Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Όποιος εσυνήθισε να καταφρονή τους ιερείς, θα φθάση και εις την καταφρόνησιν του Θεού

Δυστυχώς, πολλοί αγαπούν να φιλονεικούν και να παρακούουν εις τους Ιερείς. Φυγαδεύεται τοιουτοτρό­πως η αιδώς και ο σεβασμός του λαού προς τους άρ­χοντας της Εκκλησίας, δια να εισέλθη εις αυτήν η ανυποταξία και η αναρχία. Και τούτο είναι το κύριον αίτιον όλων των Εκκλησιαστικών κακών. Αυτό θα σας επαναλάβω και πάλιν πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε. Δεν το κάμνω δε χάριν των Ιερέων, αλλά προς χάριν ιδικήν σας. Όποιος τιμά τον ιερέα, θα τιμήση και τον Θεόν. Όποιος εσυνήθισε να καταφρονή τους ιερείς, θα φθάση και εις την καταφρόνησιν του Θεού. Δι' αυτό είπεν ο Χριστός· ο δεχόμενος υμάς εμέ δέχεται. Δια τούτο η Σοφία Σειράχ παραγγέλει: τους ιερείς εντίμως έχε. Όταν οι Ιουδαίοι κατεφρόνησαν τον Μωυσην, δεν εδυσκολεύθησαν να καταφρονήσουν και τον Θεόν.

Πιστοί: Βλοσυροί ή χαρούμενοι;


Aπόσπασμα από το διάλογο του Μητροπολίτη Αντωνίου (Βloom) με τη συγγραφέα Μαργκανίτα Λάσκι.

Μαργκανίτα Λάσκι: … Ένας άλλος λόγος, για τον οποίο τόσο εσείς όσο και οι κοσμικοί ηθικολόγοι έχουν αποτύχει, είναι η απόρριψη του κόσμου όχι μόνο διά του εγκλεισμού σε ένα δωμάτιο και της μη διάπραξης του καλού, όπως είπατε, αλλά και διά της αίσθησης ότι ο κόσμος (ιδιαίτερα ο κόσμος των σύγχρονων αστικών κέντρων) είναι μια κόλαση, ένα σατανικό αλεστήρι, κάτι αποφευκτέο. Δεν υπάρχει φερ’ ειπείν ευθυμία στη θρησκεία, δεν υπάρχει η απόλαυση μιας χαρούμενης ζωής. Οι χαρές που η κοινωνία χαίρεται ως φυσιολογικές – ακόμα, αν θέλετε, η χαρά της συσσώρευσης αγαθών, η χαρά τού να μένουμε στη μικρή μας φωλίτσα, με το ψυγείο μας και τα παιδιά να παίζουν ανάμεσα στα πόδια μας – όλες αυτές είναι για μένα υγιείς χαρές. Νομίζω όμως ότι οι σοβαροί άνθρωποι, θρησκευόμενοι και μη, θεωρούσαν πάντοτε αυτά τα πράγματα, που ως άνθρωποι όντως χαιρόμαστε, ως φραγμούς στην πορεία προς μια ηθική ζωή.

Γιατί φουσκώνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Του Ανδρεα Aνδριανοπουλου

Η υστερία με το κλίμα έχει αρχίσει να υποκαθιστά τον θρησκευτικό φανατισμό και τις ιδεολογικές διαμάχες του Ψυχρού Πολέμου. Και κάποιοι φροντίζουν να θησαυρίζουν από το κλίμα που δημιουργείται. Σε βάρος του απλού κόσμου που πληρώνει και υποφέρει. Ακριβαίνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για να χρηματοδοτούνται ακριβές εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να σωθεί… το κλίμα! Μαζί με τον πλανήτη (!) βέβαια, για τον οποίο η ΔΕΗ πληρώνει του κόσμου τα λεφτά για εξαγορά ρύπων. Θησαυρίζουν έτσι κάποιοι εκ του ασφαλούς. Ο κόσμος όμως ωφελείται; Εξυπακούεται πως ο βασικός εχθρός του κλίματος είναι ο Καπιταλισμός! Προκειμένου, λοιπόν, να «σωθεί» ο πλανήτης δεν πειράζει αν δοκιμασθεί η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Από πού όμως προκύπτει πως το κλίμα αλλάζει λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων;

Με την άδεια της κυβέρνησης θα δεχτεί ο Σόϊμπλε τον Τσίπρα.

Αυτά που γίνονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, ξεπερνούν πλέον κάθε φαντασία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, υπέβαλε αίτημα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών προκειμένου να τον δεχτεί. Γιατί; Γιατί τον Γερμανό και όχι κάποιον άλλο ευρωπαίο; Ποιος είναι ο λόγος, εκτός του ότι η Γερμανία είναι η κυρίαρχος της Ευρώπης και φυσικά κανονίζει και τα ελληνικά πολιτικά πράγματα;;;

Το νεοταξικό κτήνος με τις ποικίλες κεφαλές του…

Το «Ινστιτούτο Μπρούκινγκς» διοργανώνει εκδήλωση στις 22 Γενάρη, με προσκεκλημένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα!!!
Ποιο είναι αυτό το «Ινστιτούτο»: Η «Δεξαμενή Σκέψης» (Think tank) της αυτοκρατορικής ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης των ΗΠΑ. Η «Δεξαμενή Σκέψης» των παρεμβάσεων και επεμβάσεων των ΗΠΑ σε όλον τον πλανήτη, δηλαδή ο κεντρικός οργανωτής και καθοδηγητής των ιμπεριαλιστικών ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, αλλά και ο «κατασκευαστής» των προπαγανδιστικών σεναρίων που προλειαίνουν τις κακουργηματικές επιδιώξεις των ΗΠΑ…

Είναι αυτή η «Δεξαμενή Σκέψης» που ανοιχτά υποστηρίζει ότι πρέπει να ανατραπεί το κοινωνικοοικονομικό σύστημα της Κούβας, και επεξεργάζεται τα ποικίλα σενάρια ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ καθεστώτων ΜΗ αρεστών στις ΗΠΑ ανά τον κόσμο…

Xάρβαρντ... τέλος για τον ΓΑΠ!


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρέτισε τους φοιτητές του στο Χάρβαρντ, καθώς ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων που παρέδιδε.

Στικάκια Lagarde, διαρροές δεδομένων από το TAXIS και στο βάθος... η Κάρτα του Πολίτη;

Αφορμή για την σημερινή ανάρτηση αποτελεί η συνέντευξη τύπου του Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά κου Σωκράτη Κάτσικα.

Σε συνέντευξή του στο NEWSIT δήλωσε: Σε ένα δικαστήριο λοιπόν εάν ένας ειδικός ρωτήσει εάν έχει ή δεν έχει τροποποιηθεί το στικάκι η απάντηση είναι οτι "είναι δυνατό να έχει τροποποιηθεί χωρίς να έχουν μείνει ίχνη".

Ο ίδιος, σε συνέδριο τον Αύγουστο του 2011 ως Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, (παραιτήθηκε 1 μήνα μετά, τυχαίο;), προς τιμήν του πάντως γιατί είναι ο μοναδικός κυβερνητικός αξιωματούχος που είχε δηλώσει ότι η Κάρτα του Πολίτη, που θα χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο, δεν θα μπορούσε, να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.