Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το ''Δημογραφικό πρόβλημα"

Η αφετηρία του δημογραφικού προβλήματος βρίσκεται στο πολιτιστικό μοντέλο που προβάλλει και καλλιεργεί η κοινωνία. Σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και γενικότερα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ευνοεί τον άνθρωπο καταναλωτή ποικίλων και απείρων ηδονών, χρήστη του κόσμου και άχρηστο για όλους.

Όσο καλλιεργείται και προβάλλεται αυτή η φιλοσοφία μέσα στην κοινωνία μας, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα. Οι γυναίκες κατέχονται από ανασφάλεια γιατί οι άντρες είναι με το ένα πόδι στη οικογένεια και
με το άλλο έξω. Η μοιχεία θεωρείται της μόδας και η συζυγική πίστη καθυστέρηση, ηθική προκατάληψη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάπτωσης είναι να θεωρούνται τα παιδιά εμπόδιο στην ελευθερία και των δύο γονέων. Άρα τα παιδιά πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό είναι το σκεπτικό και είναι απλό.

Όπως ο σημερινός άνθρωπος παραμελεί το μέλλον της ψυχής του και απωθεί τη μεταφυσική αγωνία του, έτσι και για το επίγειο μέλλον του αδιαφορεί και περισσότερο βέβαια για το μέλλον του έθνους του. Βλέπομε άλλωστε με πόση απερισκεψία οι σημερινοί άνθρωποι συνάπτουν δάνεια και υπογράφουν γραμμάτια κι επιταγές για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του παρόντος και μάλιστα όχι πάντοτε πραγματικές ανάγκες.

Προβάλλονται βέβαια προβλήματα οικονομικά και, όταν προβάλλονται, είμαστε υποχρεωμένοι να τα θεωρήσουμε σεβαστά, πλην όμως όλοι ξέρουμε ότι ο λόγος της ατεκνίας (ή της ολιγοτεκνίας) δεν είναι στην ουσία του οικονομικός. Απόδειξη αυτού είναι ότι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος κινείται με λόγο αντίστροφο απέναντι στον αριθμό γεννήσεων στη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι ο υψηλότερος βαθμός γεννήσεων ανήκει στα φτωχότερα έθνη.

Οι προοδευτικές κατά κανόνα κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν αγκαλιάζουν ειλικρινά τις πολύτεκνες οικογένειες, γιατί η πολυτεκνία συνοδεύεται από κάποιο συντηρητισμό. Η πολύτεκνη μητέρα δεν μπορεί να είναι μοντέρνα στην εμφάνιση ούτε στην ιδεολογία. Κι όμως χάρη σε τέτοιες ηρωίδες υπάρχει ακόμα το έθνος μας. Η μισή νεολαία της Ελλάδος έχει γεννηθεί από το ένα δέκατο των μητέρων. Αν είχαν παραιτηθεί από τον ηρωισμό της πολυτεκνίας οι γυναίκες πριν από 2-3 δεκαετίες, σήμερα δεν θα υπήρχε Ελλάδα, όπως δεν πρόκειται να υπάρχει μετά μία γενεά.

Οι πολύτεκνοι δεν αξίζουν τον έπαινο μόνο γιατί γεμίζουν την Ελλάδα με καινούργιους πολίτες, αλλά και γιατί τη γεμίζουν με πολίτες παραγωγικούς, λιγότερο καταναλωτικούς από το σύνολο των πολιτών και περισσότερο και καλύτερα προσανατολισμένους στις εθνικές και πνευματικές γενικότερα αξίες. Κι αυτό γιατί υπόκεινται λιγότερο στη φθοροποιό επίδραση του υλικού πλούτου και της ακοινωνησίας του μοναχοπαιδισμού.

Η λύση λοιπόν του προβλήματος, που γίνεται αισθητό στον κόσμο ως δημογραφικό, αλλά για την Εκκλησία και τις συνειδήσεις των ανθρώπων είναι πνευματικό, βρίσκεται στη μετάνοια και στην πάλη για υψηλότερα επίπεδα ωριμότητας. Άλλωστε αυτό μας δείχνει η χειροπιαστή πραγματικότητα.
Του Φιλόλογου Κώστα Γανωτή

6 σχόλια:

λάς=πέτρα είπε...

Απολαύστε ένα κείμενο διαποτισμένο από τις επιταγές της Νέας Τάξης.

Συγκεκριμένα ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές η λέξη μητέρα με τους παρακάτω χαρακτηρισμούς:

1)Η πολύτεκνη μητέρα
2(χάρη σε τέτοιες ηρωίδες
3)Η μισή νεολαία της Ελλάδος έχει γεννηθεί από το ένα δέκατο των μητέρων
4)τον ηρωισμό της πολυτεκνίας οι γυναίκες

Η ΜΙΑ (1) και μόνη αναφορά στο ανδρικό φύλο είναι απαξιωτική:
"οι άντρες είναι με το ένα πόδι στη οικογένεια και με το άλλο έξω."

