Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Από τα πράγματα στα νοήματα (Μια πνευματική υποθήκη του παππού μου)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Κάποτε, ζήτησα από τη μητέρα μου να μου πει κάτι για τον παππού μου Αγγελάκη, που τον υπεραγαπώ. Η μητέρα μου ήταν δύο χρόνια κατάκοιτη κι εγώ προσπαθούσα να την βοηθήσω να κρατήσει την πνευματική της διαύγεια, με τις αναμνήσεις της από τα παιδικά της χρόνια στη Δεσκάτη Γρεβενών.

Μια φορά, είπε η μητέρα μου, τον είπε κάποιος "φτωχό". "Δεν είμαι φτωχός", είπε ο παππούς. "Φτωχός είναι ο διάβολος".

Αυτή η μικρή ιστορία από τον παππού μου Αγγελάκη Κοτίτσα, εκ Δεσκάτης Γρεβενών (1885-1957), όπως μου την διηγήθηκε η μητέρα μου, είναι μια πνευματική υποθήκη, ιδίως για τον σημερινό άνθρωπο ο οποίος ζει επιφανειακά και αγνοεί το νόημα της ύπαρξής του.

Η Ε.Παπακωνσταντίνου, η “S&B”, ο Κυριακόπουλος και οι «καλές γνωριμίες»

Το προφίλ και οι δραστηριότητες της κόρης του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και ξαδέλφης του διαγραφέντος από το ΠΑΣΟΚ πρώην συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, το όνομα της οποίας «εξαφανίστηκε» από τη λίστα Λαγκάρντ

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν


Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά» και συνεργάτρια του καταδικασμένου ρυπαντή της Μήλου κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου έχει διατελέσει η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, η μία από τις δύο ξαδέρφες που προσπάθησε να καλύψει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με την εμπλοκή τους στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Χριστός μας είπε,

“μερικοί εξ αυτών που βρίσκονται εδώ (και με ακούνε), δε θα γνωρίσουν τον θάνατον, πριν δουν την Βασιλεία Του Θεού να έρχεται με δύναμι.” Ποιοι, λοιπόν, είναι αυτοί; Ζούν ακόμη;

Πράγματι ο Κύριος Ιησούς εδήλωσε και εβεβαίωσε, οτι κάποιοι απο τους ακροατές Του θα βρίσκονταν στην ζωή και δεν θα γεύονταν τον θάνατο και θα έβλεπαν την Βασιλεία του Θεού να έρχεται και να εγκαθίσταται δυναμικά στη γη (Ματθ. 16. 28, Μαρκ. 9. 1).

Δεν κατονόμασε ποιοί ήσαν αυτοί οι “κάποιοι” από τους ακροατές Του, που θα έβλεπαν τον ερχομό της Βασιλείας του Θεού, ούτε είπε και πόσοι ήσαν αυτοί.

Up Yours Delors