Παίζει στα μίντια το Ποταμάκι, και του Λεβέντη τρέχει σαν ρυάκι μια όψιμη, πάνδημη αποδοχή και να τη βάλουν θέλουν στη Βουλή
Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στις 2/9/2014, στην παρούσα στήλη γράφονταν τα εξής: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι η ίδια η Μεταπολίτευση. Συμπυκνώνει τις ιδιότητες όλων των κομματαρχών της παρελθούσης 40ετίας».
Το άστρο του... αντιδιαπλεκόμενου παρουσιαστού (μη γελάτε, θα πέσει πρόστιμο και θα το πληρώσετε μαζί με τα διόδια) ανερχόταν στο στερέωμα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και η οικονομική, πολιτική και πολιτισμική κατάσταση της χώρας πήγαινε όπως η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στις εκλογές: κατά κρημνών και λίγο πιο πέρα.
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015
Ενεργειακά μαθήματα αξιοποίησης εγχώριων πρώτων υλών απ' τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ είναι -ακόμα- το μεγαλύτερο βιομηχανικό κράτος του πλανήτη και η ανάπτυξη της βιομηχανίας στηρίζεται στη χρήση της ενέργειας. Σήμερα βλέπουμε ένα πολύ ενδιαφέρον γραφικό, που ετοίμασε ο visualcapitalist, με βάση στοιχεία της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ: δείχνει την εξέλιξη της ενεργειακής τροφοδοσίας των ΗΠΑ απ' την ίδρυσή τους έως σήμερα και το κυρίαρχο χρώμα στο διάγραμμα, με 100% της τροφοδοσίας απ' το 1776 μέχρι και το 1850, είναι το ανοιχτό καφέ, που δείχνει τη χρήση του ξύλου. 100% ΑΠΕ ("βιομάζα") για το μεγαλύτερο βιομηχανικό κράτος, αλλά πόση βιομηχανία υπήρχε μέχρι το 1850; Στη συνέχεια έρχεται η εποχή των ορυκτών καυσίμων και η βιομηχανική έκρηξη στις ΗΠΑ: με το μαύρο χρώμα είναι η χρήση κάρβουνου, με το κοκκινωπό το πετρέλαιο και με το ανοιχτό γαλανό είναι το φυσικό αέριο. Με το πιο σκούρο γαλάζιο είναι τα υδροηλεκτρικά κα με το ανοιχτό πράσινο είναι τα πυρηνικά, που αναπτύχθηκαν σημαντικά μόνο μετά την 1η πετρελαϊκή κρίση το 1973. Τέλος, με το πιο σκούρο πράσινο, σε μια γωνίτσα στο πάνω δεξιά μέρος του γραφήματος, βρίσκονται όλες οι άλλες ΑΠΕ, εντελώς ασήμαντες προς το παρόν και γι' αυτό με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης: ακόμα κι αν διπλασιαστούν, πάλι στη συνολική εικόνα θα εξακολουθούν να είναι ασήμαντες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)