Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κάτω τα χέρια απ' τον Βαγγέλα!

Πριν ακόμα μπει ο νέος χρόνος, ελήφθη η απόφαση (από τον ειλικρινώς υμέτερο) να διαπράξει λιγότερες αμαρτίες σε σχέση με το 2012. Πέρα από τους πνευματικούς, υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι: Μια εξομολόγηση δεν μπορεί να διαρκεί περισσότερο από μια πρωτοχρονιάτικη ομιλία του δημάρχου Καμίνη.

Αφενός υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς ζωντανός στην κόλαση και αφετέρου θέλουν να εξομολογηθούν κι άλλοι.

Δεν είναι επιτρεπτό να απασχολείς έναν ιερέα για μήνες ολόκληρους μέχρι να περιγράψεις τα πρόσφατα αμαρτήματά σου. Οπότε, μια αμαρτία μου πρέπει να την πω: Είμαι αμετανόητος οπαδός οποιουδήποτε αρχηγεύει στην πασοκάρα, διότι προσφέρει πάντοτε πρώτη ύλη για την παρούσα στήλη. Ετσι, έχοντας και αυτά κατά νου, πρέπει να αναγνώσετε το απολογητικό υπόμνημα του πολυπράγμωνα μπούα το οποίο συνέταξα δίχως να μου ζητηθεί.

Στο ψητό τώρα. Ο κ. Βενιζέλος είχε μεν για μήνες την πετσοκομμένη «λίστα Λαγκάρντ» κάπου στο γραφείο του, αλλά δεν την κουλάντρισε, δεν την ψαχούλεψε, δεν την κόπιαρε και δεν την πάσαρε. Τυγχάνει διακριτικός άνθρωπος. Ειδικά σε θέματα εξουσίας, χρήματος και επιρροής, τα οποία ουδέποτε τον ενδιέφεραν.

Φιστίκια

Επίσης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες που προέρχονται από το πρακτορείο ειδήσεων Νεφιλίμ Γκλόμπαλ Νιουζ, που εδρεύει στην έρημο Γκόμπι, ο Βενιζέλος αδυνατούσε να βρει τη λίστα διότι είχε φάει το στικάκι! Ενας πολύτιμος συνεργάτης του, που δουλεύει ωρομίσθιος και σε σουβλατζίδικο, το τοποθέτησε κατά λάθος σε ένα μπολ με ξηρούς καρπούς που καταναλώνει αφειδώς ο Βάγγουλας, διότι έχουν μπόλικα ακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-3 και ω-6), φυτικές πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά (α-τοκοφερόλη), βιταμίνη Β και μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Ο Βενιζέλος, μια μέρα μεσημέρι, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να σώσει την Ελλάδα είχε ξεχάσει να φάει κανονικά. Είχε τσιμπήσει μόνο καμιά εικοσαριά σαντουιτσάκια με σολομό και πίκλες (ένεκα διαίτης) και είχε πιει ίσα με δυο πηγάδια ανθρακούχο νερό Σάρισα. Πιεσμένος καθώς ήταν, έβαλε και ήπιε ένα ουζάκι ως αγχολυτικό. Το συνόδεψε με ενάμισι τσουβάλι φιστίκια, τα οποία εσερβίροντο στο προαναφερθέν μπολ. Το κατάπιε, το χώνεψε, το απέβαλε.

Το επίμαχο στικάκι δεν θα το έβρισκε αν δεν βούλωνε η αποχέτευση του γραφείου του και δεν ήταν εκθαμβωτικά παρατηρητικός και ιερομνήμων ο υδραυλικός (Τασμανός τεχνίτης φίνος, που ανακάλυψε η Αφροδίτη αλ Σαλέχ). Ετσι έχουν τα πράγματα.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου