Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γιατί είμαι αισιόδοξος

Λαρισινά Δοκίμια
Του Μ.Ε.Λαγκουβάρδου


Είμαι αισιόδοξος πιστεύοντας στο Χριστό. Οι πιστοί στο Χριστό είναι αισιόδοξοι. Ο Χριστός ανέστη και ελευθέρωσε τον άνθρωπο από τη δουλεία του φόβου του θανάτου.

Η αισιοδοξία μας εξαρτάται από την πνευματική μας κατάσταση, και συγκεκριμένα από τη συνείδησή μας αν είναι καθαρή. Όταν η συνείδησή μας δεν μας κατηγορεί, έχουμε παρρησία και καταφεύγουμε στο Θεό και πατέρα μας, ζητώντας να μας βοηθήσει.

«Ο Θεός ημών καταφυγή και δύναμις, βοηθός εν θλίψεσιν ταις ευρούσαις ημάς σφόδρα. /δια τούτο ου φοβηθησόμεθα εν τω ταράττεσθαι την γην/ και μετατίθεσθαι όρη εν καρδίαις θαλασσών.» (Ψαλμ.45)

Το μπλε της Σημαίας, στο ξηροφούτερ τι να σημαίνει άραγε; ΕΕ::

Το είδαμε και αυτό! Τα παροπλισμένα παλληκάρια της τρομοκρατίας, ξεκούραστα και μες τη φρεσκαδούρα, διότι τόσα χρόνια ανεμελιάς και συναναστροφής με τον καλό το κόσμο του Κορυδαλλού, μια φρεσκάδα τους την έδωσε, ξανά στο προσκήνιο της τρισάθλιας πολιτικής σκηνής.

Δηλώσεις ένθεν κακείθεν, αναλύσεις επί αναλύσεων, επιστολές και... παράπονα.

Βάφει τα μαλλιά του ο Ξηρός; με τι έγραψε την προκήρυξη του, με απλό στυλό ή κανέναν φιρμάτο επαναστατικό Τρέμη στυλ, ξέρετε αυτό που παίζει στα δάχτυλα την ώρα του δελτίου.

Πάλι βιάζεσαι!...

Πάλι το ταβάνι κοιτάς λεβεντάκο μου;
Τί σου κάνει η συνήθεια!...

Η απλή μέθοδος των τριών για την πολιτική και ενεργειακή μας ηγεσία


Στο χωριό μου, μάς έμαθαν την απλή μέθοδο των τριών: Χ ίσον ο υπεράνω αυτού αριθμός επί το κλάσμα αντεστραμμένο.