Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η τελεία αγάπη

Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

«”Ακουσε, παιδί μου, να σου ειπώ. Ή τελεία αγάπη είναι να πούλησης όλα σου τά πράματα, νά τά δώσης ελεημοσύνη καί νά πηγαίνης καί εσύ νά εύρης κανένα αύθεντη νά πουληθής σκλάβος. Καί όσα πάρης, νά τά δώσης δλα. Νά μη κράτησης ένα άσπρο. Ή μπορείς να το κάμης αυτό να γένης τέλειος; Βαρύ σου φαίνεται…

Δέν ημπορείς να το κάμης αυτό; Κάμε άλλο: Μη πουληθής εσύ σκλάβος. Μόνο πούλησε τα πράματά σου. Δώσε τα όλα ελεημοσύνη. Το κάμνεις; Ακόμη βαρύ σού φαίνεται και αυτό.

Ας έλθωμε παρακάτω. Δεν ημπορείς να δώσης όλα σου τα πράγματα. Δώσε τα μισά. Δώσε από τα τρία ένα. Δώσε από τα πέντε ένα. Ακόμη βαρύ σου φαίνεται.

Κάμε άλλο. Δώσε από τα δέκα ένα. Τό κάμνεις; Ακόμη βαρύ σου φαίνεται.

ΣΥΚΟ: Το κατεξοχήν μεσογειακό και αυγουστιάτικο φρούτο έχει πολλές άγνωστες θρεπτικές ιδιότητες

Πολλαπλά τα οφέλη που προσφέρει το μεσογειακό σύκο

Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως διαθέτει νοστιμιά και αποτελεί καλή πηγή ενέργειας. Το σύκο, φρούτο κατεξοχήν μεσογειακό, αποτελεί σήμα κατατεθέν του Αυγούστου, αφήνοντας τους λάτρεις του σε προσμονή για την πλούσια σάρκα τους όλο τον υπόλοιπο χρόνο.
Η θρεπτική του αξία είναι αναμφισβήτητη καθώς περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο ενώ οι ποικιλίες με σκούρα κόκκινη σάρκα είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, ουσίες με αντιοξειδωτική δράση.

Η απόλαυση που προσφέρουν τα σύκα έχει και αυτή, το τίμημα της. Διαθέτουν περισσότερα σάκχαρα από άλλα φρούτα, χαρίζοντας και θερμίδες - εκτός από ενέργεια - σε όποιον τα καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες : 79 θερμίδες ανα 100 γραμμάρια τα φρέσκα, και 249 θερμίδες ανα 100 γραμμάρια τα αποξηραμένα. Οι φυτικές ίνες τους φροντίζουν πάντως στο να απορροφώνται ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας παράλληλα λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

Άλλο τούτο πάλι... 120.000 €, εκλογική αποζημίωση στις... φυλακές Κορυδαλλού!!!

Τι γίνεται με τις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας;

Η υπόθεση των μεγάλων λογαριασμών κινητών τηλεφώνων είναι κάτι που απασχολεί όλους τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας. Όλοι (ή τουλάχιστον ένα ποσοστό 98%) ισχυρίζονται το ίδιο: «μα δεν έχω κάνει τόσα τηλέφωνα»!!! Λογικό είναι να σκεφτούμε πως το πιθανότερο είναι να έχουν πραγματοποιήσει τις κλήσεις που χρεώθηκαν, όμως… πώς βεβαιώνονται αυτές οι κλήσεις; Με αναλυτικό λογαριασμό. Και ποιος παίρνει αναλυτικό λογαριασμό; Σήμερα, πλέον, κανείς! Αυτό ισχύει σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας…

Άρα, αναρωτιόμαστε, μήπως οι χρεώσεις δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα;

Πλήρες αλαλούμ με το μισθολόγιο των εφοριακών: άλλα λένε οι εφοριακοί, άλλα ο Μόσιαλος.

Ο Οικονόμου που δημιούργησε το θέμα "κάνει την πάπια"

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση ασυνεννοησίας στην κυβέρνηση. Ο Π. Οικονόμου φέρεται να έκανε μια συμφωνία με τους εφοριακούς για το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς να ενημερώσει την υπόλοιπη κυβέρνηση, με στόχο να "πετάξει το μπαλάκι" και να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εφοριακών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής για το θέμα του νέου μισθολογίου υπήρξε δέσμευση τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου όσο και από τον γενικό γραμματέα Ηλ. Πλασκοβίτη ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξει νέα δραματική μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Επειτα από αυτό η ομοσπονδία αποφάσισε την αναστολή της προγραμματισμένης απεργίας για τις 23 και 24 Αυγούστου.

Μη χαλάς την ουρά! Το διαφημιστικό της Visa, ή αλλιώς Τα Ανθρώπινα Βοοειδή σε μια αχρήματη κοινωνία


Το διαφημιστικό λέγεται "Just Wave and Go", δηλαδή απλά την περνάς (την κάρτα) και φεύγεις! Μα φυσικά!…Ποιος θέλει να χάνει χρόνο έτσι;

Δείτε το βίντεο:

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο απόστολος της λευτεριάς