Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η αποχή της Αποκάλυψης

του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Εξέλθετε εξ αυτής ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής και ίνα μη λάβητε εκ των πληγών αυτής.

Αυτά τα λόγια της Αποκάλυψης είναι απειλητικά για όσους παρασύρουν το λαό να συγκατανεύσει στην υποδούλωσή του και να νομιμοποιήσει την αδικία.

Ο λαός του Θεού, διατηρεί μέσα στην καρδιά του την αλήθεια του Ευαγγελίου. Ακούει τα λεγόμενα της Αποκάλυψης με την ευαισθησία του και με τη συνείδησή του. Ό,τι λέγεται με αγάπη θα ακουστεί. Ο λαός ακούει την Αποκάλυψη και επιλέγει την αποχή γιατί δεν επιθυμεί να είναι είναι κοινωνός στις αμαρτίες της εξουσίας και στις πληγές που έρχονται, ως οργή Θεού εναντίον της. Δεν ακολουθεί αυτούς που τον θέλουν συγκοινωνό τους: Μαζί τα φάγαμε.

"Για να σωθεί η χώρα, θα συνεργαστώ και με τον διάβολο"

ΘΕΛΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η... ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ!

Καμαρώστε την "Υπουργό Παιδείας" και... πατριώτισσα ασυλοφάγο, σε μια δημόσια ομολογία των "πιστεύω" της. Ίσως κάποιοι πουν ότι έκανε... πλάκα ή λογοπαίγνιο, όμως το ύφος της μας φαίνεται αρκούντως σοβαρό για τα όσα προκλητικά ξεστομίζει:

Μιχάλης Ιγνατίου: Δε μπορεί ο Γιώργος. Ούτε με λεφτά του Θεού!

Πριν ξεκινήσει η περιπέτειά του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, είχα την ευκαιρία να υποβάλω στον Ντομινίκ Στρος Καν, ένα απλό και εύκολο, όπως του είχα πει, ερώτημα. Τον είχα ρωτήσει «εάν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει»…

Γέλασε στην αρχή, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παριστάμενοι, αλλά στη συνέχεια απάντησε με τη σοβαρότητα που τον διέκρινε όταν ασχολείτο με θέματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: «χρειάζεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση όσα είχε υποσχεθεί και, βέβαια, να υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει έναντι των δανειστών της».

Λίγο αργότερα, μία σημαντική πηγή του ΔΝΤ με πληροφορούσε πως είχε στο μυαλό του «ένα εκπληκτικό σχέδιο», που θα παρουσίαζε στην Άνγκελα Μέρκελ και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να συγκρατηθεί η κρίση στην Ελλάδα, ώστε να επιλυθεί πιό εύκολα, και να μην επεκταθεί στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Εκ νηπίων και θηλαζόντων...

Θα σας διηγηθώ μία ιστορία της οποίας ο πραγματικός χρόνος δεν διήρκησε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.
Έχω τελειώσει τις αγορές μου στο σούπερ μάρκετ και ενώ πληρώνω στο ταμείο παρατηρώ έναν πιτσιρίκο το πολύ 5 ετών την ώρα που παίζει με την πόρτα της εξόδου η οποία ανοιγοκλείνει με φωτοκύτταρο. Καθώς βγαίνω λοιπόν του λέω
Την ανοίγεις με μαγικά?
κι εκείνος μου απαντά με απόλυτη απλότητα και σοβαρότητα:
Όχι, της λέω να ανοίξει και ανοίγει.

Του χαμογέλασα και μέσα μου τον ευχαρίστησα για τη συμβουλή που μου έδωσε: Δεν υπάρχουν Κυρία, μαγικές λύσεις και μαγικοί τρόποι.
Ο δρόμος είναι ένας

Επικοινωνιακό τρυκ η δήθεν δραματική επιστροφή Παπανδρέου

Από χθες ξεκίνησε καταιγίδα φημών για χρεοκοπία με αποκορύφωμα την δραματική ανακοίνωση της Κυβέρνησης για ματαίωση της επίσκεψης Παπανδρέου στην Αμερική και επιστροφή του από το Λονδίνο.
Είναι έτσι τα πράγματα ή είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τρυκ της Κυβέρνησης για να δραματοποιηθεί η κατάσταση και να δεχτούν οι Ελληνες τα χαράτσια αδιαμαρτύρητα..
Ο Παπανδρέου έφυγε από την Ελλάδα την Παρασκευή και αντί να πάει στην Αμερική , πήγε στο Λονδίνο χωρίς να έχει κανένα λόγο ή κάποιο ραντεβού μάλλον για να μπορέσει να επιστρέψει από κάπου κοντά.

Αρμάτα: μια αναπαράσταση στο ιστορικό νησί των Σπετσών

της Δήμητρας Αγγελίδη

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Λιμάνι Ντάπιας ώρα 10.30 το πρωί. Φτάνω μετά από ένα δίωρο ταξίδι μέσα στο δελφίνι, στο λιμάνι του όμορφου αυτού νησιού και από την πρώτη κιόλας στιγμή αντιλαμβάνομαι κάτι εορταστικό και πανηγυρικό στην ατμόσφαιρα. Παντού γύρω μου τοιχοκολλημένες αφίσες με το σύνθημα: ΑΡΜΑΤΑ, Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ (8 ΙΟΥΛΙΟΥ 1822). Ομολογώ ότι παρά τη σπουδαιότητα του γεγονότος και τη μεγάλη φήμη της συγκεκριμένης αναπαράστασης εμένα μου ήταν άγνωστη και θα εξακολουθούσε να μου είναι άγνωστη αν δεν είχα επισκεφθεί τον ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό του νησιού λίγες μέρες πριν την άφιξή μου. Μάλιστα εκεί έμαθα και την εξής πληροφορία που μου έκανε εντύπωση. Οι Σπέτσες είναι μία από οκτώ Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων. Σε κάθε μία από τις πόλεις που μετέχουν (Βρυξέλλες στο Βέλγιο, Δουβλίνο και Κορκ στην Ιρλανδία, Μπαιλέν στην Ισπανία, Σλάφκωκ στην Τσεχία, Τιούκσμπερυ στη Μεγάλη Βρετανία και Ύδρα και Σπέτσες στην Ελλάδα) γίνεται αναπαράσταση ενός ιστορικού γεγονότος.

Ωραία τα είπες Αντώνη Σαμαρά, αλλά…

Άκουσα με προσοχή την ομιλία του Α. Σαμαρά στο Βελλίδειο πριν λίγη ώρα. Τουλάχιστον αυτός ξέρει να μιλάει ελληνικά και δεν τα κάνει μετάφραση στο google translate!

Πολύ ωραία τα είπε, σωστός και μεστός ο λόγος του, με λογική και συναίσθημα. Μίλησε για πράγματα που μας καίνε. Είπε για άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ, για επαναδιαπραγμάτευση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ που έχει κάνει την χώρα μας χαβούζα λαθρομεταναστών, για την απαραίτητη ελληνική παιδεία που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας και όχι την δήθεν διεθνιστική που απονευρώνει εθνικά το κράτος.

Είπε ακόμη για την οικονομία πολλά αυτονόητα πράγματα. Για την μείωση των φόρων και τα κίνητρα σε επιχειρήσεις, για την ανάγκη πρωτογενούς παραγωγής, για εξυγίανση του κράτους και ουσιαστική μείωση των δαπανών.