Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πώς έγινα χριστιανός (Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος)

Ο Τιμόθεος Ουίλσον είχε την παρακάτω συνέντευξη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη του Σουρόζ κ. Αντώνιο Μπλουμ.

Τ.Ο.: Πότε γίνατε Χριστιανός; Υπήρξε στη ζωή σας καμιά συγκεκριμένη στιγμή μεταστροφής;

Α.Μπλούμ: Αυτό έγινε σε διάφορα στάδια. Μέχρι τα μέσα της εφηβικής μου ηλικίας ήμουνα ένας άπιστος και επιθετικά αντιεκκλησιαστικός. Δεν γνώριζα το Θεό, δεν νοιαζόμουνα γι’ Αυτόν και μισούσα καθετί σχετικό με την ιδέα του Θεού.

Τ.Ο.: Και όλα αυτά, παρά τα «πιστεύω» του πατέρα σας;

Απίθανη απόφαση της υφυπουργού Παιδείας.

κλικ για μεγέθυνση
Σε κάθε γυμνάσιο θα διδάσκεται από το επόμενο σχολικό έτος μία δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία θα επιλέγεται μεταξύ γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής ή ισπανικής.

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής δεύτερης γλώσσας σε κάθε σχολείο, καθώς κάποιες γλώσσες θα διδάσκονται μόνο σε συγκεκριμένα γυμνάσια.

Ενεργειακές επιλογές (της ...Γερμανίας, χαχαχάαα)


Το πραγματικά "τυχαίο" γεγονός ήταν ο σεισμός στην Ιαπωνία και οι συνέπειες της Fukushima, γιατί έφερε τα πάνω κάτω στο "Ευρωπαϊκό" ενεργειακό πλάνο. Μπορεί να μας το είχαν παρουσιάσει με διάφορα πράσινα φτερά και πούπουλα, αλλά το ενεργειακό πλάνο ήταν, όπως έχω παραθέσει εδώ, πυρηνικό, για πολλούς και όχι αναγκαστικά "κακούς" λόγους.

Γιατί εκπαραθυρώθηκε ο Ντομινικ;

Από τον Φιλοκτήτη

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το «σκάνδαλο της καμαριέρας» κάτι δεν μου καθόταν καλά. Είναι δυνατόν οι αμερικανοί να βάλουν «μέσα» τον επικεφαλή του ΔΝΤ με τόσο συνοπτικές διαδικασίες; Πολλοί μίλησαν ότι η υπόθεση μύριζε άσχημα εξαρχής, αλλά πρακτικά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον πραγματικό λόγο της εκπαραθύρωσης του «φιλέλληνα» Ντομινίκ (κατά τον Καψή πάντα…).

Προφανώς κάτι «κακό» έκανε ο Ντομινίκ και έπρεπε να φύγει από τη μέση με συνοπτικές διαδικασίες. Απόρησαν οι πάντες (ακόμα και ο Άνθιμος!) με την ταχύτητα των αμερικανικών αρχών. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ατάκες του στυλ «λειτουργεί η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ», «η φτωχή πλην τίμια καμαριέρα έχει δικαιώματα», αλλά επί της ουσίας όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εδώ ξεπουλιούνται χώρες ολόκληρες, βιάζονται ολόκληροι λαοί από το σινάφι του σοσια-ληστή Ντομινίκ και δεν ανοίξει ρουθούνι, την «έγχρωμη» καμαριέρα θα προστάτευαν οι αρχές;
Ρίχνοντας μια ματιά στο Blog του τρελαμένου, αλλά πάντα πολύ καλά ενημερωμένου Max Kaiser βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον link από το beforeitsnews.com σχετικά με την εκπαραθύρωση του Ντομινίκ και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Το αρχικό link με τίτλο «All US Gold Gone? Russia says IMF Chief Jailed for Discovery» είναι εδώ

Το αποκρυφιστικό χρονοδιάγραμμα για την Παγκόσμια Κυβέρνηση, την Παγκόσμια Θρησκεία και τον Παγκόσμιο Ηγέτη

«Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη».

- Robert Muller, πρώην Βοηθός Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ

Από το βιβλίο ‘Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας’ (The World's Last Dictator) του Dwight L. Kinman (1996):

Περί «υποκινητών» της λαϊκής οργής

Έχουμε την τάση να βλέπουμε τα πράγματα στατικά και σχηματικά και όχι στην κίνησή τους και στη διαλεκτική τους συνάφεια.
Η στατική αυτή των τυπικών εξισώσεων μας οδηγεί στο να ταυτίζουμε συχνά κάθε μαζική εκδήλωση με τους «υποκινητές» ή τους «πυροδότες» της.
ΤΙΠΟΤΕ όμως δεν θα μπορούσε να «πυροδοτήσει» και να «υποκινήσει» μαζικές εξεγέρσεις και λαϊκές εκρήξεις αν αυτές δεν υπήρχαν, σαν ηφαιστειακή ενέργεια, μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας.
ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποκτήσει ΜΑΖΙΚΗ ΒΑΣΗ αν δεν ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ και δεν ΕΚΦΡΑΖΕΙ βαθιές κοινωνικές ανάγκες.
ΚΑΜΙΑ λαϊκή ΟΡΓΗ δεν μπορεί να «κινητοποιηθεί» αν δεν υπάρχει η ΟΡΓΗ. Τίποτα δεν μπορεί να αναφλεγεί αν δεν υπάρχουν τα υλικά της ανάφλεξης.

Μετά των μισούντων την ειρήνην ήμην ειρηνικός

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Τα λόγια "Μη πεποίθατε επ΄ άρχοντας επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία" δεν σημαίνουν εχθρότητα προς τους άρχοντες. Δε σημαίνουν αγανάκτηση. Τουναντίον σημαίνουν διάθεση να τους βοηθήσει κανείς να ελευθερωθούν από την αρχομανία τους και τα άλλα πάθη στα οποία υπακούουν, όπως οι δούλοι στα αφεντικά τους.
Αυτό σημαίνουν οι στίχοι του Δαβίδ, "μετά των μισούντων την ειρήνην ήμην ειρηνικός" και του Καβάφη, "πάντοτε την αλήθειαν ομιλούντες, πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους."

Δεν μας κάνει εντύπωση που οι εξουσιαστές χρησιμοποιούν τις προκλήσεις για να προκαλέσουν την αγανάκτηση του κόσμου; Η αγανάκτηση τους ενδυναμώνει στο κακό.

Και 162.812 ευρώ για κάποιο "βασικό μισθό" στο γραφείο Πάγκαλου.


Μια και ακόμη αναμένουμε κάποια διευκρίνιση για το κονδύλι των 46.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα στο Πολιτικό Γραφείο του κ.Θεόδωρου Πάγκαλου,μήπως θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν τι είναι κι αυτά τα 162.812 ευρώ που αφορούν σε κάποιο βασικό μισθό;