Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μισό εκατ. τον μήνα για τα χλιδάτα ταξίδια της κυβέρνησης

Να που απηύθυνε ο κ. Πάγκαλος το «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά»: στην κυβέρνηση του!

Μόνο οργή προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, την ώρα που απαιτούν περικοπές στους μισθούς και μειώσεις στις συντάξεις, χρεώνουν το κράτος «ένα σκασμό» λεφτά για τις χλιδάτες μεταφορές τους στα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά ταξίδια!

Πέντε εκατομμύρια ευρώ ξόδεψετο κυβερνητικό επιτελείο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο (μισό εκατομμύριο ευρώ τον μήνα!!!) για τις μεταφορές του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βαλκάνια, σύμφωνα με την λίστα των δρομολογίων των VIP αεροσκαφών, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.

Πρωτοστάτης της χλιδής ο κ. Δρούτσας, που αν είχε ελικοδρόμιο στο σπίτι του θα πήγαινε και στο υπουργείο με… «ιπτάμενο ταξί». Σύμφωνα με τον Ε.Τ., ζητήθηκε από τον πιλότο αεροσκάφους, καθώς θα «φεύγει» από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»  να «περάσει» από την Ελευσίνα, για να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σημειωτέον έχει πραγματοποιήσει 30 ταξίδια με VIP αεροσκάφος σε 10 μήνες.

Στα ίδια επίπεδα κινείται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, που «επιστράτευσε» ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, για να πεταχτεί τον Δεκαπενταύγουστο από την Κέα (όπου έκανε διακοπές σε μια από τις κατοικίες του) στην Τήνο. Και όχι για κάποιο τάμα, αλλά για business (να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Παναγίας).

Να σημειωθεί ότι  ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες στην «business class» κοστίζει 1.000 ευρώ. Η κυβέρνηση, που γνωρίζει καλά ότι «λεφτά υπάρχουν», σπατάλησε 47.000 έως 55.000 ευρώ. Είχε βέβαια και συνοδεία, γιατί «δεν λέει» να ταξιδεύεις μόνος σου στην χλίδα. Too boring!

Σε μερικές περιπτώσεις κάνουν και στάσεις. Θέλει να πεταχτεί κάποιος φίλος ή συγγενείς στο Παρίσι και το VIP αεροσκάφος έχει προορισμό τις Βρυξέλλες; Κανένα πρόβλημα… Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί το κόστος ανέρχεται για Βρυξέλλες 60.000 ευρώ, για Λάρνακα 26.000 ευρώ, για Σεράγιεβο 46.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση με ανακοίνωση της μιλάει για διαστρέβλωση των γεγονότων, αλλά και για ψευδείς ειδήσεις που μεταδίδει η εφημερίδα, ενώ κάνει λόγο για «ευτελή λαϊκισμό» του συντάκτη.

«Όλες οι μετακινήσεις του Υπουργού Εξωτερικών και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει σε κάθε περίπτωση, οργανώνονται πάντα με γνώμονα την αποφυγή περιττής δαπάνης για το δημόσιο προϋπολογισμό…Χρησιμοποιεί κρατικά αεροσκάφη, όταν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στον ίδιο χρόνο με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις  Πέραν όμως της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ο συντάκτης του δημοσιεύματος μετέρχεται και ψεύδη… Η μία περίπτωση είναι η μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών τον περασμένο Ιούνιο στο Σεράγεβο, διότι το αεροσκάφος έκανε δύο φορές τη διαδρομή. Η πραγματικότητα είναι ότι το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να επαναλάβει τη διαδρομή διότι δεν υπήρχε χώρος να σταθμεύσει στο αεροδρόμιο του Σεράγεβο, κάτι που το πλήρωμα πληροφορήθηκε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους. Η άλλη περίπτωση “προκλητικού ταξιδιού” είναι στις 30 Ιουλίου τ.ε. στην Κρήτη, όπου αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών “αξίωσε το αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Υπουργός Εξωτερικών εκείνες τις ημέρες δεν βρισκόταν στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας περιοδεία στο Βελιγράδι και την Πρίστινα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Επειδή και κατά το παρελθόν ο «Ελεύθερος Τύπος» έχει προβεί σε δημοσίευση ανακριβών και ψευδών στοιχείων σχετικά με την δραστηριότητα του Υπουργού Εξωτερικών και μάλιστα έχει αρνηθεί να δημοσιεύσει την ανασκευή των ψευδών, ο Υπουργός επιφυλάσσεται πλέον να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».
http://www.star.gr/politics/67188/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου