Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η συνάντηση στο Λευκό Οίκο, το ναυάγιο και τα «ποντίκια» που το σκάνε

Το ελληνικό χρέος έφθασε στο 160,5% του ΑΕΠ παρά τα 3,5 χρόνια ύφεσης και καταστροφικών πολιτικών για την ελληνική οικονομία. Όπως είναι αναμενόμενο το διεθνές κλίμα επιδεινώνεται και το ελληνικό πρόβλημα επανέρχεται στο προσκήνιο, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει πως υπάρχει “success story”. Αυτό το βλέπει μόνον ο Σαμαράς και οι Γερμανοί για να πάνε ήσυχα – ήσυχα μέχρι τις εκλογές τους. Ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει αυτό που έγραψαν χθες οι Financial Times, δηλαδή πως «το Grexit αρχίζει να μοιάζει πιο εφικτό για την Αθήνα».

Θα σας χαλάσουμε την «πιάτσα»

Ο ισχυρότερος δυναμίτης στα θεμέλια της σάπιου οικοδομήματος που μας πλακώνει είναι το προσωπικό παράδειγμα Ελλήνων ηγετών, οι οποίοι δεν κάναν τεμενάδες στον κάθε περαστικό βάρβαρο. Κάνοντας τις δέουσες συγκρίσεις, οι σημερινοί νάνοι δεν φαίνονται πλέον νάνοι, αλλά μικρόβια. Πολλά και θανατηφόρα. Παρατίθεται απόσπασμα από ένα σπάνιο βιβλίο που εκδόθηκε το 1830 στη Βιένη της Αυστρίας. Τιτλοφορείται «Ιστορίαι των ανθρωπίνων πράξεων από των αρχαιοτάτων χρόνων έως των ημερών μας, εκ παλαιών απανθισθείσαι, και τα νεώτερα εξ αρίστων Γερμανών ιστοριογράφων ελευθέρως μεταφρασθείσαι». Το υπέγραφε ο Κ. Μ. Κούμας. Το περιστατικό με τον Αλέξανδρο προέρχεται από τον Αρριανό και έχει ως ακολούθως: «Ο δρόμος, από τον οποίον υπέστρεφεν ο Αλέξανδρος ήτο βαρύς και επικίνδυνος, επειδή όλον το νότιον μέρος της Γεδρωσίας ήτο ερημία αμμώδης. [...] Αλλά ο Αλέξανδρος εδιάλεξε την διά της ερήμου οδοιπορίαν διά να είναι πλησιέστερος εις τον στόλον, όστις ηκολούθει ύστερον. [...] Εφθασαν εις πέλαγος άμμου, όστις έκαιε τους πόδας και εις τον οποίον ο οδοιπόρος εβυθίζετο έως τα γόνατα. Αι άμαξαι δεν ηδύναντο πλέον να συρθώσιν. [...] Τα αχθοφόρα κτήνη έπιπταν καταγής».

Η ταξική θεώρηση των βιομηχάνων δεν λαθεύει…

Ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο μεγάλος αυτός Γερμανός Επαναστάτης, όταν κάποια άποψή του χειροκροτήθηκε από τους αστούς, την ανακάλεσε αμέσως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κολακεύεται από τα χειροκροτήματα των βιομηχάνων και των διεθνών αρπακτικών.

Δύο διαμετρικά και ριζικά αντίθετες συμπεριφορές: Του Επαναστάτη και του «αριστερού» λακέ του κεφαλαίου…

Και ακόμα υπάρχουν άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι θα τον κάνουν «επαναστατικό». Σκέφτονται και αυτοί στο ίδιο μήκος κύματος και με την ίδια οπτική: του πολιτικάντικου καιροσκοπισμού…

Το «τέλος» της πολιτικής…

…προς δημιουργία ενός κέντρου αποφάσεων

Οι κοινωνικές και φυλετικές διαφορές παρουσιάζονται υπερδιογκωμένες από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, όπως έγινε στην υπόθεση του άτυχου 17χρονου, Τρέιβον Μάρτιν, που σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 από πυρά αστυνομικού. Οι άνθρωποι, ενώ θα έπρεπε ενωμένοι να στέκονται απέναντι στο διεθνές σύστημα διαπλοκής, τελικά θα αποδεχθούν την λύση μιας «παγκόσμιας ειρήνης», η οποία υποτίθεται θα εξαλείψει τις διαφορές. Πολιτικοί, ακόμα και στην Ελλάδα, ζητούν την λύση της παγκόσμιας κυβέρνησης. Πράγματι η δημιουργία της προχωράει σε όλα τα επίπεδα: Κοινωνία, οικονομία, πολιτισμός, αθλητισμός.

Στο σφυρί της δικαιοσύνης!

Προσφεύγουν στο ΣτΕ για δικαίωση οι εκπαιδευτικοί, μπας και πετύχουν μια ευνοϊκή απόφαση, μήπως και γνωμοδοτήσουν οι σοφοί δικαστές, πως κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα.

Πραγματικά σωθήκατε, όπως και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξ άλλου.
Ήδη εκπέμπει η ΔΤ (δημόσια τηλεόραση παρακαλώ), ακολουθώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επιβεβαίωσης των κυβερνητικών αντισυνταγματικών αποφάσεων.

Αλήθεια με τους 2650 εργαζόμενους της ΕΡΤ τι γίνεται, κάποιοι από αυτούς δεν έχουν λάβει ούτε τα δεδουλευμένα τους, οι σοφοί δικαστικοί προέβλεψαν πως θα ζήσουν;

Ανανεώσιμες πηγές κοροϊδίας

Η ΕΡΤ έκλεισε με το βασικό επιχείρημα ότι «δε μπορούσε ο λαός να πληρώνει μια επιχείρηση, έστω και δημόσια, που είχε γεμίσει από ρουσφέτια». Σωστόν και ηθικόν. Οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την ηθική τάξη στα πράγματα.

Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ οι πολίτες πλήρωναν 4,24 ευρώ για «την ΕΡΤ». Ως γνωστόν, δεν πήγαινε ολόκληρο το ποσό στην ΕΡΤ, αλλά το 25% πήγαινε απευθείας στο λογαριασμό του λειτουργού της αγοράς ενέργειας ΛΑΓΗΕ, από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί που έχουν τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.

Στην ΕΡΤ, λοιπόν, πήγαιναν τα 3,18 ευρώ και πάλι όχι ολόκληρα, αλλά τέλος πάντων, ας δεχτούμε ότι με το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ οι πολίτες ελαφρύνθηκαν από τα 3,18 ευρώ που πλήρωναν για Δημόσια τηλεόραση. Το περίεργο είναι ότι οι ίδιοι αυτοί πολίτες δεν ενοχλούνταν που πλήρωναν 1,06 ευρώ/μήνα σε κάθε λογαριασμό για να ενισχυθούν Ιδιωτικές επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.