Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας.

Οι άνθρωποι έχουν στην καρδιά τους μεγάλο φόβο μήπως απομείνουν απροστάτευτοι και φτωχοί στη ζωή τους, και για τούτο, ο νους κι’ ο λογισμός τους είναι στο να μαζέψουν χρήματα η ν’ αποκτήσουν κτήματα κι’ άλλα πλούτη, για να τα ‘χουνε στην ανάγκη τους.

Και καλά για εκείνους που δεν πιστεύουν στον Θεό, και κρεμούνε την ελπίδα τους στα χρήματα και στ’ άλλα πλούτη. Άλλα τι να πει κανένας για εκείνους που λέγονται χριστιανοί, που πάνε στην εκκλησία και παρακαλούνε τον Θεό να τους βοηθήσει στη ζωή και που λένε πώς έχουνε την ελπίδα τους στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους, κι’ από την άλλη μεριά είναι φιλάργυροι, δεν δίνουνε τίποτα στ’ αδέλφια τους, τους φτωχούς, κι’ ολοένα μαζεύουνε χρήματα και πλούτη;

Ο "νεκρός" με το ρολόϊ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί όλη αυτή η νευρωτική σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τον χρόνο. Γιατί η ζωή του, έχει γεμίσει με χιλιάδες ρολόγια, δείχτες, αριθμούς, χρονόμετρα, δευτερόλεπτα, λεπτά και ώρες; Παντού ρολόγια. Παντού ημερολόγια. Λατρεία του χρόνου, δουλεία στο χρόνο, εκείνου που φεύγει εκείνου που έρχεται, εκείνου που δυναστεύει την ζωή μας.

Και μέσα σε όλα αυτά, θυμάμαι μια συγκλονιστική εικόνα πριν μερικά χρόνια που με είχε πραγματικά σημαδέψει με την ρεαλιστικότητας της.

Μέλι το καλύτερο αντίδοτο για το μεθύσι

Γιορτές έρχονται και η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται. Βρετανοί επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας συνιστούν το μέλι ως ιδανικό "αντίδοτο" στον πονοκέφαλο και τα άλλα δυσάρεστα κατάλοιπα που αφήνει ένα μεθύσι.

Οι βρετανοί χημικοί, σύμφωνα με την "Τέλεγκραφ", ισχυρίζονται ότι το μέλι, που είναι φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί θαυμάσιο τρόπο για να αντιμετωπίζει το σώμα τις τοξικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διασπάσει σε αβλαβή υπο-προϊόντα το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά το μεθύσι.

Η φυλή των σιωνιστών και η φυλή των μασόνων

"Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κα Ντόρα Μπακογιάννη, σε κατηγορηματική δήλωσή της στις 24.12.10, τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις καθενός. Γι΄ αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της κοινωνίας της αγάπης, που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας... Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδος, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄ αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη", κατέληξε η κα Ντ. Μπακογιάννη."

Gayle S. Papandreou

Είμαστε από τα πρώτα blogs στην Ελλάδα που αποκαλούμε τον ΓΑΠ με το πραγματικό του όνομα, δηλαδή Geoffrey.

Πολλοί νομίζουν ότι κάνουμε πλάκα και τον λέμε έτσι...

Για δείτε όμως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, έτσι ώστε να πιστέψουν επιτέλους και οι πιο καχύποπτοι...

Μετά τον Geoffrey, έχουμε και την Gayle...

Ρίξτε μια ματιά και την ανάλυση θα την κάνουμε αύριο:

«Ηθικόν ακμαιότατον».

Γράφει ο Κλεισθένης.

Ένα επακόλουθο της σημερινής δραματικής οικονομικής κατάστασης ,(«επιτυχία» των πολιτικάντηδων), είναι η καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων. Αγέλαστοι, κατηφείς και διαρκώς εκνευρισμένοι οι Έλληνες, κυκλοφορούν στους δρόμους, αηδιασμένοι και θυμωμένοι με τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, συλλέγουν οργή που πιθανόν να μετατραπεί σε μίσος η εκδήλωση των οποίων μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Οι πολιτικάντηδες διαμαρτύρονται ότι είμαστε ισοπεδωτικοί και τους βάζουμε όλους στο ίδιο «τσουβάλι». Υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι δεν μετείχαν στις ρεμούλες, τις απατεωνιές και τις μίζες; Υποθέτουμε ότι υπάρχουν, τα ερωτήματα μας όμως είναι αμείλικτα.

Οι εξελίξεις τρέχουν

Όλα ευσχημόνως και κατά τάξιν γενέσθω.
Θυμάστε που γράφαμε για τον Χατζηδάκη (Χτίζοντας σωτήρες) και το ΕΛΙΑΜΕΠ (Γιατί "ξαναγράφουμε" την ιστορία). Πριν αλέκτωρ φωνήσαι αρχίσαν τα όργανα και με τίτλο μάλιστα προφητικό.

Το δώρο του Σαμαρά στον Χατζηδάκη
Φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως τον Κωστή Χατζηδάκη, κλείνοντας έτσι τα στόματα όσων έλεγαν πως τον άφησε... ακάλυπτο μετά την βάναυση επίθεση που δέχθηκε. Ο Σαμαράς ήθελε εξ΄ αρχής να αναβαθμίσει τον Χατζηδάκη, καθώς ο πρώην υπουργός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Απ'΄ότι φαίνεται, όμως, ο Μεσσήνιος αρχηγός αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να παραδώσει στον Χατζηδάκη την ευθύνη του τομέα Οικονομικών, του οποίου ηγείτο ο ίδιος!

Τι συμβαίνει με τον κ. Λαυρεντιάδη;

Θυμάστε τι σας γράφαμε πριν μερικές ημέρες για το φαινόμενο Λαυρεντιάδη που τα πουλάει όλα και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από την Ελλάδα;
Το λουκέτο στην εφημερίδα του, το VΕΤΟ έρχεται να επιβεβαιώσει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις καθώς δεκάδες άνθρωποι μένουν στο δρόμο εξαιτίας της απόφασης του Λαυρεντάδη και των συνεργατών του να κλείσει επιχειρήσεις τις οποίες αγόρασε πανάκριβα. Ήδη ο φόβος έχει κυριεύσει και τα άλλα μέσα του επιχειρηματία όπως την Ισοτιμία, τον Flash ενώ έχει συμμετοχές σε Πήγασο (Εθνος, Mega), SKAI κ.λπ.

Ιούνιος 2009. ΚΚ σε ΓΑΠ: Δεν θα πεθάνω εγώ και η γυναίκα μου για τα καμώματα τα δικά σου και του πατέρα σου.

«Τελειώσανε, εκλογές τον Μάρτιο»

σσ: Το άρθρο αυτό αποτελεί την έναρξη μίας σειράς αποκαλυπτικών ντοκουμέντων άγνωστων εως σήμερα, που οδήγησαν στην πτώση Καραμανλή και την υπαγωγή της χώρας στην μέγγενη του ΔΝΤ. Ίσως η πιο σκοτεινή ιστορία της μεταπολίτευσης που θα προσπαθήσουμε να την πάμε μέχρι τέλους. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην Ελλάδα και στην Αλήθεια.

Η συνάντηση έγινε στις αρχές Ιουνίου μετά τα επεισόδια μετά τα γνωστά “πορτοκαλί” επεισόδια για το δήθεν σκισμένο και τσαλαπατημένο Κοράνι.