Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι οι Άγγελοι

Μέσα από την λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας, από τις διηγήσεις, αλλά και από μεγάλες εορτές, ζούμε την παρουσία των Αγίων Αγγέλων, πού όμως ο πολύς κόσμος έχει «εξορίσει» στον κόσμο της φαντασίας και του μύθου. Αντίθετα, οι Άγγελοι είναι πραγματικές ουράνιες υπάρξεις πού δημιουργήθηκαν από τον Θεό πριν από τον υλικό κόσμο και τον άνθρωπο, όπως λέει και το Σύμβολο της Πίστεως μας, «Πιστεύω εις έναν Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα, ποιητή ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων». Ο αόρατος πνευματικός κόσμος είναι το πρώτο δημιούργημα του Θεού, ο υλικός κόσμος το δεύτερο και τέλος δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, πού είναι ύλη και πνεύμα μαζί. Όταν ο Θεός δημιούργησε τον υλικό κόσμο, οι άγγελοι γεμάτοι έκσταση και θαυμασμό μπροστά στο θαύμα της δημιουργίας, δοξολόγησαν με ουράνιους ύμνους τον Δημιουργό (Ιωβ’ λη’ 7).

Αγαπάτε τους κλέφτες*

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ελπίζω, ευγενικέ αναγνώστη, να πεισθείς ότι είναι ορθή η παράδοξη πρότασή μου να αγαπάμε τους κλέφτες, αν έχεις την υπομονή να διαβάσεις τις γραμμές αυτές. Δεν πρόκειται βέβαια να αναπτύξουμε στο σύντομο αυτό κείμενο λογικά επιχειρήματα και θεωρητικολογίες. Το δοκίμιο, ως λογοτεχνικό είδος αποφεύγει τη λογική ανάλυση, που ταιριάζει στη διατριβή και στη μελέτη και διατηρεί πάντα τη ζωντάνια του προφορικού λόγου.
Κάποτε μου αφηγήθηκε ένας γνωστός μου, πως έγινε άθελά του ήρωας σε ένα επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας, στη Θεσσαλονίκη, όταν κάποια νεαρή γυναίκα του έκλεψε το πορτοφόλι του. Όταν τελείωσε την αφήγησή του ένιωσα λύπη και στοργή για την κοπέλα, που ειρήσθω εν παρόδω, ήταν και ωραία! Ήταν ό,τι πρέπει για να αγαπήσω τον κλέφτη και να μισήσω την κλοπή.

Τι κρύβεται πίσω από τις κινήσεις Παπανδρέου. Η παγίδα στην ΝΔ.

Όπως είχαμε γράψει μόλις στις 25-3-2010!!! στο άρθρο με τίτλο Πότε θα πέσει το ΠΑΣΟΚ; το ΠΑΣΟΚ θα πέσει από τη στιγμή που θα απολυθεί ο πρώτος μόνιμος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Από τη στιγμή λοιπόν που ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος θα περνάει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, αυτόματα θα καταρρεύσει στην κομματική συνείδηση της κομματικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ, ολόκληρη η πελατειακή ηθική του κόμματος αυτού. Θα είναι σαν να έπεσε ατομική βόμβα στις συνειδήσεις των οπαδών του.

Αυτό μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να το αποφύγει ο κ. Παπανδρέου, καταστρέφοντας τον ιδιωτικό τομέα με παράλογη φορολογία και ρημάζοντας τις ατομικές μας περιουσίες, αν και από την αρχή το ΔΝΤ του ζήτησε να απολύσει 230.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Γιατί οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν


Έξοδος από ευρώ δεν σημαίνει ρε κουμπάρε και μονομερής διαγραφή ΟΟΟΟΟΛΛΛΛΟΥΟΥΟΥΟΥ του χρέους; Ω ΝΑΙ! Βγάλτε μας, θα πεινάσουμε αλλά θα πάρετε και τον μπούλον! Ούλον τον μπούλον!

Good Night Hellas ....Good Morning Argentina!!!

Απο τον Τσολάκογλου στον ...Ράλλη

Όχι δεν ανήκουμε σε εκείνους που σχολιάζουν τις σημερινές "πολιτικές" εξελίξεις με την αμφίσημη φράση "ώδινεν όρος και έτεκεν μυν".
Αυτού του είδους τα σχόλια μπορεί να τα ακούσει κανείς απο δυσαρεστημένους ευρωλιμοκοντόρους ή απο αυτούς που δεν έλαβαν τελικά την προσδοκώμενη πρόσκληση απο το τρίδυμο της καταστροφής (Παπούλιας- Παπανδρέου- Σαμαράς).

Ας μην γελιώμαστε.
Η διετής "κύηση" και οι "ωδίνες"* των τελευταίων εβδομάδων, όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουν σε μια τερατογέννεση, όπως ακριβώς είχαν μελετήσει και προσχεδιάσει τα ξένα "εργαστήρια" ...εξωσωματικής πολιτικής γονιμοποίησης.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Όταν ο Σαμαράς αρνιόταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε μορφή συγκυβέρνησης!


Ιδού τα τεκμήρια της εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αρχηγό της Ν.Δ, σε δηλώσεις του σχετικά με την συγκυβέρνηση στις 10 Οκτωβρίου 2011.