Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Έμπνευση

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Σήμερα δεν με ενέπνεε τίποτε να γράψω. Άρχισα να γράφω χωρίς να γνωρίζω το θέμα μου. Να όμως που το διάβασμα του Ευαγγελίου μου έδωσε ένα θέμα, αυτό της έμπνευσης. Το πρώτο πράγμα που διάβασα μόλις άνοιξα το Ευαγγέλιο σήμερα το πρωί, ήταν για την είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα και συγκεκριμένα για τα ενδύματα που έστρωναν οι μαθητές του στο δρόμο για να περάσει. Ήταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός τους, που έβγαζαν τα ενδύματά τους και τα έστρωναν στο δρόμο σε μια κίνηση που δείχνει την ανοιχτή καρδιά τους.

Ο άνθρωπος που ξεκουμπώνει και βγάζει τα ρούχα του δείχνει ότι είναι ελεύθερος από προκαταλήψεις, υστεροβουλίες, ενδοιασμούς. Τελικά αυτό που ένιωθαν οι μαθητές του Ιησού ήταν μια ωραία έμπνευση που την εξέφρασαν με έναν τρόπο που δε δείχνει μόνο τον αυθορμητισμό τους, αλλά που έχει κάποιο βαθύτερο νόημα, το νόημα της ελευθερίας.

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το "ΚΑΛΕΣΜΑ" για επαναστατικό στρατό.

ΒΙΝΤΕΟ ΔΟΥΡΟΥ-ΑΜΥΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ

Από χθες το βράδυ ξεκίνησε ένα μεγάλο θέμα, όταν "ανακαλύφθηκε" βίντεο του Ιφικράτη Αμυρά, όπου φέρεται να δίνει οδηγίες και παραινέσεις στους Έλληνες πολίτες για αντάρτικο πόλεων σαμποτάζ και ένοπλο αγώνα, ομολογώντας μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν τέτοιοι πυρήνες.

Όσον αφορά την κ. Δούρου

Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι που γνωρίζουν ιστορία "τσίμπησαν" την δήλωση της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, που αμέσως μετά το επισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε στην εκπομπή του Παπαδάκη με πάθος ότι "δεν θα κάνουν (στον ΣΥΡΙΖΑ) ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων".

Ο φασισμός της ακροαματικότητας

Η πιο ακραία μορφή εκφυλισμού της σκέψης είναι το τηλεοπτικό θέαμα, η «τηλεοπτική σκέψη». Η «τηλεοπτική σκέψη» δεν είναι σκέψη. Είναι η ισοπέδωση και η διάλυση της σκέψης. Είναι η ιδεολογία της ρωγμής και της πώλησης των τεμαχίων της σκέψης. Δηλαδή η ιδεολογία της ομογενοποίησης και της αποσάθρωσης των διανοητικών μηχανισμών και λειτουργιών…
Το «εργαλείο» αυτής της αποσάθρωσης και δολοφονίας της σκέψης, δηλαδή η «γλώσσα» της «τηλεοπτικής σκέψης», είναι η τηλεοπτική εικόνα, δηλαδή το θεατρικό τελετουργικό του εμπορευματοποιημένου θεάματος.
Η αχαλίνωτη διαστροφή αυτού του εμπορευματοποιημένου «λόγου» του θεάματος είναι η ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Ο Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως

Ονομαζόμενος κατά κόσμον Βαλεντίνος Φηλίκοβιτς Βόινο- Γιασενέτσκι, ο άγιος Λουκάς γεννήθηκε το 1877 στο Κέρτς της Ουκρανίας από αρχοντική οικογένεια πολωνικής καταγωγής. Από μικρό παιδί είχε πάθος με τη ζωγραφική και αποφάσισε να φοιτήσει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης. Κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων όμως τον κυρίευσε η αμφιβολία και γι’ αυτό έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν είχε το δικαίωμα να κάνει αυτό που τον ευχαριστούσε, αλλά ότι οφείλε να εργασθεί προς ανακούφιση του πόνου των άλλων.