Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η αληθινή συμφιλίωση

Ο άγιος ιερέας των Αθηνών Παπα-Νικόλας Πλανάς (1932), βαθύς γνώστης της πνευματικής ζωής και έμπειρος ανατόμος των ανθρωπίνων παθών, έδωσε κάποτε την ακόλουθη θεραπευτική αγωγή σε μία πνευματική του θυγατέρα, για να την βοηθήσει να καταλάβει, πως πρέπει να συγχωρούμε αυτούς που μας αδικούν. Εξομολογείται η ίδια την εμπειρία της «Κάποτε είχα συκοφαντηθεί από κάποιους συγγενείς μου. Δεν ανταλλάξαμε όμως κουβέντες ούτε ύβρεις. Όταν εγκατασταθήκαμε και οι δυο οικογένειες στην Αθήνα, είχαμε απλώς ένα «γεια».

Όταν εξομολογήθηκα στον Παππού την υπόθεση, του είπα ότι δεν θέλω ανταλλαγή επισκέψεων. Καλά είναι, του λέω, αφού χαιρετιόμαστε. Εξάλλου, εκείνη ήταν κοσμική, ενώ εγώ κοντά στον Πάππου άλλη ζωή. Έτσι έλεγα, και το πίστευα ότι δεν έχω τίποτα μαζί της.

Πολλοί βολεύτηκαν από το χάος με τα βιβλία!

O Ψυχάρης την Κυριακή μοιράζει …δωρεάν DVD με σχολικά βιβλία.

Κάποιοι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας, βρήκαν άκρες και βιβλία και τα μοίραζαν στα παιδιά τους.

Ο …Ελευθερουδάκης κατέκλεισε την Αθήνα με αφίσες για σχολικά βιβλία.

Ο Λιβάνης γέμισε τις βιτρίνες του.

Λές να μην ήταν τόσο …αθώα τελικά η καθυστέρηση.

Ειρωνία ή χαζομάρα


Ο πρωθυπουργός, ανεβαίνοντας την σκάλα του δημαρχιακού μεγάρου, για να συναντηθεί με τον Μπουτάρη χαιρετάει το πλήθος.

Μόνο μια εθνική κρίση θα διασώσει το καθεστώς.

Το σάπιο πολιτικοοικονομικό καθεστώς στη χώρα μας, το οποίο είναι δομημένο πάνω σε ένα συγκεκριμένο πάγιο πολιτικό σύστημα, έχει οδηγήσει κατ’ επανάληψη στην νεώτερη ιστορία κυκλικά σε κρίσεις. Παρότι όμως έχει οδηγήσει πολλές φορές σε κρίσεις τη χώρα και το λαό, εντούτοις, πάντα καταφέρνει να διασώζεται το ίδιο και να επανέρχεται μετά τις κρίσεις για να συνεχίσει στο τιμόνι της εξουσίας, οδηγώντας αργά ή γρήγορα σε νέα κρίση. Όμως, πως καταφέρνει άραγε και διασώζεται, χωρίς να επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη δομή του;

Τρεις είναι ιστορικά οι παράγοντες που σαν από «μηχανής θεός», διέσωζαν στο παρελθόν το πολιτικό σύστημα.

"Έχει ο Θεός"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όλα έχουν κάποια αποστολή, γιατί όχι και ο άνθρωπος, γιατί όχι καθένας από εμάς, εσύ κι εγώ; Κι αφού όλα έχουν μια αποστολή, γιατί Αυτός που τους δίδει την αποστολή, δεν θα νοιαστεί για να τη φέρουν εις πέρας;
Μόνο που εμείς πρέπει να ανακαλύπτουμε την αποστολή μας κάθε μέρα και ώρα και στιγμή. Τίποτα δεν είναι ορισμένο εκ των προτέρων. Αυτή είναι η πληρωμή για την ελευθερία του ανθρώπου, ότι πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στο δρόμο αναζητώντας μια καινούρια βεβαιότητα. Ένας αιώνιος προσκυνητής στον περιπετειώδη δρόμο της αναζήτησης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Ο Ιησούς συγκέντρωσε κάποτε τους δώδεκα μαθητές Του και τους έδωσε δύναμη και εξουσία επάνω στα δαιμόνια, να θεραπεύουν νόσους και να κηρύσσουν τη βασιλεία του Θεού. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς γράφει επί λέξει: "Τω καιρώ εκείνω, συγκαλεσάμενος ο Ιησούς τους δώδεκα μαθητάς αυτού, έδωκεν αυτοίς δύναμιν και εξουσίαν επί πάντα τα δαιμόνια, και νόσους θεραπεύειν και απέστειλεν αυτούς κηρύσσειν την βασιλεία του Θεού και ιάσθαι τους ασθενούντας και είπε προς αυτούς: Μηδέν αίρετε εις την οδόν, μήτε ράβδους, μήτε πήραν, μήτε άρτον, μήτε αργύριον, μήτε ανά δύο χιτώνας."
(Ο Ιησούς κάλεσε τους δώδεκα μαθητές και τους έδωσε εξουσία πάνω σ΄ όλα τα δαιμόνια καθώς και δύναμη να θεραπεύουν ασθένειες. Και τους έστειλε να κηρύττουν τη βασιλεία του Θεού και να γιατρεύουν τους αρρώστους. "Μην παίρνετε τίποτε μαζί σας για το δρόμο" τους είπε, "ούτε ραβδί, ούτε σακκίδιο, ούτε φαγητό, ούτε χρήματα ούτε διπλά ρούχα.)

Στα «ψιλά» η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στις 14 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης μία κρίσιμη υπόθεση για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Επί της ουσίας, το θέμα δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ και όπως φαίνεται δεν έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κυβέρνηση. Καθοριστικό ρόλο, προφανώς, διαδραματίζει ο κυρίαρχος ρόλος της Γερμανίας στο πεδίο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο δικαστήριο της Χάγης, η Ελλάδα πρόκειται να εκθέσει ως τρίτο μέρος τα επιχειρήματά της επί της προσφυγής του γερμανικού Δημοσίου κατά της απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944.

Ελεος με τον Χαρδαβέλλα...Τώρα τον έπιασε ο πόνος; ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Δείτε τίτλο: Ο μέχρι χθες Τουρκοφάγος που εγκαλούσε απο το Μπουρνάζι την εκάστοτε κυβέρνηση γιατί δεν βγάζουμε τα πετρέλαια!

Έρχονται οι Τούρκοι στο Αιγαίο... Kραυγάζει απο την σελίδα του... newsbomb.gr του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τον ξαφνικό έρωτα Ελλάδας – Ισραήλ θα τον πληρώσουμε πανάκριβα τις επόμενες εβδομάδες με τις επιθετικές ενέργειες που έχουν σχεδιάσει οι Τούρκοι να τις εκδηλώσουν στο αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου σε μία επίδειξη δύναμης στον άξονα Ελλάδα- Κύπρος –Ισραήλ.

Πληροφορίες από την Τουρκία μιλούν για τον καταρτισμό σχεδίων εξόδου στο Αιγαίου του τουρκικού στόλου που ναυλοχεί στα παράλια της Τουρκίας απέναντι από τα ελληνικά νησιά. Το σχέδιο της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας περιλαμβάνει έναρξη περιπολιών τις αμέσως επόμενες ημέρες, δύο φρεγατών και τριών αντιτορπιλικών μέσα στο Αιγαίο.