Επίσης αναφέρονται και οι λέξεις "πολύτεκνοι", "γονέων" ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΛΕΞΗ ΠΑΤΕΡΑΣ

Ένας κόσμος χωρίς ΠΑΤΕΡΕΣ που επιβάλει η ΝΕΑ ΤΑΞΗ, με κύριο όργανο Το Φεμινιστικό Κίνημα.

Φεμινίστριες και Κηφήνες σε διατεταγμένη υπηρεσία απαξίωσης του ανδρικού φύλου, υποβάθμισης έως εξαφάνισης του ΠΑΤΡΙΚΟΥ βιολογικού και γονεϊκού ρόλου, με μοναδικό στόχο τα παιδιά.

Μια νέα γενιά παιδιών που η μη κάλυψη των αναγκών τους δημιουργεί εύκολα χειραγωγούμενους πολίτες.
Χωρίς το οικογενειακό πρότυπο που με κάθε μέσον βάλετε είναι αδύνατον να το αναπαραγάγουν.
Και φυσικά για την κατάσταση αυτή, πάλι υπαίτιο είναι το ανδρικό φύλο μιας και το γυναικείο έχει οικειοποιηθεί νόμιμα λόγο χρησικτησίας τον ρόλο του θύματος.

Το κείμενο ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ σαν προβοκατόρικο, Νεοταξικό, και εθνοκτόνο!

Διαχειριστής είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω αν το σχόλιο είναι κάτι παραπάνω από υψηλή δόση χιούμορ που θα προσυπογράψω αμέσως ή θέαση του κόσμου από παραμορφωτικούς καθρέφτες που θα λυπηθώ βαθύτατα. Αν είναι φεμινισμός να κάνει η γυναίκα παιδιά και νέα τάξη να τα μεγαλώνει, τότε η Διαμαντοπούλου είναι... μετεξεταστέα.

λάς=πέτρα είπε...

Ναι! είναι μετεξεταστέα όπως και εσύ!

Είναι Φεμινισμός να κάνει η γυναίκα παιδιά χωρίς πατέρα,
Είναι φεμινισμός να μεγαλώνει η γυναίκα παιδιά χωρίς πατέρα.

Δεν τα γνωρίζεις!!!

Και συνεχίζεις την αναπαραγωγή
των φεμιναζιστικών στερεοτύπων, πλήρως εναρμονισμένος με της αποδομήτριες της ελληνικής κοινωνίας Διαμαντοπούλου και Δραγώνα.

Άξιος ο μισθός σου Κηφήνα.

ΥΣ. ..ακόμα και στην "απάντησή" σου δεν βρήκες το θάρρος να πεις την λέξη "Πατέρας".

Διαχειριστής είπε...

Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά και πόσα, αλλά τα λόγια σου είναι τόσο παγερά και μυωπικά σαν των φεμινιστριών. Αν ένας πατέρας όπως και οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει ανάγκη από καλά λόγια τότε πρέπει να ψάξει τον εαυτό του κι όχι να μέμφεται τους άλλους. Σου εύχομαι πάντως να αποκτήσεις παιδιά για να ζεις το μεγαλείο του πατέρα και να ξεπεράσεις τις ιδεοληψίες.

Unknown είπε...

λάς=πέτρα

Κατάφερες να γράψεις την λέξη "πατέρας"!.
Τώρα θα πρέπει να στα μάθεις και τον ρόλο του.

Ίσως έτσι, στο επόμενο σου κείμενο να τον συμπεριλάβης σαν μέρος της λύσεις και όχι σαν το πρόβλημα.
Φυσικά θα πρέπει να έχεις κατανοήσει τον ρόλο, και να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση για να είσαι, τουλάχιστον, πιστικός, αν και όταν, χρησιμοποιήσεις την έννοια "πατέρας".

Το ψυχογράφημα που επιχείρησες και οι ευχές σου, αντανακλούν τον δικό σου κόσμο ευμάρειας και καταλήγουν φτηνό κόλπο άμυνας.

Δεν φαίνεται να σου περνά καν από το μυαλό ότι αυτά που εσύ γράφει,ς κάποιοι τα διάβασαν στα σώματα και τις ψυχές των παιδιών τους. Ήταν τα σημάδια από τα χαστούκια που έφαγαν από τον κόσμο που περιγράφεις.

Γιαυτό άσε τον οιδιπόδειο πόνο σου για τις μητέρες, και κοίτα να γίνεις ΑΝΔΡΑΣ - ΠΑΤΕΡΑΣ.
Μόνο έτσι θα στηρίξεις τις γυναίκες μητέρες. Αυτό απαιτούν τα παιδιά μας, να έχουν κοντά τους αγαπημένους τον ΠΑΤΕΡΑ και την ΜΗΤΕΡΑ τους.

id65 είπε...

Φάκελος: " Ο ρόλος του Πατέρα "
http://id65.tripod.com/Gnosi/g_o_rolos_tou_patera.htm

Δημοσίευση σχολίου