Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πώς μπορεί να θεραπευτεί ο ασθενής χαρακτήρας που εύκολα πέφτει στην κατάκριση;

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Kάθε ανθρώπινος χαρακτήρας θεωρείται ασθενής, όταν απουσιάζει απ αυτόν η θεία Χάρη, που τελειοποιεί και συνέχει τα πάντα, αφού «τά ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί». Aυτό τονίζει και ο Kύριός μας, όταν λέει ότι «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» ( Ιω. 15,5). Eκτός όμως της παρουσίας της Χάριτος, απαραίτητα χρειάζεται και η ανθρώπινη πρόθεση και συνεργασία, σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες της λογικής και τις θείες εντολές, που θα προκαλέσουν τη θεία επέμβαση.

O άνθρωπος που εύκολα κατηγορεί, το κάνει γιατί συνήθισε λανθασμένα να ερευνά τις ξένες πράξεις και σκέψεις παρά τις δικές του. Λησμόνησε τα λόγια της Γραφής «μή κρίνετε, ίνα μή κριθήτε» (Ματ. 7,1) και το «εν ω κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε» (Ματ. 7,2).

MEGA σαββατοκύριακο σοβαρά; Τιμητής ο Παπαϊωάννου; έλεος

Αν θέλεις να δεις που πάμε και τι πρεσβεύουμε δείτε το ΜΕΓΑ το Σαββατοκύριακο σήμερα 1 Μαΐου καλεσμένος ο Βουλευτής του Πασόκ και πρόεδρος της επιτροπής διαφάνειας!!! ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και αφού πέρασε γενεές δεκατέσσερις τους δικαστές τους πολίτες τους θεσμούς και αθώωσε τον Ακη!! μας μίλησε και για τα χάλια της Οικονομίας, ξέχασε να μας πεί ο Κύριος Βουλευτής ότι υπέβαλε αγωγή εναντίον του Ελληνικού δημοσίου και ζητούσε και πήρε βέβαια δεν γνωρίζω ΠΌΣΑ! κάτι άλλο αρκετά εκατομύρια ευρώ για τα αναδρομικά των Βουλευτών όταν ρωτήθηκε τότε απο δημοσιογράφο της εφημερίδος τα ΝΕΑ απάντηση κυνικότητα ότι το ίδιο θα έκαναν όλοι οι ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ!!!

Ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός -χωρίς υπεφυγές- απαντά σε επικαιρα θέματα

Η σύντομη συνέντευξη δόθηκε στο Ιστολόγιο Ρωμαίϊκο-Οδοιπορικό, στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου.
(Η μονή βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα. Στην Μονή αυτή βρίσκεται και ο τάφος του αείμνηστου αγωνιστή Μητροπολίτη Σεβαστιανού όπως ήταν και η επιθυμία του, να ταφεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο).

Ο Καρατζαφέρης κρεμόταν από τα χείλη του Βερύκιου όλο το βράδι στο "Χίλτον"

Η ώρα ήταν 11.15 το βράδι του Σαββάτου.

Οι πελάτες στο αίθριο του ξενοδοχείου "ΧΙΛΤΟΝ" παρατηρούσαν τους δύο σωματοφύλακες-αστυνομικούς του προέδου Καραταζαφέρη, οι οποίοι είχαν πάρει σοβαρά το ρόλο τους και κάθε φορά που κάποιος έκανε να σηκωθεί από το τραπέζι του η να ξύσει το σβέρκο του, εκείνοι -καλά εκπαιδευμένοι και αποτελεσματικοί-, τον λοξοκοίταζαν με βλέμμα που δεν σήκωνε πολλά-πολλά.

Ο πρόεδρος Καρατζαφέρης τώρα, κοιτούσε στα μάτια τον συνομιλητή του, ο οποίος είχε περασμένη χιαστή στο στήθος του μια μεγάλη τσάντα γεμάτη μυστικά και ντοκουμέντα.

Η κοροϊδία της μείωσης των «εκπομπών CO2»

Προσωπικά, έχω τις αμφιβολίες μου για το εάν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τις «εκπομπές CO2», και θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα στον κόσμο (αν και η ενασχόληση με τις «εκπομπές CO2» είναι καλή πρόφαση για τους Γερμανούς (και λιγότερο τους Δανούς, Γάλλους και Ισπανούς) να διατηρούν την απασχόληση και τις εξαγωγές τους, με καίρια τοποθετημένους πλασιέ στα πολιτικά συστήματα των Ηλιθίων.

Η υποτιθέμενη μείωση των εκπομπών της Γερμανίας μετά το 1990, δεν έχει καμία σχέση με ΑΠΕ. Απ’ εναντίας, όπως έδειξα, οι Γερμανοί καίνε (και μάλλον θα καίνε) πολύ κάρβουνο. Η διαφημισμένη μείωση στις εκπομπές τους έχει σχέση 1) με το κλείσιμο αναποτελεσματικών μονάδων στην τ. Ανατολική Γερμανία και 2) την μερική υποκατάσταση κάρβουνου από (Ρωσικό) αέριο (περισσότερα εδώ). Το σχέδιό τους για περισσότερα πυρηνικά κάπου έχει κολλήσει στο Fukushima Syndrome. Και η υποτιθέμενη μείωση των εκπομπών της Δανίας είναι κοροϊδία.

Πότε θα γίνει επανάσταση;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Sin las mujeres no hay revolucion" (Χωρίς τις γυναίκες δεν υπάρχει επανάσταση)

Πότε θα γίνει επανάσταση; Οι επαναστάσεις γίνονται από τους καταπιεζόμενους εναντίον των καταπιεστών τους. Όταν την εξουσία την κατέχει η Γυναίκα και η θηλυκότητα γενικά, ποιος θα επαναστατήσει εναντίον της απαλότητας;

Επανάσταση σημαίνει όχι καφεδάκι στη λιακάδα, όχι καλή παρέα, όχι οτιδήποτε λέγεται ηπιότητα. Οι Έλληνες δεν αγάπησαν ποτέ την αγριότητα. Προτιμούν να λύνουν τα προβλήματά τους με τη συζήτηση. Προσφέρεται και το κλίμα γι΄ αυτό. Πώς να θυσιάσεις μια μέρα στον ήλιο για να ανάβεις φωτιές και να χύνεις αίματα; Δεν εννοούμε αυτούς που τους βάζουν τα κόμματα.

Βυζαντινό Ιστορικό Μνημείο «Παναγία η Καταφυγιώτισσα»

 

Η «Παναγία Καταφυγιώτισσα» είναι από τα ωραιότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας μας. Χρονολογείται το 1772 στο μεγάλο κατατρεγμό των Ελλήνων από τους Τούρκους.