Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Quiz

Γράφει η Κουκίδα

Λόγω ημερών και γιατί μας χρειάζεται 48ωρη χαλάρωση πριν από τον μαραθώνιο αναλύσεων, εκτιμήσεων, προβλέψεων, μελλούμενων που θα υποστούμε από τους παραθυράτους την Κυριακή, παραθέτω μερικά quizακια, για πολύ, πολύ δυνατούς λύτες:

Quiz1 : Ποιος κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος, που κρίνει την πορεία της χώρας μας, όταν ήταν μικρός μάζευε πενταροδεκάρες από το πάρκινγκ στο οποίο δούλευε ο πατέρας του,
για να περνάει η ώρα; «Ετσι έμαθα την αξία του χρήματος» λέει ο ίδιος και μας τα χώνει κανονικά ανα.μήνα γιατί -λόγω της σπατάλης μας - κοντεύουμε να τινάξουμε την ευρωζώνη στον αέρα..

Quiz2: Ποιος ηγέτης Ευρωπαϊκής χώρας, που επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην χώρα μας, μέχρι να πάει δύο το μεσημέρι έχει γίνει τύφλα; Είναι λάτρης του τζιν and τόνικ αλλά ρίχνει και κανένα ουισκάκι (single malt) μέσα-μέσα. Πάντα όμως το ποτήρι που κρατάει είναι για ..καφέ. Το ωραίο είναι ότι λίγοι δημοσιογράφοι το έχουν πάρει χαμπάρι γιατί είναι και εύγλωττος ο άτιμος. Οσο περισσότερο πίνει, τόσο πιο διαυγής είναι ο λόγος του.

Quiz3: Ποιας χώρας οι διπλωματικοί ακόλουθοι σχολίαζαν στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ ότι από τώρα και στο εξής οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα λαμβάνονται ..εκτός και χαρακτήριζαν τον ΓΑΠ «επικίνδυνο»? . Ελεγαν μάλιστα ότι από εδώ και πέρα οι εξελίξεις στην οικονομία είναι «απρόβλεπτες»..

Quiz4: Τι απάντησε η Αγγελα Μέρκελ όταν ρωτήθηκε από γερμανούς δημοσιογράφους εάν όντως (όπως μετέδιδαν τα ελληνικά μέσα) ο Ελληνας πρωθυπουργός χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι (κατά την συνεδρίαση των ηγετών της ΕΕ) και της είπε «μέχρι εδώ;»

Quiz5: Ποιος ευρωπαίος επίτροπος φοβάται την εξεταστική στην οικονομία και τα παίρνει στο κρανίο κάθε φορά που ακούγεται το όνομα του στην ελληνική βουλή; Ο ίδιος μάλιστα φροντίζει να στέλνει τα δικά του έμμεσα μηνύματα στην χώρα μας μέσω του πόστου που κατέχει τώρα. Τα μηνύματα υπονοούν «μην παίζετε μαζί μου γιατί θα σας ταράξω στα πρόστιμα». Και ανά εβδομάδα όλο και κάποια ανακοίνωση βγάζει για την Ελλάδα

Quiz6: Ποιο στέλεχος της κυβέρνησης έχει καταλάβει που πάει το πράγμα και ήδη έχει αποδεχθεί θέση καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ; Δεν το έχει πει ακόμα στον πρωθυπουργό όμως το αμερικανικό πανεπιστήμιο έκανε την ..γκάφα και το ψηλοανακοίνωσε σε γράμμα προς τους alumni.

Quiz7:Ποιος υπουργός της κυβέρνησης στον πρόσφατο ανασχηματισμό ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει υπουργείο (παρά το γεγονός ότι τα πήγαινε καλά) επειδή το απαίτησε η γυναίκα του; «θα με χωρίσει πρόεδρε» φέρεται να είπε. Το αίτημα έγινε δεκτό.

Quiz8: Ποιος ξένος πρέσβης στην Αθήνα σχολίαζε πρόσφατα ότι η καλύτερη λύση -για την χώρα του- είναι να μείνουν 2-3 κανάλια και 2-3 εφημερίδες στην Ελλάδα ώστε να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα; Δεν έκρυψε μάλιστα την ικανοποίηση του για τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζουν τα εκδοτικά συγκροτήματα ενώ δεν δίστασε να περάσει -πριν από 2 εβδομάδες- και το κατώφλι ενός από αυτών, να συναντηθεί με μεγαλο-εκδότη και να προσφέρει την (χρηματική) βοήθεια του. Με τα ανάλογα ανταλλάγματα βεβαίως.

Από Δευτέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Βλέπετε καταφθάνουν στη χώρα μας εκτιμητές του οίκου αξιολόγησης Fitch. Οσονούπω και αυτοί της Moody's. Mυρίστηκαν πολιτική αστάθεια και κατέβηκαν για να ψαρέψουν επενδύσεις. Οσο μεγαλύτερη είναι η ψαριά τόσο μεγαλύτερη και η στήριξη. Διαφορετικά δεν έχουν και πολύ να ξαναβγάλουν εκθέσεις περί πτώχευσης. Ανοιξε επικίνδυνα το παιχνίδι ο George με την απειλή για πρόωρες εκλογές. Αυτοαποσταθεροποιήθηκε.

Καλό βόλι. Και μην ξεχνάτε. Μόνο Σγουρό.
http://www.topontiki.gr/article/11215

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου