Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η συγκέντρωση του νου την ώρα της προσευχής

Τί να κάνουμε, όταν ο νους μας τρέχει εδώ κι εκεί και δεν μπορούμε να τον συμμαζέψουμε στην προσευχή;

Όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι, μπορούμε ν’ αναβάλουμε την έναρξη της προσευχής ή, αν έχουμε ήδη αρχίσει, να τη διακόψουμε για λίγο. Αν και ύστερα απ’ αυτό το μικρό διάλειμμα ο νους μας δεν συνεργάζεται με την προαίρεση μας, τότε δεν έχουμε παρά να του επιβάλουμε με τη βία, θέλει δεν θέλει, να συγκεντρωθεί στην προσευχή, σ’ όποιο βαθμό βέβαια είναι δυνατόν. Μέσα στην εκκλησία, πάλι, μερικές φορές δεν ακούμε ή δεν καταλαβαίνουμε όσα ψάλλονται, διαβάζονται ή εκφωνούνται. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σταθείτε νοερά ενώπιον του Κυρίου και αφοσιωθείτε στην ευχή του Ιησού.

Χτύπημα hackers στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής (Υ.Α.Π)

Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε η Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής (Υ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών από Έλληνες hackers. Πιο συγκεκριμένα ο/οι hackers με την επωνυμία 31337.Grey_Hat κατά δήλωση τους προέβησαν σε άντληση δεδομένων από την συγκεκριμένη υπηρεσία καθώς και σε διαγραφή εσωτερικών βάσεων δεδομένων που ήταν εκτεθειμένες στο Internet μέσω αδυναμίας στην κεντρική ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πληροφορία που κοινοποιήθηκε στο SecNews μέσω της σχετικής φόρμας, στόχος ήταν σαφώς η συγκεκριμένη Υπηρεσία του Υπουργείου και τα δεδομένα της.

Λίγα λόγια για την συγκεκριμένη υπηρεσία

Το ακροδεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης διορίζει τα παιδιά του στη Βουλή!

Τι και εάν καταγγέλλει τις πρακτικές των άλλων κομμάτων; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναδεικνύεται σε «εξπέρ» στους κομματικούς διορισμούς στη Βουλή για τα «δικά του παιδιά». Μάλιστα ακόμα και εν μέσω κρίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξασφάλισε τους τελευταίους μήνες μια πολυπόθητη θέση εργασίας σε αρκετούς στενούς συνεργάτες του.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δημοσιογράφοι του Τηλε-άστυ, του Ράδιο-άστυ και της εφημερίδας «Α1» είναι μεταξύ των «εκλεκτών».
Ορισμένοι από εκείνους που έχει βολέψει στη Βουλή με διάφορους τρόπους είναι οι παρακάτω:

Κυβέρνηση και «νονοί» του ποδοσφαίρου μας δουλεύουν ασύστολα

Υπογραμμίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η περιβόητη «κάθαρση» του ποδοσφαίρου θα είναι σαν ΟΛΕΣ τις «καθάρσεις» που γίνονται στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια: Φούσκες εξαπάτησης των αφελών…
Γράφαμε στο άρθρο μας: «Το σήριαλ της ποδοσφαιρικής «κάθαρσης»: το βαρύ πυροβολικό της απάτης»
«Τώρα μπήκε στον «αγώνα» της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ και το βαρύ πυροβολικό των χολιγουντιανών σήριαλ: το σήριαλ των νονών του ποδοσφαίρου…

Η «επιχείρηση» της δήθεν «κάθαρσης» που άρχισε να παίζεται με τις συνταγές των τηλεοπτικών σήριαλ ΕΙΝΑΙ μια μεγάλη απάτη: Ακριβώς γιατί αυτή η «επιχείρηση» θα εστιαστεί και θα περιοριστεί σε κάποιες γνωστές και προκλητικές εξωτερικές «πυώδεις φουσκάλες» (όπως οι νονοί τύπου Μπέου, Ψωμιάδη και ΣΙΑ), σε κάποια ηχηρά ονόματα εντυπωσιασμού (τα οποία στο τέλος θα βγούνε «λάδι»), ΑΛΛΑ οι μεγάλες κεφαλές θα μείνουν στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ…».

Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;

Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» (Δημ. Μοσχόπουλου) είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατα των Ελλήνων. Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά. Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο!...

Έρχεται καταιγίδα στην Αν.Μεσόγειο με "πειρατεία" της Άγκυρας

Τελικά, η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ότι την περίμεναν (;) οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες που από το 2005 έχουν κηρύξει αυτοεμπάργκο στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων (όταν δεν αερολογούν με συνεχή λαϊκίστικα τσιτάτα περί «μείωσης των εξοπλισμών» και «μερίσματος ειρήνης»).

Στα τέλη Σεπτεμβρίου (την 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Κύπρος ως ημέρα έναρξης των γεωτρήσεων) όταν ο τουρκικός Στόλος θα έχει βγει στην Ανατολική Μεσόγειο για να πολιορκήσει την εξέδρα της Noble Energy που για λογαριασμό της Κύπρου θα διεξάγει τις γεωτρήσεις, η Ελλάδα μπορεί να στείλει μαζί με τα κουρασμένα σκαριά των “S” και των ΜΕΚΟ-200HN και λίγο «μέρισμα ειρήνης»!

Τὸ νόημα τῆς Μεταμορφώσεως

Ὁ Χριστιανισμὸς εἶναι γιὰ τὴ χαρὰ• αὐτὸ εἶναι τὸ νόημα τῆς Μεταμορφώσεως. Δὲν εἶναι ἕνα βιβλίο συνταγῶν: τὴ Δευτέρα κάνε αὐτό, τὴν Τρίτη ἐκεῖνο. Ὁ Θεὸς δὲν μᾶς ἔδωσε ἕνα σύνολο ἀπὸ συνταγὲς καὶ ὁδηγίες ἀλλὰ τὸν Ἑαυτό Του. Καὶ αὐτὸ σημαίνει Ζωή, Ἀγάπη καὶ Μεταμόρφωση. Μᾶς ἔδωσε τὴ δύναμη νὰ πᾶμε στὸ Ὄρος Θαβὼρ καὶ νὰ γευτοῦμε ἐκεῖ τὸ τί μᾶς ἔχει ἑτοιμάσει.
Τί εἶναι ἡ ἐκκλησία; Ἡ ἐκκλησία εἶναι ὁ καθρέφτης σ’ αὐτὸ τὸν κόσμο τοῦ φωτὸς ποὺ εἶδαν οἱ μαθητὲς στὸ ὄρος Θαβώρ. Ρωτεῖστε πολλοὺς ἀπὸ τοὺς ἡλικιωμένους μας. Δὲν θὰ καταλάβουν ποτὲ τί σημαίνει ὅτι πρέπει νὰ πάνε ἐκκλησία, διότι τὸ νὰ πᾶνε ἐκκλησία εἶναι χαρὰ γι’ αὐτοὺς καὶ ὅταν δὲν μποροῦν νὰ πᾶνε δὲν εἶναι εὐτυχεῖς. Ὅταν ἐμεῖς ρωτοῦμε «πόσα;» καὶ «γιὰ πόσο;» αὐτοὶ δίνουν τὸ πᾶν γιὰ νὰ ἔχουν τὴν εὐκαιρία νὰ εἶναι στὴν ἐκκλησία. Ἡ ἐκκλησία γι’ αὐτοὺς δὲν εἶναι ἕνα μέρος ποὺ μποροῦμε νὰ ἐκπληρώνουμε τὶς θρησκευτικές μας ὑποχρεώσεις ἀλλὰ ὁ τόπος ὅπου μποροῦμε νὰ βροῦμε τὸ πραγματικό μας σπίτι ὅπου μᾶς δίνονται ἡ χαρὰ καὶ τὸ φῶς.