Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Μυροβλύτης και θαυματουργός Άγιος Δημήτριος.

1. Ένα από τα πολλά θαύματα του μεγαλομάρτυρος αγίου Δημητρίου είναι το γεγονός ότι ήταν στρατηγός της Θεσσαλονίκης, όχι μόνον κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά και μετά από την κοίμησή του. Πολλοί άνθρωποι αισθάνθηκαν – και μέχρι σήμερα αισθάνονται! – την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ιδίως σε καιρούς μεγάλων δοκιμασιών και συμφορών. Ο άγιος προστατεύει εμφανώς την πόλη, αποσοβεί καταστροφές, απωθεί επίδοξους εισβολείς και συντρέχει όλους, όσοι επικαλούνται το όνομά του.
Ιδού ένα θαυμάσιο παράδειγμα της ασυνήθιστης παρέμβασής του σε ανθρώπους εν ανάγκαις: Κάποτε επιτέθηκαν στην πόλη οι βάρβαροι, αλλά δεν κατάφεραν να την εκπορθήσουν. Εξοργισμένοι τότε ξεχύθηκαν και λεηλάτησαν τους οικισμούς της υπαίθρου και, μεταξύ άλλων, συνέλαβαν αιχμάλωτες δύο όμορφες κόρες τις οποίες προσέφεραν ως λάφυρο στον αρχηγό τους.

Βαγγέλη τά ‘μαθες; Ναι, είμαστε προτεκτοράτο!


«Δεν είμαστε προτεκτοράτο» ανέκραξε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος: τό ‘πε στις κάμερες να το πουν στην τρόικα – ίσως το προτιμά από να της το πει κατευθείαν ο ίδιος… Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, ήρθε η ώρα ο αρχηγός του ΠαΣοΚ ν’ ακούσει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι: ναι, είμαστε προτεκτοράτο και μάλιστα με την πληρέστερη, σχεδόν, έννοια του όρου.

Ρίξτε μια μελαγχολική ματιά: Οι 300 αριθμολάγνοι και...

Μου το έστειλε ο Πόρτα-Πόρτα (και μετά το μάθημα Αμερικανικών εκλογών με επανέφερε στην πραγματικότητα)

Οι 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ:

- ΕΤΗΣΙΟ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 44.252 944,52 Ευρω

- ΕΧΟΥΝ 3984 ΑΚΙΝΗΤΑ (ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΊΣΜΑΤΑ)

- ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΤΙΣΜΑΤΑ 229.908,73 m2 (ας πούμε επι 2.500 το μέτρο= 574.770.000 Ευρω)