Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Φυλάξτε τα παιδιά από τη διδασκαλία της απελπισίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Επί σοι, Κύριε, ήλπισα, μη καταισχυνθείην εις τον αιώνα. Γενού μοι εις Θεόν υπερασπιστήν." Ψαλμ.λ'.

1. Τα τελευταία χρόνια πενταπλασιάστηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας των νέων στη Δύση.

2. Τα χρόνια αυτά οι κυβερνήσεις διώκουν απροκάλυπτα τη χριστιανική διδασκαλία στην Παιδεία. Η Εκπαίδευση διδάσκει στα παιδιά τη διδασκαλία της απελπισίας.

3. Ο Ιησούς ονομάζει τη διδασκαλία της απελπισίας "ζύμη των Φαρισαίων" και "ζύμη του Ηρώδου". "Οράτε, βλέπετε από της ζύμης των Φαρισαίων και της ζύμης Ηρώδου".

Αυτός είναι επιτέλους ο Ηγέτης μας.

Η οικονομική κρίση που έρχεται στη χώρα μας, γιατί ακόμα δεν έχουμε δει τα δόντια της πραγματικής κρίσης και η οποία αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια ατομικών περιουσιών και στην εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού αδιακρίτως, έχει καταστήσει πλέον φανερή την αλήθεια και έχει πείσει πλέον τους πάντες ότι στην πραγματικότητα είναι κρίση πολιτική. Η πολιτική κρίση ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα συνέβαινε και φυσικά θα οδηγούσε στην οικονομική κρίση, από τη στιγμή που η πολιτική εξουσία είχε αυτονομηθεί και ελεγχόταν, όπως και συνεχίζει δυστυχώς να ελέγχεται, από εξωθεσμικά κέντρα και όχι από τον ίδιο τον λαό, εξυπηρετώντας έτσι και αντίστοιχα οικονομικά συμφέροντα.

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση όλοι οι Έλληνες αναζητούν τον Ηγέτη. Αυτόν δηλαδή τον άνθρωπο που θα βγει μπροστάρης, θα ορθώσει το ανάστημά του, θα πάρει το λαό μαζί του και θα απαγκιστρώσει την πολιτική εξουσία από τα νύχια των αρπακτικών που λυμαίνονται τους κόπους και τον ιδρώτα των πολιτών.