Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Λόγος περί του φύλου Προέδρων

Ορθοπολιτικός πρωτογονισμός: Αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο είναι γυναίκα, τότε πρέπει να θεωρείται, αυτομάτως, καλή επιλογή!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του: «Και ναι, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα. Διακεκριμένη επιστήμων και ενεργός πολίτης. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών».

Για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός ένιωσε την ανάγκη, σε αυτή την περίσταση, να επιτεθεί εναντίον του ελληνικού λαού λέγοντας ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών; Θα έπρεπε ίσως να διευκρινίσει σε ποιες περιοχές της χώρας έχουν σημειωθεί περιστατικά συστηματικών -αλλά και νομιμοποιημένων με κάποιον «θεσμικό» μανδύα- διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

Μήπως σε εκείνες όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο του Ισλάμ και σε κάποιες περιόδους του συλλογικού βίου εφαρμοζόταν υποχρεωτικά η σαρία; Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισλαμικό δίκαιο έπαυσε εδώ και περίπου μία διετία να είναι υποχρεωτικό για τη μειονότητα των μουσουλμάνων της Θράκης! Πλέον η εφαρμογή της σαρίας είναι προαιρετική. Για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός ενοχοποιεί τους Έλληνες με ένα στιλ που αναπόφευκτα θυμίζει Γιώργο Παπανδρέου (στις αρχές του 2010);

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε για την κυρία Σακελλαροπούλου ότι «έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, τιμώντας στο πρόσωπό της τη σύγχρονη Ελληνίδα». Μια ένσταση: Η σύγχρονη Ελληνίδα δεν θα πρότεινε την αθώωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου (υπόθεση «λίστας Λαγκάρντ»).

Επίσης, η σύγχρονη Ελληνίδα δεν θα ψήφιζε υπέρ των περικοπών των συντάξεων και της κατάργησης των δώρων, όπως έκανε η κυρία Σακελλαροπούλου το 2015. Συν τοις άλλοις ελάχιστες από τις σύγχρονες Ελληνίδες είχαν πατέρα που είχε κάποτε διατελέσει αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Λίγα τα κοινά σημεία επαφής της σύγχρονης Ελληνίδας με την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το φύλο από μόνο του, φυσικά, δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει κάποιον άνθρωπο. Η κρίση γίνεται πάντα με βάση τις πράξεις και τις επιλογές του. Ούτως έχουσιν τα πράγματα…

newsbreak.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου