Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο μύθος του χταποδιού

Η χταπόδα βοσκά στον πάτο της θάλασσας, μαζί με το χταποδάκι. Άξαφνα το καμακίζουνε. Το χταποδάκι φωνάζει: "Με πιάσανε, μάνα!".
Η μάνα του, του λέγει: "Μην φοβάσαι παιδί μου!".
Ξαναφωνάζει το μικρό: "Με βγάζουν από τη θάλασσα!".
Πάλι λέγει η μάνα: "Μην φοβάσαι παιδί μου".
Και πάλι: "Με σγουρίζουνε, μάνα!".
"Μην φοβάσαι παιδί μου".
"Με κόβουνε με το μαχαίρι!".

Η δύναμη της ΑΠΟΧΗΣ

Στην Ελλάδα του 2010, στην Ελλάδα της τρόϊκας και του Μνημονίου, η παραφροσύνη κυριαρχεί. Εκεί μας οδήγησαν οι κυβερνήτες και τα κόμματα, να μη καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται, επειδή αυτό τους εξυπηρετεί. Βλάκες αυτοί να έχουν να κάνουν με ηλιθίους.

Όταν το 50% των συμμετεχόντων στην εκλογική απάτη γίνεται 100% και οι νικητές επαναλαμβάνουν χαρούμενοι :
"Η πλειοψηφία μίλησε, η δημοκρατία νίκησε",
τότε μάλλον θα πρέπει να κάνουμε επίσκεψη σε ψυχίατρο ή σε κανένα λογοθεραπευτή.Να λέμε και να επαναλαμβάνουμε συχνά καθημερινά τη λέξη "πενήντα τοις εκατό" και ποτέ το γλωσσοδέτη "εκατό τοις εκατό". Από δω και μετά να το ξεχάσουμε.

Πρίν αλέκτορα φωνήσαι, ξανανύχτωσε


Η αποχή έχει πολλές φωνές διότι έχει πολλές αιτίες. Είναι αφελείς οι προσπάθειες όσων επιχειρούν να οικειοποιηθούν την αποχή, ομογενοποιώντας την. Η αποχή μπορεί να μην εκφράζει μόνον την απόρριψη του συστήματος αλλά και την παραίτηση από την προσπάθεια για τη βελτίωση ή την αλλαγή του.

Οι εκλογές θα γίνουν για αποφάσεις στα εθνικά θέματα και όχι για το μνημόνιο.

Του Μιχάλη Ιγνατίου, από το περιοδικό Επίκαιρα.

Σ’ αυτή την πόλη η οποία κυριαρχείται από ένα άνευ προηγουμένου κουτσομπολιό τα πάντα ξεκινούν με υπόγειες φήμες. Εντελώς ξαφνικά μπορεί να δεχθεί κάποιος ένα τηλεφώνημα, και να ακούσει την πλέον απίθανη πληροφορία, η οποία συνήθως επιβεβαιώνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι φήμες και οι πληροφορίες για το Αιγαίο, την Κύπρο και το Σκοπιανό έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου για πρώτη φορά έπεσαν έξω σε ό,τι αφορά τον χρόνο. Ομως, το γεγονός ότι επανέρχονται με τρόπο ασυνήθιστα έντονο προβληματίζει την διπλωματική κοινότητα, η οποία ομολογεί ότι οι συζητήσεις γίνονται με τη συμμετοχή τόσο μικρού κύκλου κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα,

Στρος Καν: "Το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητό"

Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγινε κατανοητό, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

"Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων", εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

Διώξτε έντομα με φυτά!

Φυτικά εντομοαπωθητικά

Η χρήση αρωματικών φυτών για τις εντομοαπωθητικές τους ιδιότητες είμαι παραδοσιακά γνωστή κι έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Τα φύλλα κι οι καρποί της μυρτιάς σαν αφέψημα, τους χρησιμοποιούσαν για τις ψείρες.

Η πικροδάφνη χρησιμοποιείται για τα ποντίκια. Με τα δηλητηριώδη φύλλα της πικροδάφνης έφρασσαν τις τρύπες των φωλιών των ποντικών, τα οποία, για να βγουν τα τρώνε, δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Υπάρχει βέβαια ένα πρακτικό πρόβλημα: άντε να βρεις τις φωλιές...

Τα 15 Στρατιωτικά Κινήματα (ή πραξικοπήματα) στην Ελλάδα, κατά τον 20ο αιώνα

Στρατιωτικά Κινήματα (ή πραξικοπήματα) στην Ελλάδα, κατά τον 20ο αιώνα, έχουν γίνει:
  1. 15 Αυγούστου 1909, Το Κίνημα στο Γουδί, του Στρατιωτικού Συνδέσμου στο Γουδί, κατά της κυβέρνησης του Δημήτριου Ράλλη, με αποτέλεσμα την έλευση του Βενιζέλου.
  2. 17 Αυγούστου 1916, Το Κίνημα της Εθνικής Άμυνας, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη.
  3. 11 Σεπτεμβρίου 1922, Το Κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1922 από τους Νικόλαο Πλαστήρα, Στυλιανό Γονατά και Δ. Φωκά.