Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γενικά σημάδια δυσλεξίας

Δεν είναι αναγκαίο να παρουσιαστεί καθένα από τα παρακάτω σημάδια σε κάθε δυσλεκτικό παιδί. Όμως πάντοτε παρουσιάζεται ένα σύνολο συμπτωμάτων κατάλληλο ώστε να γίνει πλήρης διάγνωση.
  • Δυσκολία στο να δένει τη ζώνη, τα κορδόνια, τη γραβάτα του, κλπ.
  • Δυσκολία στο να κατανοεί προθέσεις οι οποίες σχετίζονται με κατεύθυνση, π.χ. μέσα-έξω, πριν-μετά, μπροστά-πίσω.
  • Δυσκολία στο να εκτελεί περισσότερες από μία οδηγίες τη φορά.
  • Πιθανό ιστορικό αργής, καθυστερημένης γλωσσικής ανάπτυξης.

Αγωγή παιδιών


· Πολλοί οι πειρασμοί και οι κίνδυνοι για τους νέους σήμερα, Γέροντα. Ανησυχούμε, παρ' όλο που φροντίζουμε να έχουμε τα παιδιά μας μέσα στην Εκκλησία.
- Τα παιδιά που έχουν ποτιστεί από μικρά στην ευσέβεια, μην τα φοβάστε. Και να ξεφύγουν, λίγο, λόγω ηλικίας, λόγω πειρασμών, θα επανέλθουν. Είναι σαν τα κουφώματα που τα περνάμε με το λάδι και δεν τα πιάνει η σαπίλα.
· Από ποια ηλικία πιστεύεις, γέροντα , ότι αρχίζουν τα παιδιά να γίντονται δέκτες και με ποιο τρόπο πρέπει ν ενεργούμε πάνω τους σαν γονείς, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να τα βλάψουμε από τυχόν υπερβολές:

Με αντάλλαγμα την Β΄ Αθηνών...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Εκεί που εμφανιζόταν ως υπεράνω όλων κερδίζοντας την εκτίμηση της κοινωνίας, τελικά έκανε πίσω αποσύροντας την υποψηφιότητά της στο Δήμο Γλύφάδας. Αποδέχθηκε την πρόταση συναλλαγής που κατέθεσε η Ρηγίλλης και στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών. Έτσι, εάν κερδίζει ο Βαρβιτσιώτης την Γλυφάδα, και η μαμά θα μείνει ευχαριστημένη (είναι η πρώτη επιλαχούσα και θα τον αντικαταστήσει εάν εκλεγεί δήμαρχος) και η θυγατέρα εξασφάλισε την

Ενιαίο ευρωπαϊκό περιβάλλον για εφαρμογές στα κινητά

Και το όνομα αυτού Webinos.
Μια ευρεία ευρωπαϊκή κοινοπραξία για τη δημιουργία ενός ενιαίου περιβάλλοντος ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα ανέλαβε να συντονίσει το γερμανικό Ινστιτούτο Φραουνχόφερ προκειμένου οι εφαρμογές να είναι συμβατές και να λειτουργούν σε κάθε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο.
Το σχέδιο φέρει την ονομασία Webinos. Θα χρηματοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην κοινοπραξία συμμετέχουν 22 φορείς και εταιρίες, μεταξύ των οποίων οι Deutsche Telekom και Telecom Italia, οι Sony Ericsson και Samsung, καθώς και το World Wide Web Consortium, σύμφωνα με το BBC.

We need a Global Goverment and we need it fast!


WE NEED A GLOBAL GOVERMENT AND WE NEED IT FAST. (Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα).
"Η ΕΛΛΑΔΑ είναι σταθερός υποστηρικτής μέσω ΟΗΕ της παγκόσμιας διακυβέρνησης!
Δεν καταλαβαίνω τους ΈΛΛΗΝΕΣ και αυτοί δεν μπορούν καταλάβουν έμενα!
Ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα;
Ποιος κυβερνάει την ΕΥΡΩΠΗ;
Ποιος κυβερνάει τον πλανήτη;"
Ποιος τα λέει αυτά;
Μα ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ο οποίος έφυγε από την χώρα με μια μεγάλη παρέα και είναι στην ΑΜΕΡΙΚΗ, στην πατρίδα του, και ασχολείται με τις προοπτικές της ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ!

Δειλά δειλά εμφανίζονται οι κρυπτοχριστιανοί

Για δεκαετίες ολόκληρες απέκρυπταν από το κράτος και τους γείτονές τους την πραγματική τους ταυτότητα. Ζούσαν μια διπλή ζωή, προσπαθώντας να έχουν την έξωθεν «καλή μαρτυρία» του σωστού μουσουλμάνου, τη στιγμή που μέσα στο σπίτι τους και μεταξύ των πιο κοντινών τους φίλων και συγγενών, ασκούσαν τη θρησκευτική πίστη που φυλούσαν καλά στην καρδιά τους, τον χριστιανισμό.
Οι κρυπτοχριστιανοί, όπως είναι ευρύτερα γνωστοί εκείνοι που κυρίως λόγο φόβου δεν αποκάλυπταν την πραγματική τους καταγωγή και ταυτότητα, αρχίζουν

Peugeot EX1: Hλεκτροκίνητη σφαίρα!

H γαλλική εταιρία διατείνεται πως το νέο πρωτότυπο μοντέλο της, το ΕΧ1, είναι -αν όχι το ταχύτερο- ένα από τα ταχύτερα ηλεκτροκίνητα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα. Το ΕΧ1 εξοπλίζεται με μπαταρίες λιθίου και δύο ηλεκτροκινητήρες όπου ο καθένας αποδίδει 170 PS ενώ δίνει κίνηση στους τροχούς κάθε άξονα.
Έτσι, το γαλλικό concept car μεταφέρει στους τέσσερις τροχούς συνολικά 340 PS και 480 Nm ροπής και σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή (από ανθρακόνημα) του προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.

Απίστευτο, πληρώνουμε 400 εκατ ευρώ για λειτουργικές δαπάνες της δανειακής σύμβασης.


Αυτή είναι η Δανειακή σύμβαση που υπογράψαμε με τις χώρες της Ευρωζώνης και τις εμπλεκόμενες τράπεζες.
Το συνολικό ποσό που δανειστήκαμε είναι 80 δις ευρώ.
Ξέρετε πόσα λεφτά πληρώνουμε για διοικητικά έξοδα, ταξίδια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες;;;
Πληρώνουμε το 0,5% (50 μονάδες βάσης) του συνολικού ποσού του δανείου.
Θα πληρώσουμε δηλαδή ή μάλλον τα πληρώσαμε ήδη, γιατί έχουν παρακρατηθεί τα ποσά, 400 εκατ ευρώ.

Η κατάκτηση της σελήνης… και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς

Ένα από τα σημαντικότερα, και ίσως το σημαντικότερο, επίτευγμα της ανθρωπότητας, είναι πως πήγαμε στο φεγγάρι. Πήγαμε όμως στα αλήθεια; Οι αποδείξεις για το ότι δεν πήγαμε είναι πολλές. Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία. Μάλιστα, στο διαδίκτυο είναι ατέλειωτα τα σάϊτς, που ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα. Και δεν μιλάμε για γραφικούς τύπους που μιλάνε με εξωγήινους και θαυμάζουν τον στοχαστή Λιακόπουλο. Μιλάμε για επιστήμονες, τεχνικούς, ειδικούς και μη, που έχουν θέσει εν αμφιβόλω την όλη ιστορία της επίσκεψης του ανθρώπου στη σελήνη.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη