Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τῇ Κυριακῇ τῆς Τυρινῆς - Δοξαστικόν τῶν Αἴνων


Τῇ Κυριακῇ τῆς Τυρινῆς.
Δοξαστικόν τῶν Αἴνων ὑπὸ Δημ. Σύλλα (†1938).


Ο Δημήτριος Σύλλας υπήρξε πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού των Τρικάλων.

G. Papandreou: "Από μένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια"

Ολοκληρώνονται για το pasok οι εορταστικές εκδηλώσεις των Απόκρεω αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι τριήμερες αυτές εκδηλώσεις ξεκίνησαν μέσα από τη βουλή με την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Pasok.
O G. Papandreou ξεκίνησε την ομιλία του και απευθυνόμενος προς τα άβουλα όντα που τον παρακολουθούσαν εκστασιασμένα από την ρητορική του δεινότητα, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
"Ο αγώνας για να αφήσουμε πίσω μας τον παλιό κόσμο θα είναι μακρύς και δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλά, αλλά από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια".
Προ πάντων την αλήθεια.!

Έσπειραν λαθροαλλοδαπούς. Τώρα θερίζουν εγκληματίες


Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες, ένα παλικάρι, ένας αστυνομικός οδηγήθηκε στην φυλακή με την κατηγορία βασανισμού κρατουμένου. Πρόκειται για την θλιβερά σκηνοθετημένη παράσταση του τότε νεόκοπου εξ εφέδρων, διώκτη των τρομοκρατών, των εγκληματιών και δεν συμμαζεύεται, Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Είναι γνωστή η ιστορία του χιλιανού λαθρομετανάστη Pedro Navarro, ο οποίος είχε συλληφθεί τα Χριστούγεννα του 2010, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ορισμένα άλλα «πταίσματα» και εκρατείτο στο ΑΤ Ακροπόλεως. Παραμονή της πρωτοχρονιάς αποφάσισε να δραπετεύσει και επετέθη στους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν, τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Στήνουν επιτροπές και βγάζουν δεύτερο μισθό!

Την περίοδο που η κυβέρνηση μας κόβει τους μισθούς, κόβει τις συντάξεις, κόβει από εδώ, κόβει από εκεί, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας ανακαλύπτουν «πατέντες», για να αυξάνουν τον μισθό τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το παράδειγμα των 50 βουλευτών, που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίοι κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να... συμπληρώσουν στο σταθερό εισόδημα του Ιανουαρίου ακόμη 2.880 ευρώ.

Περί Κωνσταντίνου Καντάφη

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

«Ο Κων/νος Καντάφης είναι Ελληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας...» (!!!)

Αυτό το υπέροχο συνθετικό πόνημα, με τη μορφή μάλιστα «ορισμού», ανήκει σε σύγχρονο μαθητή γυμνασίου στην Ελλάδα του 2011 και γεφυρώνει υπέροχα το πολιτισμικό παρελθόν, το ζοφερό παρόν και το τηλεοπτικό μέλλον αυτού του τόπου, που λάμπει ως μαργαριτάρι στη βρωμερή Μεσόγειο, γεμάτη απόβλητα, δικτατορίσκους και τεράστιες στρατιωτικές και πετρελαϊκές λερές κηλίδες. Η αναλυτική αμοιβάδα της κυρίαρχης πολιτικής έχει καταπιεί αλφάβητα, αετώματα, πυραμίδες, ετρούσκικα λιοντάρια, μύθους, ιδέες, παγκόσμιες κληρονομιές, ναυτοσύνη, όλα τα παιδιά, χιλιάδες χρόνια τώρα, που μετρούσαν τ' άστρα και τώρα υπολογίζουν τα δωρεάν sms.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενέκρινε το αίτημα για τον Άγιο Εφραίμ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά την διάρκεια των συνεδριών της, αποφάσισε να ενταχθεί ο Όσιος Εφραίμ στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επιστολή που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείου, όπου ζητούσε την ένταξη του Οσίου Εφραίμ στο Αγιολόγιο εξήντα χρόνια μετά την ανεύρεση των λειψάνων του.

Συνοδικός Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, σχολιάζοντας την απόφαση στη Romfea.gr, τόνισε ότι "ο Όσιος μάρτυρας Εφραίμ τιμάται από όλους τους Έλληνες ως Άγιος, επίσης έχει επιτελέσει πάρα πολλά θαύματα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέτασε προσεκτικά την έκθεση και αποφάσισε ως έπρεπε".

Ερευνούν στην Αγγλία την ΜΚΟ του Καντάφι που συμμετείχε και ο Γιώργος !!!


Δικαστική έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ του πανεπιστημίου London Sshool of Economics και της Λιβύης θα διεξάγει ο ανώτατος Βρετανός δικαστικός Λόρδος Woolf, ύστερα από την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου, Sir Howard Davies, λόγω των σχέσεων του με τον Μουαμάρ Καντάφι και μέλη της οικογένειας του.

Οι έρευνες αφορούν τις οικονομικές δοσοληψίες του Πανεπιστημίου με το ίδρυμα Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF), του οποίου πρόεδρος είναι ο γιος του Καντάφι Saif al-Islam. Η υπόληψη του πανεπιστήμιου υπέστη μεγάλη ζημιά λόγω της σχέσης του με το καθεστώς του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και ήταν λάθος μου να δεχτώ τις 300.000 λίρες για χρηματοδότηση ερευνών από ένα ίδρυμα που ελέγχεται από τον γιο του δικτάτορα Saif, δήλωσε ο Davies.