Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πλούσιοι επτώχευσαν…


Τῇ Κυριακῇ τῶν Βαΐων - Δοξαστικόν τῶν Αἴνων

Τῇ Κυριακῇ τῶν Βαΐων.
Δοξαστικόν τῶν Αἴνων ὑπὸ Δημ. Σύλλα (†1938).
Ο Δημήτριος Σύλλας υπήρξε πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού των Τρικάλων.

Νέα Οδύσσεια: Κεφάλαιο 1ο, Commachio

Φωτογραφίες από το Comacchio ή αλλιώς "μικρή Βενετία", που δεν βρίσκεται καθόλου μακρυά από την περιοχή μας. Όπως βλέπετε από τον χάρτη, στα βόρεια του Comacchio είναι η Βενετία, στα νότια η Ραβέννα (άρρηκτα συνδεδεμένες με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία) και δυτικά η Φερράρα και η Μπολώνια. Ονόμασα την ανάρτηση Νέα Οδύσσεια, προβλέπω να συνεχίσω στο θέμα αυτό, σαν μία προσπάθεια να αντιμετωπίσω την ζωή στο εξωτερικό όχι σαν εξορία ή ξενιτιά αλλά σαν ένα ταξίδι (του οποίου το τέλος δεν γνωρίζεις όμως!!)

Οι μαριονέτες του συστήματος

Το να πιούμε στην υγεία του ανεξάρτητου τύπου, είναι κοροϊδία.

Δεν υπάρχει σήμερα τέτοιο πράγμα. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

Δεν υπάρχει κανένας από εσάς που θα τολμούσε να γράψει την ειλικρινή του άποψη. Αν το κάνατε, ξέρετε εκ των προτέρων, ότι αυτή δεν θα δημοσιεύονταν ποτέ.

Πληρώνομαι μισθό κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε να μην αναφέρεται στην εφημερίδα μου η ειλικρινής μου άποψη.

Και άλλοι από εσάς πληρώνονται μισθούς για το ίδιο ακριβώς πράγμα, ενώ όποιοι είναι τόσο αφελείς, ώστε να γράψουν την ειλικρινή τους γνώμη, θα βρίσκονταν αμέσως στο δρόμο, ψάχνοντας για νέα εργασία.

Αν επέτρεπα στον εαυτό μου να δημοσιεύσει την ειλικρινή μου άποψη, θα είχα χάσει τη δουλειά μου μέσα σε 24 ώρες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το φαγοπότι των πρασίνων συμβούλων καλά κρατεί...

Τον Ιανουάριο του 2010 και πριν το Μνημόνιο, είχαμε αποκαλύψει, το ρόλο του κυρίου Βασιλάκου, «συμβούλου» της κυρίας Μπιρμπίλη, που αφενός παρείχε υπηρεσίες σε «εθνικό» μας μεγαλοεργολάβο και αφετέρου αναλάμβανε «δουλειές» ως σύμβουλος του Δημοσίου, με την εταιρεία του Network Consulting.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_7003.html

Είχαμε καταλήξει το άρθρο με σύσταση στον Κο Παπανδρέου να μην μειώνει μισθούς Δημοσίων υπαλλήλων, αλλά να περιορίσει τις αναθέσεις μελετών προς Συμβούλους από το Δημόσιο και τους φορείς του! Μα πόσοοοο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ!
Έκτοτε πέρασε ένας χρόνος, η κοινή γνώμη στράφηκε στο Μνημόνιο, και ο κύριος Βασιλάκος τοποθετήθηκε Πρόεδρος της (δήθεν ανεξάρτητης) Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με υψηλότατο μισθό...

Ο «ήχος» διέλυσε τα πάντα! (Ο θόρυβος είναι η εικόνα του «θηρίου»)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Δώστε μου τους ήχους και πάρτε τους νόμους"
Πλάτων

Τί άλλαξε τόσο πολύ στη Γη, ώστε να αναστατώσει τη ζωή του ανθρώπου, τους τελευταίους αυτούς αιώνες; Οι μηχανές, θα μου πείτε και η καταστροφή του περιβάλλοντος που προκάλεσαν και προκαλούν. Δεν υπήρχαν τόσες μηχανές, τόσα εργοστάσια, τόσα αυτοκίνητα και λοιπά συγκοινωνιακά μέσα, τόσες οικιακές συσκευές τους προηγούμενους αιώνες.

Ακόμα και στα τελευταία χρόνια, όταν οι απλοί αγιογράφοι απέδιδαν τον θανάσιμο Εχθρό του ανθρωπίνου γένους, το Διάβολο ως αρχαίο δράκοντα που εκπέμπει καπνό και προκαλεί ανυπόφορο θόρυβο, δεν ήταν από κανένα σχεδόν κατανοητός ο συμβολισμός αυτός.

Nτρέπομαι

Πάντα πίστευα ότι στον άνθρωπο δεν πρέπει να του δινεται μόνο μια ευκαιρία, το λέω αυτό γιατί όταν εργάζεσαι θα κάνεις και λάθη. Πρέπει να υπάρχουν και άλλες. Αυτοι όμως που μας κυβερνούν δεν εργάζονται για το καλό του ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ, αλλά μόνο για τα προσωπικά κομματικά τους οφέλη και ορισμένοι για τα ατομικά προσωπικά τους, φυσικά δεν εξαιρώ και αυτους τους ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ κολλημένους που νομίζουν ότι επειδή ειναι στην εξουσία έγιναν και θεοί. Ο Μαυρογιαλούρος ειχε ντροπή και μούντζωνε , αυτοι δυστυχως τα βλεπουν ολα καλά και προσπαθουν να μας πείσουν κιόλας. Αλήθεια πότε θα τελειωσουν τα νέα μέτρα; όταν πεθάνουμε; Μου θυμίζει την εποχη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και τους διωγμούς των χριστιανων να τους πετούν στο κολλοσιαιο, στα αγριμια και να διασκεδαζουν όσοι είναι στο εξωστη. Φυσικά οι ανιστοριτοι δεν εχουν καταλαβει τι θα συμβεί αν και λέω αν αλλάξουν τα πραγματα. Τους ενοχλει όταν τους λένε οτι τα σχεδια τους ναυαγησαν, αλλοι αυτοι ψαχνουν σωσιβια πάνω στον απλο λαό, καλά δεν τους ειπαν οτι και τα σωσιβια εχουν αντοχές!

Πιλοτικό πρόγραμμα ‘οικολογικού ελέγχου σπιτιών’ στη Βοστώνη, με θερμικές κάμερες. Ο Μεγάλος Αδελφός στο σπίτι χάριν της πράσινης ενέργειας

Του Aaron Dykes - Infowars.com / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες και φωτογραφίες του δρόμου σε επίπεδο διάχυσης της θερμότητας στη Βοστώνη αποτελεί μέρος ενός συστήματος για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα προγράμματα βελτίωσης του ενεργειακού σπιτιού, καθώς και να οδηγήσει τους καταναλωτές σε πράσινες επιχειρήσεις.