Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Βυζαντινός Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” στην Πράγα


ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο Β.Χ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΟΥ & ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ INTERNATIONAL FESTIVAL OF ORTHODOX MUSIK 2011 ARCHAION KALLOS.

Ενεργειακή φτώχεια (και ΑΠΕ)


Η "Ενεργειακή φτώχεια" είναι αγγλικός, βασικά, όρος που αναφέρεται σε καταστάσεις όπου πάνω από 10% του διαθέσιμου εισοδήματος πηγαίνει για θέρμανση, κλιματισμό, φωτισμό και ηλεκτρικές συσκευές.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι...

...το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε: "Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).