Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συνομιλία του αββά Κασσιανού με τον αββά Ισαάκ για την προσευχή

Πρέπει να τηρείται μια τάξη στα διάφορα είδη της προσευχής;

Άς δούμε αρχικά τί ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι όροι. Ποιά δηλαδή είναι ή διαφορά, ανάμεσα στις προσευχές στις παρακλήσεις και στις δεήσεις;

Έπειτα, πρέπει να ασκούνται αυτοί οι τρόποι προσευχής ένας- ένας χωριστά, ή όλοι μαζί; Έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα για τους πιστούς ή σειρά με την οποία ό Απόστολος Παύλος έχει παραθέσει καθέναν από αυτούς τούς τρόπους προσευχής;

Η απλώς αυτός ό διαχωρισμός δεν έχει και τόση σημασία και μπορούμε να υποθέσουμε ότι ό Απόστολος τα παρέθεσε έτσι χωρίς ιδιαίτερη σκοπιμότητα;

Αυτή ή δεύτερη υπόθεση είναι, κατά την γνώμη μου, τελείως παράλογη. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να έβαλε το Άγιο Πνεύμα στο στόμα τού Αποστόλου κάτι πού δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα ξαναπάρουμε λοιπόν αυτά τα είδη προσευχής ένα-ένα, με την σειρά πού δόθηκαν, ώστε με την Χάρη τού Θεού να τα αναλύσουμε διεξοδικά.

«Η Αθήνα ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να αντισταθεί στην σύλληψη Οτσαλάν»

Η CIA παρέδωσε τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει στο νέο του ντοκιμαντέρ και στο βιβλίο «Τελευταίο πραξικόπημα - 28 Φεβρουαρίου», ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα του βιβλίου που αποκαλύπτουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη μεταφορά του ηγέτη των Κούρδων από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα στο νησί φυλακή Ιμραλί.

Όπως γράφει ο Μπιράντ, στις 4 Φεβρουαρίου του 1999 ο προϊστάμενος της CIA στην Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με τον αρχηγό της ΜΙΤ Σενγκάλ Ατάσαγουν. Όταν έφτασε, είχε στα χέρια του ένα χαρτί χωρίς υπογραφή και τίτλο.

Η ΔΗΜΑΡ βρίζει τους Γερμανούς αριστερούς που δεν ψήφισαν το νέο δάνειο!

Σε μια απίστευτη ανακοίνωση προχώρησε χτες η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή την καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το γερμανικό κόμμα «Αριστερά» (Die Linke).

Παρότι η ίδια η Δημοκρατική Αριστερά δεν θεώρησε σκόπιμο να ψηφίσει στην Ελληνική Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ, εντούτοις τα μέλη του κόμματος θεωρούν απολύτως λογικό να επιτίθενται εναντίον του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας, διότι ούτε εκείνο υπερψήφισε το νέο πακέτο βοήθειας.

Ειδικότερα, στην απίστευτη δήλωσή του, ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γεράσιμος Γεωργάτος, σημειώνει:

Η υποδοχή των Αρτιστών

Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Αρτίστες μας έτυχαν θερμότατης αποδοχής από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία τους επιβράβευσε με 5 χρυσά αγαλματίδια για τα επιτεύγματά τους.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση των βραβείων τους στην Ελληνική Ακαδημία Υποκριτικών Τεχνών και Αποστροφών.

Η βία προσβάλλει το Θεό

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η βία προσβάλλει πρώτα το Θεό και μετά τον ειρηνικό άνθρωπο. Η πρώτη Εντολή του Θεού είναι η αγάπη προς όλους. "Ο Ιησούς είναι ο μόνος άνθρωπος που φέρει εις πέρας το έργο το οποίο ο Θεός έχει αναθέσει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, ο μόνος άνθρωπος που δεν οφείλει τίποτε στη βία και στα έργα της. Ο μόνος που εκπλήρωσε την αποστολή αυτή, που είναι κλήση όλων των ανθρώπων."

Θυμάμαι τώρα την ειρηνική κωμόπολη της Δεσκάτης, με τις αυλές των σπιτιών και τους κήπους. Ο κόσμος περίμενε ως ευλογία του Θεού τη βροχή. Το έδαφος της Δεσκάτης είναι επικλινές. Όταν βρέχει το νερό κυλάει μέσα από μεγάλα αυλάκια και ποτίζει τους κήπους. (Αυτό συνέβαινε όταν υπήρχαν κήποι και αυλές στη Δεσκάτη).

Οι κήποι που ήταν πιο ψηλά έκοβαν ένα μέρος από το αυλάκι για να ποτιστούν και το υπόλοιπο κυλούσε για να ποτιστούν οι κήποι που βρίσκονταν χαμηλότερα. Αν κανείς έκοβε όλο το νερό δεχόταν τα παράπονα των άλλων που περίμεναν να ποτίσουν. Καμιά φορά γίνονταν καυγάδες εξαιτίας του νερού.

Γερμανοτσολιάδες δημοσιογράφοι του 1941. Σας θυμίζουν κάτι;


Το απόκομμα της κατοχικής εφημερίδας, με ημερομηνία 18 Ιουνίου του 1941, βρήκαμε στο blog Sibilla.

Διαβάσαμε τις αράδες του δωσίλογου δημοσιογράφου της εποχής και παγώσαμε, ανατριχιάσαμε.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν (επιλεκτικά -- και δεν το είπε ο ΓΑΠ, το είπε η S&P)



To sD σημαίνει ότι δεν θα ξεπληρώσουμε μία συγκεκριμένη σειρά υποχρεώσεων αλλά θα εξυπηρετήσουμε κανονικά το υπόλοιπο.