Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.

Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».

Μόνον 30 χρόνια έζησαν τα γουόκμαν

Πολλοί απ' τους δημοσιογράφους που δεν τα παίρνουν, που δεν στήνουν ευήκοον ους και υπάκουον στους Δυνατούς και τους Δυνάστες είναι τυπογραφικά λάθη.

Μην ανησυχείτε λοιπόν, ορισμένοι απ' τους λακέδες των Δυνατών, τα τυπογραφικά λάθη
διορθώνονται...

Το βασίλεμα του Ήλιου

Φώτη Κόντογλου

Γιατί άραγε μου φέρνουνε βαθεία συγκίνηση , και φυλάγω κρυφά μέσα στην καρδιά μου κάποια πράγματα, που δεν τα παρατηρεί κανένας; Κι αν βρεθεί κανείς να τα προσέξει και να νοιώσει κάτι απ' αυτά , ωστόσο δεν το φανερώνει, για να μην τον λογαριάζουν για άνθρωπο που χάνει τον καιρό με κάποια πράγματα που δεν είναι σοβαρά, προπάντων στην εποχή μας, που θέλει να είναι οι άνθρωποι δραστήριοι σε χεροπιαστά πράγματα , προ πάντων σε ό, τι βγάζει χρήματα: "λεφτά, πολλά λεφτά!" ακούω συχνά να λένε δίπλα μου , κι ανατριχιάζω, αν τύχει να κα΄θησω σε καμία καρέκλα, κι ας βρίσκουμαι και μίλια μακρυά απο την Αθήνα. Εδώ πιά , μέσα στη νέα ελληνική Βαβυλών, όπου να σταθεί κανένας δεν ακούγει τίποτ' άλλο απο κουβέντες για λεφτά.

Ο Γ. Παπανδρέου προετοιμάζει σενάρια διαφυγής από την εξουσία

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Καραμανλής
Ο κ. Καραμανλής εγκατέλειψε την εξουσία μόλις έγινε δύσκολη η διαχείρισή της εξαιτίας της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και άρχισε να δέχεται μεγάλη προσωπική πολιτική πίεση. Δεν δέχθηκε να συνεχίσει την προσπάθεια και να υποστεί μεγάλη προσωπική ταλαιπωρία.

Κέιμπριτζ: Oφέλη για το περιβάλλον από τη διατήρηση της θερινής ώρας

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα πίσω, με τη λήξη του μέτρου της θερινής ώρας.
Εάν δεν συμμορφωθούμε, θα κινδυνεύαμε μεν να πάμε μια ώρα νωρίτερα στα ραντεβού μας, αλλά σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα συμβάλλαμε και στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Θέλεις να ελέγξεις κάποιον; Επιδότησέ τον.

Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".

Απεργείς δυναμικά και έχεις το πάνω χέρι; Πάρε ένα επίδομα και το θέμα έληξε.
Έχει δημιουργηθεί μια κίνηση πολιτών για να λυθούν κάποια προβλήματα; Δώσε της μια επιχορήγηση και το πρόβλημα λύνεται.
Ενοχλεί μια μη κυβερνητική οργάνωση; Ενίσχυσέ τη οικονομικά και ‘όλα θα πάνε καλά.
Με τη λογική των επιδομάτων, επιχορηγήσεων και οικονομικών ενισχύσεων η εκάστοτε εξουσία προσπαθεί να ελέγξει τις οργανώσεις της κοινωνίας.
Χρησιμοποιεί την στρόφιγγα παροχής χρημάτων ως εξής:

Citroen: Στην παραγωγή η limo DS9

Αμεσα στην παραγωγή θα μπει το εντυπωσιακό πρωτότυπο με την δυναμική του αισθητική και τις μεγάλες διαστάσεις που είχε παρουσιαστεί πριν περίπου έξι μήνες. Το αυτοκίνητο θα ενταχθεί στην γκάμα DS της Citroen με πιθανότερη ονομασία το DS9.
Πρόκειται για ένα μεγάλο πολυτελές αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα είναι μακρύτερο από τις long version των Mercedes-Benz S-Class και Audi A8 αφού το μήκος του φτάνει τα 5,3 m ενώ είναι φαρδύ όσο περίπου μία Maybach 62.

«Κορόϊδο Μουσολίνι…»

Η Σοφία ανάμεσα σε στρατιώτες, σε μεταπολεμική εκδήλωση
«Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, τι σκληρά Πολεμάτε, πάνω στα βουνά…»
-Όταν ο σύγχρονος Τυρταίος Σοφία Βέμπο, εμψύχωνε το Στρατό μας στο Μέτωπο -Πώς εκδικήθηκαν οι Ιταλοί την Βέμπο για τα αντιϊταλικά τραγούδια της

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

«Όταν τραγουδούσα στο «θέατρο Μακέδου» το ΄40 το ¨Παιδιά της Ελλάδος παιδιά¨ σηκώνονταν όλοι ορθοί και τραγουδούσαν μαζί μου, λες και ψάλαμε τον εθνικός μας ύμνο. Και στο τέλος στα μάτια όλων έτρεχαν ποτάμια τα δάκρια…»