Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η επενδυτική τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο…

Είναι πανίσχυρη και απόλυτος κυρίαρχος των αγορών. O λόγος βέβαια για την Goldman Sachs, η οποία βρίσκεται παντού και, σύμφωνα με κάποιους οικονομολόγους, πρόκειται για έναν πολιτικό οργανισμό, μασκαρεμένο σε επενδυτική τράπεζα, οι άνθρωποι του οποίου πλαισιώνουν περισσότερα από 60 χρόνια τον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό. Το περιοδικό "Rolling Stone" την έχει χαρακτηρίσει ως "ένα τεράστιο χταπόδι το οποίο είναι τυλιγμένο στο πρόσωπο της ανθρωπότητας", ενώ η Wall Street μιλά συχνά για την "τράπεζα-τεφλόν", αφού η ιστορία της Goldman Sachs έχει δείξει ότι καμιά κατηγορία δεν "κολλά" πάνω της για καιρό. Εδώ και χρόνια υπάρχουν υποψίες ότι η τράπεζα επιδίδεται σε παράνομο front running (δηλαδή επωφελείται από τις μεγάλες εντολές που διενεργεί για λογαριασμό των πελατών της "παίζοντας" με τα δικά της χρήματα).

Αλλαγές στον εγκέφαλο φέρνει ο εθισμός στο διαδίκτυο

Όσοι έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο εμφανίζουν αλλαγές στον εγκέφαλο παρόμοιες με αυτές των εθισμένων στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αναφέρει προκαταρκτική έρευνα.

Ειδικοί στην Κίνα, υπέβαλαν σε απεικονιστική μέθοδο τον εγκέφαλο 17 νεαρών που είχαν εθιστεί στο διαδίκτυο και ανακάλυψαν διαταραχή στον τρόπο με τον οποίο ήταν καλωδιωμένος ο εγκέφαλος. Δηλώνουν ότι η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Plos One’, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες αγωγές για την εθιστική συμπεριφορά.
Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί κλινική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από χρήση χωρίς όρια.
Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Hao Lei, από το Chinese Academy of Sciences στο Wuhan, υπέβαλε σε απεικονιστική εξέταση εγκεφάλου 35 άντρες και γυναίκες ηλικίας 14 και 21 ετών.
17 από αυτούς κατηγοριοποιήθηκαν ότι έχουν διαταραχή εθισμού στο διαδίκτυο με βάση τη θετική απάντηση σε ερωτήσεις όπως ‘‘Εχετε επανειλημμένως κάνει αποτυχημένες προσπάθειες να ελέγξετε, μειώσετε ή σταματήσετε τη χρήση του διαδικτύου;’