Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τα hot spots της τιβί

Οι εκατομμυριούχοι τηλεαστέρες και οι δισεκατομμυριούχοι καναλάρχες είναι οι τελευταίοι... νορμάλ άνθρωποι στην Ελλάδα

Αν δώσουμε βάση σε όσα μεταδίδει η τηλοψία, μηρυκάζουν τα ραδιόφωνα και επαναλαμβάνονται τυπωμένα σε εφημερίδες και περιοδικά, η Ελλάς είναι η χώρα με πληθυσμό σχιζοφρενικό, που κινείται ανάμεσα στον σκληρότερο και τον απεχθέστερο των ρατσισμών ή στην «αγγελικότητα» (αν επιτρέπεται ο νεολογισμός). Στη σιωπηρή πλειοψηφία δεν υπάρχουν φυσιολογικοί άνθρωποι, οι οποίοι θα κινούνται στα όρια της λογικής, στο μέτρο. Είτε θα είναι σκληροί εκμεταλλευτές, που ανάβουν το τσακμάκι τους στον σβέρκο δούλου σε βαμβακοφυτεία, κρατώντας δίκαννο στο άλλο χέρι, είτε οι καλοί Σαμαρείτες, που θα τα πουλήσουν όλα για να χαρίσουν τις εισπράξεις στους έχοντες ανάγκη. Ετι δε, σύμφωνα με τη μιντιακή οπτική, τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά έχουν εναλλάξ οι ίδιοι άνθρωποι (!!!) - ανάλογα με τη συγκυρία και τι εξυπηρετεί καλύτερα τη «στρατηγική» της προσέγγισης ή της απομάκρυνσης με την υπερδομή (εντός κι εκτός έδρας). Οι μόνοι που είναι σταθεροί σε αυτόν τον τόπο είναι οι καναλάρχες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Το άνοιγμα της Τέταρτης Σφραγίδας

Λαρισινά δοκίμια
Του Μ.Ε. Λαγκουβάρδου

Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, έστω κι αν δεν γίνεται αντιληπτός δια γυμνού οφθαλμού, στην καθημερινότητα της ζωής μας.

(Μαρία-Νεγρεπόντη Δελιβάνη, Στη Δίνη του Γ’ Π.Π.)

Κάποτε, οι Μαθητές του Ιησού, ταξιδεύοντας στην τρικυμισμένη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδαν τον Ιησού να περπατάει πάνω στα κύματα και τρόμαξαν. Νόμισαν ότι βλέπουν φάντασμα. «Μη φοβάστε», τους λέει ο Ιησούς, «εγώ είμαι». «Μη φοβάστε»: Αυτά τα λόγια απευθύνει πάντα ο Ιησούς, όταν εμφανίζεται στους Μαθητές Του. Τα ίδια λόγια, νιώθουμε ότι απευθύνει και σε μας, όταν στον φόβο μας, ζητάμε το έλεός Του. Ο Ιησούς συμβαδίζει με την αποθάρρυνση. Είναι μαζί μας κάθε φορά που ο φόβος μας πειράζει. Ο Ιησούς ίδρυσε την Εκκλησία όχι σαν μια θρησκεία, αλλά ως μια Ιατρική Επιστήμη, η οποία θεραπεύει τον φόβο. Ότι η αγάπη διώχνει τον φόβο, είναι ίσως η κεντρική ιδέα της ιατρικής του Ευαγγελίου. Τώρα ο φόβος χρησιμοποιείται ως μέσον πολιτικής χειραγώγησης. Ο φόβος του θανάτου από την πείνα ή από τα όπλα του πολέμου, κυριαρχεί παντού και μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο. Ο φόβος αντί να διώχνει τον θάνατο τον προσελκύει. Παράδειγμα η αυτοκτονία ως μια πράξη απελπισίας. Ο πλούτος, πάλι, με τον ενδόμυχο φόβο του υπερπληθυσμού («να μείνουμε λίγοι και καλοί») αντί να φέρνει την ειρήνη, δημιουργεί πολέμους με τα όπλα που κατασκευάζουν και εμπορεύονται τα πλούσια βιομηχανικά κράτη. Ο φόβος του πυρηνικού πολέμου και του θανάτου από την πείνα οδηγεί την ανθρωπότητα στην αυτοκτονία.

Δυστυχώς οι πελάτες μας δεν εμπιστεύονται διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους μαυραγορίτες

http://energypress.gr/blogs#row-73549
Φυσικά και ο κοσμάκης δεν εμπιστεύεται τους Καλλιτσάντση, Μπόμπολα, Κοπελούζο, Περιστέρη, Μυτιληναίο και Λάτση. Γιατί να τους εμπιστευτεί; Ξέρει ο κοσμάκης ότι αυτοί οι κύριοι ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και τους Βολευτές και από το 2000 γράφουν τους Νόμους και Αποφάσεις με τους οποίους στήνουν δουλειές, παίρνουν κρατικές δουλειές, επιδοτήσεις, ξανά επιδοτήσεις, μόνιμα επιδοτήσεις.

Και μήπως οι κύριοι αυτοί είναι το Ελληνικό Κεφάλαιο που προτιμώ από το Ξένο; Χαχαχαάαχαχα! Μαυραγορίτες τύπου Βάστα Ρόμελ. Αυτοί είναι η κινητήρια δύναμη και η χρηματοδότηση της "ευρωπαϊκής προοπτικής" α λα γκρεκ, αυτοί εκπροσωπούν την EDF/Edison, την ΕΝΕL, την GDF, και όλη την λίστα των "μάθανε ότι μαμιώμαστε και πλάκωσαν και οι επενδυτές". Με δικά τους κεφάλαια; Μα τα χρέη που πασχίζουμε να διαγράψουμε είναι αποκλειστικά δικο τους έργο! Το ότι αγοράσατε και εσείς Miele και Καγιέν, είναι απλό άλλοθι - για να λένε οι Πάγκαλοι ότι μαζί τα φάγαμε.

Γρηγόρης Αυξεντίου. Ο ήρωας του Ελληνισμού

Τρεις Μαρτίου 1957.

Ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ αναμετράται με την ιστορία.

Εκεί, στα βουνά του Μαχαιρά, αναγεννήθηκε η ελληνική μεγαλοσύνη.

Εκεί ρυμουλκήθηκε το χρέος και η αγάπη για την πατρίδα.

Εκεί αφουγκράζεται η Ρωμιοσύνη το άξιο παιδί της:

Γρηγόρης Αυξεντίου, από το χωριό Λύση, που έγινε ο Σταυραετός της Κύπρου.