Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η «κεντροδεξιά» (Σαμαράς) και η «κεντροαριστερά» (Τσίπρας)

Κατάρρευσε ο «δικομματισμός», ζήτω ο νέος διπολισμός…
Η Νέα απάτη, αυτή της αναπαλαίωσης του δικομματικού μύθου, ακούει στο δίπολο: «Κεντροαριστερά»- «κεντροδεξιά».
Ο Τσίπρας από τη μια σηκώνει το λάβαρο της «κεντροαριστερής» επιστράτευσης για την κυβερνητική διαχείριση της «εθνικής σωτηρίας μας» (!!!) και ο Σαμαράς από την άλλη το λάβαρο της «κεντροδεξιάς» επιστράτευσης για την ίδια κυβερνητική διαχείριση: Της «εθνικής σωτηρίας μας»…

Αυτό το νέο μυθικό δίπολο έχει ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ: Την ΕΕ, την ευρωζώνη, το ευρώ και τον «αγώνα» να μη φύγει η Ελλάδα ΕΞΩ από το «λάκκο των λεόντων»!!!

Πώς τα φορολογικά του Γιάννη Μηλιού συσπειρώνουν το δίδυμο ΝΔ-Πασόκ

Μπορεί να μην είμαι "οπαδός" του Σύριζα, αλλά ομολογώ ότι η αντιμνημονιακή στάση του Τσίπρα, και ειδικά οι δηλώσεις του περί καταγγελίας του Μνημονίου σαν βάση πολιτικής (ή διαπραγμάτευσης) με έκαναν να θέλω να τον αντιμετωπίζω θετικά, ή να ψάχνω τρόπους "να βάλω νερό στο κρασί μου", για να χρησιμοποιήσω την έκφραση Σαμαρά. Φυσικά, δεν τα ξέρω τα παιδιά, και οι εντυπώσεις μου βασίζονται στα λίγα που λένε στα παράθυρα, με όσα μειονεκτήματα έχει αυτή η "ενημέρωση"

Μέχρι που άκουσα τα περί Γιάννη Μηλιού και για την ιδέα της φορολόγησης του 1% στον τζίρο των Ελληνικών εταιριών. Παλαβό. Διάβασα λιγάκι, γενικά, περί Γιάννη Μηλιού, και από τα ελάχιστα οικονομικά που ξέρω κατάλαβα ότι δεν είναι χαζός, και ότι έχει ενδιαφέρουσες θεωρίες, άσχετα εάν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις θεωρίες.

Που πήγαν τα Χαρτονομίσματα με σειριακό αριθμό από -Υ- ;;


Γράφει ο Πόρτα Πόρτα

Για ψάξτε τις τσέπες σας.. όλα τα χαρτονομίσματα,..

Κεντροδεξιά επανένωση πολιτικών τζακιών. Τα «πρόβατα» θα ακολουθήσουν;

Είναι θλιβερό αυτό που παρατηρείται αυτές τις ώρες στην κεντροδεξιά πολυκατοικία, γιατί ουσιαστικά περί πολυκατοικίας πρόκειται και όχι περί πολιτικής παράταξης. Αλλά αφού όμως η επανένωση γίνεται από τον ίδιο άνθρωπο που την διέλυσε, τι άλλο καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς; Η προσωπική πολιτική διάσωση πάνω απ’ όλα.

Αντί λοιπόν να υπάρξει ένας νέος προσδιορισμός μιας σύγχρονης φιλελεύθερης παράταξης που πράγματι έχει ανάγκη η χώρα, στη βάση όμως σύγχρονων καταστατικών δημοκρατικών αρχών, οι οποίες θα ανοίγουν τη δημοκρατία σε όλα τα μέλη του κόμματος και όχι σε μια μικρή ολιγαρχία πολιτικών τζακιών, πολιτικών γόνων και πολιτικών κλώνων, καθώς και στη βάση ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων απέναντι στο κρατικοδίαιτο καθεστώς, στη δημιουργία του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα και η ίδια η ΝΔ, αντιθέτως παρατηρούμε εμβρόντητοι, να επιχειρείται μια από πάνω συνένωση πολιτικών τζακιών και πολιτικών γόνων, επισείοντας την ανάγκη αντιμετώπισης της ανερχόμενης Αριστεράς.

Για πάτε στο Πρόγραμμα "λάστιχο" του ΣΥΡΙΖΑ...!!!

Έχει γίνει χαμός με τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι δεν γράφει στο πρόγραμμά του για 100.000 προσλήψεις. Και πράγματι, αν πάτε στο σημερινό (άντε και προχθεσινό) site του δεν θα τις δείτε... τουλάχιστον όχι αν δεν ψάξετε πολύ καλά.

Αλλά συνεχίστε το διάβασμα... σας έχω λαβράκι:

Πηγαίνετε παρακαλώ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ που έγινε cached στις 6 Μαίου 2012... δηλαδή ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! Τι γράφει πάνω πάνω; "Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ". Τι ημερομηνία έχει δίπλα; 29-11-2011. (Έχω κρατήσει πλήρες screenshot σε περίπτωση που αλλάξει σύντομα η cache του Google).