Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Περί του μοναχού που έλαβε γεύση της αιωνιότητας...

Στό ιερό ψαλτήριο του προφητάνακτος Δαυίδ, το όποιο αποτελεί καθημερινό εντρύφημα των μοναχών αλλά και πολλών ευλαβών πιστών, υπάρχει ένας στίχος, ο όποιος λέγει: «Χίλια έτη εν όφθαλμοίς σου Κύριε, ώς η ήμερα η εχθές» (ψαλμ. 89). Χίλια χρόνια λέγει, Κύριε μπροστά στους οφθαλμούς σου, είναι σαν μία μέρα δική μας που ήδη πέρασε…; Αυτόν το στίχο που έχει όντως ένα βαθύτατο θεολογικό νόημα, θέλησε να κατανοήσει ένας ευλαβής και ενάρετος μοναχός, ο όποιος βρισκόταν σε κάποιο ιερό κοινόβιο και αγωνιζόταν με άσκηση και πνευματική ζωή για την ψυχική του σωτηρία. Πώς τα χίλια έτη ισοδυναμούν με μία ημέρα; Παράδοξο πράγμα, μυστήριο ακατάληπτο, σκάνδαλο στην ανθρώπινη λογική. Βεβαίως αυτόν το χαρακτήρα έχουν τα μυστήρια του Θεού, το υπερβατικό στοιχείο, το απροσπέλαστο για τον πεπερασμένο άνθρωπο…; Και όπως ωραία έχει διατυπωθεί, μυστήριο δεν είναι αυτό που, δυστυχώς, δεν μπορώ να κατανοήσω, αλλά είναι αυτό πού, ευτυχώς, με υπερβαίνει! Δεν είναι θέμα κατανοήσεως αλλά βιώσεως. Βασάνιζε, λοιπόν, τη διάνοια του ο εν λόγω μοναχός, προκειμένου να συλλάβει την έννοια του στίχου αυτού. Δεν το κατόρθωνε όμως. Η έλλειψη, παράλληλα, από εκείνο το ιερό κοινόβιο, σοφού και πεπαιδευμένου μοναχού, ο όποιος κάπως θα του ερμήνευε το δύσκολο χωρίο, θα του ανάπαυε την καρδία και θα του ικανοποιούσε τη φιλομάθεια, καθιστούσε ακόμη μεγαλύτερη την ψυχική του ανησυχία.

Κι ύστερα διαμαρτύρονται γιατί τρώνε γιαούρτια

Τσίπα: Λέξη σλαβικής, κατά πάσα πιθανότητα, προελεύσεως, που σημαίνει πέτσα, αλλά εναλλακτικά αναφέρεται και στην παχιά κρούστα των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Μεταφορικά αναφέρεται στη ντροπή και την έλλειψη ηθικής συμπεριφοράς. Ο μη έχων τσίπα -ξετσίπωτος- είναι ο ξεδιάντροπος, ωσάν δεν έχει δέρμα, ο άσεμνος, ο ανήθικος χωρίς κανέναν φραγμό.

Ας πάει κάποιος ένα λεξικό στη Βουλή μπας και μάθουν την ετυμολογία της λέξης που τόσο τους χαρακτηρίζει. Και κυρίως οι βουλευτές που αποφάσισαν να “αναστήσουν” το σκάνδαλο της Siemens, όχι γιατί πράγματι θέλουν την κάθαρση αλλά για λόγους καθαρά μικροκομματικούς, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και το χειρότερο: γιατί θέλουν να συγκαλύψουν ευθύνες βαρύτατες κάποιων εν ενεργεία πολιτικών, επιχειρηματιών κ.λπ.

Νέες αποκαλύψεις για την επέμβαση ξένων δυνάμεων, με στόχο την ανατροπή Καραμανλή.

ΕΣΤΗΝΑΝ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΡΩ!

"Ίμια ΙΙ" στο νησί της Ρω και αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας σχεδίαζαν οι "σύμμαχοι" για να ρίξουν τον Καρμανλή. Απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που έρχονται στο φως δείχνουν πως οι Τούρκοι ετοίμαζαν να καταλάβουν το νησί της Ρω.

Νέα έγγραφα-φωτιά, που αποκαλύπτουν το ρόλο φίλιων δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και εν μέρει εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή ζοφερή κατάσταση, φέρνουν στη δημοσιότητα τα Επίκαιρα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι "σύμμαχοι" για να ρίξουν τον Καραμανλή σχεδίαζαν "Ίμια ΙΙ" στο νησί της Ρω και αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας.