Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πράσινοι και οι Νεοναζί (ή κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι)

Το ότι οι αυθεντικοί Ναζί είχαν αδυναμία στην πράσινη φύση, τα οικολογικά, την ανακύκλωση, τα διακαιώματα των ζώων, και όλα αυτά τα πολιτικώς ορθά που διαβάζουμε σήμερα στην Ελλάδα (από Deutsche Welle Σκάϊ, μέχρι και ...σοβαρές εφημερίδες, έχει γραφτεί κατά κόρον.

Τώρα (όπως μου θύμισε ο Ορέστιος), το Νεοναζιστικό κόμμα NPD, είτε για δημόσιες σχέσεις, είτε για επιστροφή στις ρίζες του, καλλιεργεί το Umweltschutz = Heimatschutz, ή η Προστασία του Περιβάλλοντος είναι η Προστασία της Πατρίδας.

Το πρώτο κτίριο – φιλέτο του δημοσίου βγήκε στο σφυρί

Το πρώτο κτίριο – φιλέτο του δημοσίου, το πρώην IBC στο οποίο λειτουργεί το Golden Hall του ομίλου Λάτση, βγήκε στο σφυρί και οι μνηστήρες είναι τρεις. Το βράδυ της Τετάρτης το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι υπήρξαν τρεις ενδιαφερόμενοι για το ακίνητο και ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα. Όμως, κάποιοι καλοθελητές τα έδωσαν ήδη τα ονόματα κι απ’ ότι καταλαβαίνουμε θα έχουμε μονομαχία Μπόμπολα με Λάτση και αουτσάιντερ μια εταιρεία η οποία έχει κατασκευάσει και λειτουργεί το εμπορικό κέντρο στο μετρό του Αγίου Δημητρίου.

Ψηλά τα λάβαρα! Να μην αφήσουμε την κοινωνία μας να αποτελματωθεί τελείως! Πώς η γλώσσα ανανεώνει την κοινωνία!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ψηλά τα λάβαρα! Να μην αφήσουμε την κοινωνία μας να αποτελματωθεί τελείως! Όπλο μας η ελληνική γλώσσα. Ας πάρουμε παράδειγμα τους Ισπανούς που ενωμένοι δεν επέτρεψαν να απαλειφθεί μια οξεία από τη γλώσσα τους. Ακαδημίες, πανεπιστήμια, επαγγελματικοί σύλλογοι, ιδιώτες απαγόρευσαν την πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ισπανία, γιατί απάλειψαν μια οξεία από την ισπανική γλώσσα. Κι οι κατασκευαστές έκαναν πίσω. Οι Ισπανοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι γνωρίζουν την αξία της γλώσσας. (Οι Ισπανοί πρότειναν επίσης την ελληνική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της ενωμένης Ευρώπης.)

Ότι οι Ισπανοί υπερασπίστηκαν ενωμένοι την ακεραιότητα της γλώσσας τους αποδεικνύει ότι ζει μέσα τους το ουσιαστικό στοιχείο της πόλης ως τόπου, όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι για να κάνουν το καλό, το ωραίο και το αληθινό. Το καλό, το ωραίο και το αληθινό κάνει τις ενώσεις. Δεν είναι οι πόλεις σωροί από κτίσματα όπου κατοικούν όντα για να ψεύδονται, να κλέβουν και να ζουν ακόλαστη ζωή. Οι τόποι αυτοί κακώς φέρουν το όνομα της πόλης που σημαίνει πολιτισμό. Ή πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής ή να πάψουν να λέγονται πόλεις.

Ο Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψη - "Παιχνίδια" των αντιπροέδρων της ΝΔ

Σε δραματική φάση περιέρχονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας με την ματαίωση του ταξιδιού του νεοεκλεγέντος Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα το Πάσχα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η αιτία της ματαίωσης της επίσκεψής του φαίνεται ότι δεν αφορά ενέργειες και πράξεις κυβερνητικών στελεχών που σχετίζονται με την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου και εξακολουθούν να κατέχουν κυβερνητικά πόστα και στη νυν κυβέρνηση, αλλά τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ, τον υπουργό Εξωτερικών Σ.Δήμα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο!

Γίνε κι εσύ αγρότης… Η μεγάλη απόφαση και η μεγάλη απάτη

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα κρούσματα παρότρυνσης των νέων Ελλήνων να ασχοληθούν με την αγροτική οικονομία και να στραφούν στην αγροτική ζωή. Ολοένα και περισσότερο βλέπουμε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου εμφανίζονται περιχαρείς νέοι που ανακοινώνουν την απόφασή τους για «επιστροφή στην φύση» και την «ενεργοποίησή» τους σε αγροτικού τύπου οικονομικές δραστηριότητες.

Οι μελοδραματικές θρηνωδίες για τον «αυτόχειρα»


Η οργή γιγαντώνεται από την αηδία μπροστά στην ακραία δημαγωγική κακοήθεια του πολιτικού κόσμου και υπόκοσμου, σχετικά με την αυτοκτονία του συνταξιούχου.
Τα κυβερνητικά ανδρείκελα και κάθε ποικιλία πολιτικαντισμού, «μνημονιακού» και «αντιμνημονιακού» χρώματος, έσπευσαν να χύσουν τα ηθικολογικά τους δάκρυα και να εκφωνήσουν τα μελοδραματικά τους λογύδρια για την «τραγωδία» της αυτοκτονίας του συνταξιούχου: Αισχρότατη και αναιδέστατη εκλογική εμπορία και καπηλεία…