Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η ΝΔ αναγνωρίζει πολιτική ευθύνη στον κ. Βενιζέλο, αλλά συγκυβερνά μαζί του!

Εκεί στη ΝΔ φαίνεται ότι μας περνούν για πολύ αφελείς, δεν εξηγείται διαφορετικά. Ενώ λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα ζητούν έρευνα και για τον κ. Βενιζέλο, σε ότι αφορά το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, βγαίνουν τα στελέχη της ΝΔ και αντιτείνουν (δίκην δικαστών) ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μόνο πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε έχουμε να πούμε κάτι προσωπικά για τον κ. Βενιζέλο, το θέμα είναι άλλο. Το θέμα αφορά την αξία που δίνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα στην έννοια της πολιτικής ευθύνης.

Αφού λοιπόν το ίδιο το κόμμα της ΝΔ ομολογεί ότι ο κ. Βενιζέλος έχει πολιτική ευθύνη, τότε γιατί συγκυβερνά μαζί του;;; Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του συνομολογούν ενώπιον του ελληνικού λαού ότι έχουν και οι ίδιοι πολιτική συνευθύνη, αφού δέχονται να συγκυβερνούν με πολιτικό στον οποίο οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι έχει πολιτική ευθύνη. Ποια λοιπόν αξία δίνουν ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ στην έννοια της πολιτικής ευθύνης;;;

Αποκτά επομένως μεγάλο ενδιαφέρον και η επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ μέσα στη Βουλή σχετικά με το θέμα αυτό. Κάποιες ταλαιπωρημένες πολιτικές έννοιες, όπως αυτή της πολιτικής ευθύνης, πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσουν οριστικά ενώπιον του λαού.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου