Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Θέλετε διαλείπουσες ΑΠΕ; Θα επιδοτείτε μονάδες φυσικού αερίου

Η Καλιφόρνια, από τον καιρό του Αυστριακού, που έγινε Αμερικάνος και παρίστανε τον Ρεπουμπλικάνο, Κυβερνήτη της, έχει την πιο "Πράσινη" ενεργειακή πολιτική. Γέμισε ΑΠΕ. Έκλεισε συμβατικές μονάδες. Έχει ακριβό ρεύμα, τα περισσότερα blackout στις ΗΠΑ (όχι αναγκαστικά λόγω ΑΠΕ). Ευτυχώς έχει γειτονικές Πολιτείες με πυρηνικά, κάρβουνο και υδροηλεκτρικά και, κυρίως, μεγάλα και ενιαία δίκτυα για να μπορεί να απορρίπτει τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα.

americanexperiment.org/

Στην Καλιφόρνια κάνουν κατά κόρον αυτό που κάνουμε, και θα κάνουμε, και εμείς: Επιδοτούν μονάδες φυσικού αερίου με "Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος". Παρά τα πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά, ηλεκτροδοτείται από φυσικό αέριο και εισαγωγές (πυρηνικού, ανθρακικού και υδροηλεκτρικού) ρεύματος. Και επειδή οι μονάδες αερίου γίνονται ασύμφορες όταν δουλεύουν μεταβλητά, απαιτούν επιδοτήσεις. Το ρεύμα θα ακριβαίνει και, όπως πάει, θα έχουν σίγουρο ρεύμα μόνο χάρη στις γειτονικές Πολιτείες.

Κάποτε, έλεγαν ότι η Καλιφόρνια είναι ...πρωτοποριακή. Στα ενεργειακά, η Καλιφόρνια έχει γίνει ...Γερμανική.

Εμείς;

Εμείς έχουμε πολλές ΑΠΕ και βάζουμε κι άλλες (απούλητα τα αιολικά στην Γερμανία, εδώ και 2 χρόνια, ψάχνουν για κορόϊδα σε τριτοκοσμικές χώρες), κλείνουμε τον λιγνίτη, ηλεκτροδοτούμαστε από φυσικό αέριο και εισαγωγές. Ναι, δείχνουμε πολλή ονομαστική ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ, αλλά αυτό που δείχνουμε είναι πόσα πληρώνουμε σε αιολικούς και φωτοβολταϊκούς.

Εξοικονομούμε καύσιμα με αυτές τις ΑΠΕ; Όχι. Οι ΑΠΕ, "προστίθενται χωρίς να υποκαθιστούν και, ειδικά τα αιολικά, αυξάνουν αντί να μειώνουν την χρήση και του αερίου". Είναι φόρος. Αν εξοικονομούσαμε καύσιμα με τις ΑΠΕ, θα μας το έλεγαν... Και θα είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που θα το κατάφερναν.

archaeopteryxgr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου