Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ποιός χρηματοδοτεί την Greenpeace για τις ...δράσεις της? Γιατί δεν ψάχνει λιγάκι το ΣΔΟΕ?

forbes.com
wattsupwiththat.com
Πρόσφατα, η Γκρηνπής ενεπλάκη σε δύο ακόμα "δράσεις".

1) Πήγαν και έκαναν ακτιβισμό σε έναν ψυκτικό πύργο της ΔΕΗ. Κρίμα που δεν είχε σεκιούριτυ να τους περιποιηθεί πριν παραβιάσουν ιδιωτικό εργοστασιακό χώρο, και κρίμα που αναγκάζεται να ασχολείται η αστυνομία και η δικαιοσύνη (δηλαδή τα λεφτά των φορολογουμένων) με "δράσεις" καταπατητών. Και κρίμα που δεν έσπασε κανένα κεφάλι ή κανένα σβέρκο, pour encourager les autres. Κάποιος πρέπει να βάλει τα αργόσχολα ζόμπι να γράψουν μια έκθεση με θέμα: "Πόσα φωτοβολταϊκά χρειάζονται (έστω και τζάμπα) για να υποκαταστήσουν την λιγνιτική μονάδα που σκαρφαλώσαμε"? Ή "από που έρχονται τα λεφτά για τις δράσεις μας"? Η απάντηση για το πρώτο είναι "δεν γίνεται", και για το δεύτερο "αυτό αναρωτιούνται και στην Ινδία"

Η πολιτική ορθότητα εγκαθιστά μια θεοκρατία (η οποία θα τελειώσει με πολύ πόνο)

Πρώτα καίνε λέξεις. Μετά βιβλία. Μετά εσένα
Στη φεουδαρχική εποχή υπήρχαν «τρεις τάξεις» - ο κλήρος, οι ευγενείς και ο λαός.

Αλλά κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, δύο φιλόσοφοι, ο Ιρλανδός Edmund Burke και ο Σκωτσέζος Thomas Carlyle, προσδιόρισαν ποια είναι η τελευταία και πιο «καταπληκτική τέταρτη εξουσία».

Είναι ο Τύπος. Τα ΜΜΕ.

«Είναι εκεί.. η μεγάλη-μηχανή που δεν κοιμάται ποτέ. Έχει πρεσβευτές της σε κάθε γωνιά του κόσμου και οι αυλικοί της βρίσκονται σε κάθε δρόμο. Οι αξιωματικοί της παρελαύνουν μαζί με τους στρατούς, και οι απεσταλμένοι της εισχωρούν στα συμβούλια των πολιτικών», έγραφε ο Άγγλος μυθιστοριογράφος William Thackeray.