Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Χρηματιστηριακά παιχνίδια σε βάρος των λαών.

Η ισοτιμία του Ευρώ με το Ελβετικό Φράγκο έγινε 1 προς 1 μέσα σε μια μέρα, από 1 προς 1,2 που ήταν. Η ισοτιμία του Ευρώ με το δολάριο έγινε 1 προς 1,16 από 1 προς 1,4 που ήταν πριν από κάποιους μήνες. Σύντομα αναμένουν πολλοί να γίνει 1 προς 1. Το ευρώ καταρρέει. Η πολιτική της λιτότητας όμως επιμένει.

Αυτή η εξέλιξη βοηθά πιο πολύ τα κράτη που κάνουν εξαγωγές και ένα από αυτά είναι η Γερμανία, η οποία τελευταία παρουσίαζε ύφεση. Τυχαίο;

Αδυνατίστε τρώγοντας!

Καθόμαστε το βράδυ γύρω από το καλοριφέρ, οι λίγοι τυχεροί που ανάβουμε, το τζάκι, οι ακόμα λιγότεροι που το έχουμε, και λέμε ιστορίες ελληνικού μεγαλείου. Πάνω απ' όλα γοητεύει το θάρρος! Να, σαν του Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά του Τουρκοφάγου, του Καραϊσκάκη, που τα έλεγε σκληρά και αθυρόστομα. Κι όσο περισσότερο θάρρος έχουν οι ήρωές μας άλλο τόσο φοβόμαστε μη χρειαστεί κάποτε να επιδείξουμε εμείς. Είπαμε, καλό το θάρρος αλλά το έχουν άλλοι. Ή, για την ακρίβεια, το είχαν. Εμείς δεν θέλουμε θάρρος, τόλμη και άλλα εθνικοπαράφρονα πράγματα. Εχομεν υποχρεώσεις! Είμεθα οικογενειάρχαι!

Τα ρέστα του υπέρ των Σκοπιανών έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης

O Paul Wohlers, πρέσβης των -συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ!- Η.Π.Α. είχε σήμερα αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων, Trajko Veljanoski. Μετά τη συνάντηση έκανε έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, μια δήλωση ανοιχτής υποστήριξης στη "Μακεδονία" όπως απεκάλεσε φυσικά τα Σκόπια και αναφέρθηκε επίσης στη διένεξη των Σκοπίων με τη χώρα μας.

Είναι θυμωμένος ο "σύμμαχος", επειδή η "Μακεδονία έπρεπε να είναι από χθες στο ΝΑΤΟ".

O Αμερικανός "σύμμαχός" μας πρέσβης πάντως, μίλησε και για τις εκλογές στη χώρα μας και άφησε να διαφανεί ότι οι Η.Π.Α. πιστεύουν ότι η νέα κυβέρνηση, θα υποχωρήσει και θα "βοηθήσει" τη FYROM να μπει στο ΝΑΤΟ.

Η Βιριδιάνα του Λιούϊς Μπονουέλ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟ ΑΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟ

Η «Βιριδιάνα» τον καιρό που γυρίστηκε φαίνεται ότι υπήρξε μια επαναστατική ταινία ιδίως μέσα στο αυστηρά καθολικό περιβάλλον της Ισπανίας εκείνης της εποχής. Απ’ το όνομά της, που είναι το όνομα μιας γυναίκας, φαίνεται άλλωστε ότι γυρίστηκε απ’ τον Μπουνιουέλ, ένα διάσημο υπερρεαλιστή σκηνοθέτη, με την προοπτική να προκαλέσει ή να ανοίξει δρόμο, για άλλες παρόμοιες προσπάθειες.

Το όνομα «Βιριδιάνα» είτε προέρχεται απ’ το ισπανικό ρήμα «βιράρ» που σημαίνει «τραβώ» είτε απ’ το ισπανικό επίθετο «βιρίλ» που σημαίνει «αντρίκειος», σαν γυναικείο όνομα θέλει να υποδηλώσει την έννοια της δύναμης, προφανώς απέναντι στο κατεστημένο. Ας δούμε πόσο κατορθώνει να πείσει το θεατή η άποψη που υποστηρίζει ο σκηνοθέτης με την ταινία του αυτή, που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.