Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Είχαμε προβλέψει το πάνω από 200.000! Τώρα μπαίνει στη μάχη το καθεστώς.

Χθες το πρωϊ γράφαμε στην ανάρτηση με τίτλο Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ. Οι άσσοι της προπαγάνδας. πως «Εννοείται ότι το βράδυ θα ανακοινώσουν 200.000 προσέλευση, για να μην πούμε και πιο πάνω». Όπερ ακριβώς και εγένετο. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την... αλήθεια των ανακοινώσεων του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε;

Πέρα όμως από την αλήθεια της σχετικής ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ και της διαδικασίας εκλογής, την οποία αμφισβήτησε έντονα ο κ. Στέφανος Τζουμάκας, απλά υπενθυμίζουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2007, υπήρξαν 763,674 έγκυρα ψηφοδέλτια και ο κ. Βενιζέλος είχε λάβει μόνος του 291.593 ψήφους (ο κ. Παπανδρέου 427,021 και ο κ. Σκανδαλίδης 43,848), σαφώς δηλαδή περισσότερους από όλα τα εναπομείναντα σήμερα μέλη και φίλους (μην το ξεχνάμε) του ΠΑΣΟΚ που πήγαν χθες. Επομένως, αντί να πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να πέσει σε κατάσταση θλίψης και βαθιάς περισυλλογής.

Παρελάσεις με… σωματικούς ελέγχους!

- Ως πυρηνικό όπλο αντιμετωπίζεται η Ελληνική σημαία από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς
- Ετοιμάζονται προληπτικοί παράνομοι σωματικοί έλεγχοι για εξευτελισμό των πολιτών (προφανώς ο… αδιάβαστος Χρυσοχοΐδης δεν διάβαζε ούτε ιστορία για να ξέρει για το 1821 και δεν έχει διδαχθεί από την οικογένειά να σέβεται τους ανθρώπους, τα ιερά και τα όσια)!
- Μήπως θα έπρεπε να γίνουν ψυχολογικοί και πνευματικοί έλεγχοι και στους… επισήμους;

Γράφει η Σοφία Τ.

Ο απόλυτος τρόμος της εξουσίας για τους πολίτες και το προηγούμενο της 28ης Οκτωβρίου και των άλλων «μικρών» παρελάσεων και γενικά η προπηλακισμοί, τους έχει τρελάνει. Θα λάβουν μέτρα που αρμόζουν στην Συρία και όχι στην Ελλάδα.

Τὰ κόμματα, οἱ τελεῖες καὶ τὰ ἀποκόμματα!

Ἐδῶ καὶ εἰκοσιεπτὰ μῆνες στὴν ζωή μας γίνεται τῆς παλαβῆς.
Ἀποφάσεις λαμβάνονται ἐρήμην μας, ΔΝΤ πηγαίνουν κι ἔρχονται, ἐθνικὲς κυριαρχίες παραμένουν στὰ ἀζήτητα, πολιτικοὶ ἀλλάζουν θέσεις, γραμμὲς καὶ παρατάξεις. Κόμματα τὴν μία λαμβάνουν τὴν ἀπὸ ἐδῶ θέσιν καὶ τὴν ἄλλην τὴν ἀπὸ ἐκεῖ.
Γενικῶς ἡ ζωὴ στὸν τόπο ἔγινε βίος ἀβίωτος.
Ὅλοι κάτι ἔχουν νὰ ποῦν, δίχως ὅμως νὰ μποροῦν νὰ ποῦν κάτι.
Ὅλοι κάτι ἔχουν νὰ προτείνουν, δίχως οἱ προτάσεις τους νὰ ἀγούγονται!
Ὅλοι τὸ καλό μας ἀποζητοῦν, δίχως ὅμως καὶ νὰ τὸ θέλουν.

Ο επικίνδυνος Χατζηαβάτης


Δεν ξέρω αν Παπακωνσταντίνου έχει ιδιοφυή τρόπο σκέψης, αλλά όποιοι αφελείς και ηλίθιοι βάζουν ΑΠΕ με την ψευδαίσθηση ότι θα παράγουν ρεύμα σε χρήσιμη κλίμακα (όπου έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια είναι σε ασήμαντες ποσότητες και υπέρογκες τιμές), πρώτα εξασφαλίζουν χρήση, και μετά βάζουν δίκτυα, (γιατί τα δίκτυα είναι συχνά πιο ακριβά και πιο μπελαλίδικα από την ίδια την ηλεκτροπαραγωγή), και μετά φτιάχνουν μονάδες. Και αν περιμένει ότι οι Γερμανοί καταναλωτές θα μας πληρώνουν για εικονικές τρίχες σε 5 ή 10 χρόνια, προφανώς δεν θα τον ενδιαφέρει σε 5 ή 10 χρόνια.

Το Κακό σημαδεύει πάντα τους αδύναμους

10 Νοεμβρίου 1938.
Γερμανοί πολίτες βαδίζουν αδιάφοροι
δίπλα σε κατεστραμμένο κατάστημα Εβραίου,
που λεηλατήθηκε από τους ναζί
τη «Νύχτα των Κρυστάλλων».
«Όπως η πραγματική καλοσύνη μπορεί να εμφανιστεί μόνο όταν ο άλλος είναι αδύναμος, έτσι και η πραγματική κακία ελέγχεται μόνον σε σχέση με την αδυναμία του άλλου. Και εδώ ακριβώς βρίσκουμε τη θεμελιώδη αποτυχία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι το ζώο που δημιουργεί αδυναμία. Παίρνουμε τον λύκο και τον κάνουμε σκύλο. Παίρνουμε τον άγριο ταύρο και τον κάνουμε βόδι. Παίρνουμε το άγριο άλογο και το ευνουχίζουμε. Κάνουμε τα άλλα ζώα αδύναμα για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε». Mark Rowlands, «Ο Φιλόσοφος και ο Λύκος», εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, σελ. 125

Η δέουσα φιλοδοξία ενός πρωθυπουργού

Άρθρον του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-φιλολόγου-

«Εφ’ όσον η εθνική ψυχή παραμένει άκαμπτος και εις το βάρος αυτής ανθεί η ελπίς, τίποτε δεν εχάθη»
Χαρ. Τρικούπης

Ο Χαρ. Τρικούπης (1832-1896) υπήρξεν μια από τις εγκριτότερες πολιτικές προσωπικότητες της νεωτέρας Ελλάδος. Εκυβέρνησεν την χώρα από τω 1892 ως τω 1895 με κάποια διαλείμματα και η προσφορά του στον τόπον ήτο αναμφιλέκτως πολύ σημαντική, εν ώ το πέρασμά του από την πολιτικήν σκηνή άφησε ανεξίτηλην σφραγίδα. Ο Τρικούπης ωραματίσθη μιαν ανορθωμένη και ισχυρήν Ελλάδα και το όραμα αυτό προσπάθησε να το υλοποιήση στην διάρκειαν της πολυκύμαντης πολιτικής σταδιοδρομίας του.