Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Τα ρεβύθια μπαίνουν στην σόδα!

«Όσο σκληρός γίνεσαι με τους άλλους τόσο σκληρή γίνεται και η ζωή απέναντί σου!» Έλεγε ένα άγιος Γέροντας.

Άνθρωποι σκληρόψυχοι έχουν και πολύ σκληρή και τραχιά ζωή.

Η φιλανθρωπία Του θεού τους βάζει στην σόδα των ανθρωπίνων θλίψεων μήπως και μαλακώσει κάπως η πέτρινη καρδιά τους.

Αλλά και έθνη ανάλγητα μπαίνουν στο καμίνι των δοκιμασιών μήπως και μεταμορφωθούνε.

Αγάπη και κατανόηση πριν το τέλος...

«Ο Όσιος Μαρτίνος και ο Επαίτης».
Έργο του Wilfred Thompson (1918).
«Είμαστε αξιολύπητοι σαν μικρά παιδιά που χάθηκαν στο δάσος. Όταν έρχεσαι μπροστά μου και με κοιτάς, τι ξέρεις από τους πόνους που κρύβω εντός μου και τι γνωρίζω εγώ από τους δικούς σου; Αλλά ακόμα κι αν ερχόμουν σ' εσένα και έκλαιγα και στα έλεγα, τι παραπάνω θα ήξερες για εμένα απ' όσο για την Κόλαση, που κάποιος σου την περιγράφει πυρίφλεκτη και φρικτή; Γι' αυτό το λόγο, μόνο εμείς οι άνθρωποι οφείλουμε όταν να αντιμετωπίζουμε αλλήλους να το κάνουμε με τόσο σεβασμό, στοχασμό κι αγάπη, όπως θα πράτταμε λίγο πριν την είσοδό μας στην Κόλαση».
Φραντς Κάφκα, επιστολή στον Όσκαρ Πόλλακ, 8 Νοεμβρίου 1903

Δεκάδες οι άνδρες των ΜΑΤ στα Τρίκαλα …Λές και κατέβηκε ο «Γιανγκούλας»

Δεκάδες οι άνδρες των ΜΑΤ και της Ασφάλειας στα Τρίκαλα μεταφερόμενοι από όλη την Θεσσαλία και όχι μόνο, αφού γεροντότερος αναρωτήθηκε αν κατέβηκε ο περιβόητος ληστής Γιανγκούλας …Άσε που κάποιοι διέδωσαν οτι έπιασαν τον Παλιοκώστα και τον μεταφέρουν στις Φυλακές των Τρικάλων.

Τίποτε από όλα αυτά, απλά ο Βαγγέλας ήρθε στα Τρίκαλα και μετά από το κάζο της Λάρισας φρόντισε και πήρε τα μέτρα του...

Οι Αστυνομικοί απέκλεισαν ολόκληρο τετράγωνο ενώ στα α τοπικά ΜΜΕ να πέφτει το γέλιο της Αρκούδας …Άσε που στην αίθουσα δεν πέρναγες αν δεν ήσουνα γνωστός …Είχε προηγηθεί βλέπεις και τηλεφωνική επιστράτευση των παλιών και γνωστών Πασόκων του νομού!

Μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για τις επιδοτήσεις, και, σε εμάς, σε άεργα ή κρατικοδίαιτα παράσιτα

realclearenergy.org, dailycaller.com

Το μεγαλύτερο παραμύθι με τις ΑΠΕ και ειδικά τα αιολικά είναι ότι έχουν κάποια σχέση με "ανανεώσιμες" "πηγές" "ενέργειας". Ο μόνος λόγος που μπαίνουν τα αιολικά είναι επειδή επιδοτούνται. Στην μεν "Ευρώπη", βάζεις αιολικά και κόβεις μηνιάτικο, χωρίς ρίσκο, με ανελαστικές πληρωμές από τα θύματα και με εισαγόμενους νόμους που κάνουν την κλοπή νόμιμη: Ο Νόμος EEG της Γερμανίας, η καλύτερή της εξαγωγή, όσο υπάρχουν ορδές ηλιθίων και γίδια που τον αντιγράφουν. Στην Αμερική που από το ...1776 είναι κατά των βασιλικών φόρων, τα αιολικά επιδοτούνται με φοροεπιδοτήσεις: Βάζεις αιολικά, παίρνεις φοροαπαλλαγές. Στην Αμερική δεν επιδοτούν το κάθε ανεπάγγελτο λαμόγιο, πρέπει να δείχνεις κέρδη και να πληρώνεις φόρους για να έχεις όφελος. Πόσοι Έλληνες αιολικοί δείχνουν κέρδη από κάποια άλλη, μη κρατικοδίαιτη δραστηριότητα;

Φρούτα από την... Ιταλία στα σχολεία.

Ξεκίνησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής φρούτων και της φρουτοσαλάτας στα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός είχε δηλώσει:

"Στη νέα προγραμματική περίοδο (νέα ΚΑΠ) το πρόγραμμα θα είναι διευρυμένο και τροποποιημένο. Θέλουμε, λοιπόν όχι μόνο να εξοικειώσουμε τα παιδιά με την κατανάλωση των φρέσκων φρούτων και του φρέσκου γάλακτος, αλλά και με την παραγωγική διαδικασία από το χωράφι μέχρι τη μεταποίηση."