζέστη, θα κλείσουμε πάλι την βιομηχανία, θα πάμε διακοπές, και του στείλω ...χαιρετίσματα. Ρεύμα με δελτίο καιρού.

news.sky.com
Και το κερασάκι στην Πράσινη Τούρτα: Το κόστος των Πράσινων Σχεδίων είναι ακριβότερο από αυτό που προϋπολογίστηκε μόλις πριν λίγους μήνες και οι καταναλωτές θα πληρώνουν ακόμα περισσότερο για τις Πρασινάδες. Η απάτη δεν έγκειται στους λάθος προϋπολογισμούς. Η απάτη έγκειται στο ότι επιδοτείται κάτι που δεν αποδίδει. Δεν παράγει. Κοστίζει αλλά είναι "μη ανταποδοτικός φόρος". Όσο τα αιολικά και τα φ/β είναι μικρό ποσοστό της εγκατεστημένης ισχύος, υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνουν (αν μη τι άλλο επειδή δεν κάνουν ζημιά στα δίκτυα). Όσο μπαίνουν περισσότερα, απλά ανεβαίνει ο λογαριασμός. Και ο λογαριασμός ανεβαίνει εκθετικά, αφού εκθετικά μειώνεται και η δυνατότητα εξοικονόμησης και υποκατάστασης. Το έχει πει η Γερμανική ΕΟn από το 2005.

Δεν μιλάμε πια για "θεωρίες" σε βάρος "καθαρής ενέργειας". Μιλάμε για ειδήσεις που εκθέτουν τους απατεώνες. Στην Ελλάδα έχουν ονοματεπώνυμο -- όσο κι αν άλλαξαν τακτική και φυτεύουν άρθρα από εδώ και από εκεί. Απατεώνες. Το καλύτερο άρθρο είναι αυτό που έχει τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της Siemens: "Αλλοπρόσαλλη ενεργειακή πολιτική, αλλά τουλάχιστον να πουλήσουμε καμμιά ανεμογεννήτρια". (Τις είχα μεταφέρει εδώ).
  • Κύριε Σταθάκη;
  • Κύριοι της ΡΑΕ;
  • Κύριοι δικαστές;
  • Κύριοι Δήμαρχοι; Πόσο καιρό ακόμα η απάτη;
(και επειδή μού έγραψε κάποιος, μάλλον "οικολόγος", ότι αυτά τα λέει ο ...Trump, ο Trump δεν είναι ούτε στην "Ευρώπη" ούτε στην Νότια Αυστραλία)

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου