Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πολλάκις τήν υμνωδίαν εκτελών...


Από τα κατανυκτικά Απόστιχα τών Αίνων του γ' ήχου

Τα πράσινα μήλα έφαγαν το Αρχονταρίκι

Αγαπητός φίλος  μας ενημέρωσε ότι πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν εκπομπή υψηλής θεαματικότητας στο πρόγραμμα των κρατικών καναλιών. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά, κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα.
Στη θέση της θα προβάλλεται η οικολογική σειρά «Μήλα μου πράσινα«.
Πραγματικά, εάν ανατρέξετε στο πρόγραμμα της ΕΤ-1 για την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, θα δείτε αυτή την εικόνα:

Σχετικά με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου - Express Service


Χθες Σάββατο 26/3/2011 η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ΄κατηγόρησε τον υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου για παράνομη διαγραφή χρεών της εταιρείας Express Service.
(για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το δημοσίευμα εδώ)

Σήμερα ο υπουργός έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα (εδώ). Ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο θα βρεθεί(;) στα δικαστήρια.Απλά αντιγράφω την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης:

"Η εποχή που κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποιούσαν δήθεν «αποκαλύψεις» για να σκεπάζουν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και μπορούσαν να πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση έχει περάσει ανεπιστρεπτί."

"Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες."

Tότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

50.000 ευρώ για... δωρεάν υπηρεσίες

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΠΕΡΙ ΑΜΙΣΘΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ EGON ZEHNDER

Ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι ο ΟΠΑΠ πλήρωσε αδρά το πρώην αφεντικό του υπουργού Πολιτισμού για την εξεύρεση ανώτατου στελέχους του.

Με την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη (πάνω με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο), δόθηκε η έγκριση για την καταβολή των 49.200 ευρώ στην Egon Zehnder του Α. Γαβριηλίδη.

Ακόμα και στους χαλεπούς καιρούς του μνημονίου κάποιοι επιχειρηματίες βρίσκουν τρόπους και κερδίζουν αρκετά χρήματα, προσφέροντας υπηρεσίες σε υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες. Και καλά κάνουν. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό. Ούτε στο ότι διατηρούν στενή σχέση με κορυφαίο υπουργό. Ομως, όταν ο υπουργός ερωτάται σχετικά, απαντά ότι οι υπηρεσίες παρέχονται αμισθί. Φαίνεται, όμως, πως δεν είναι και τόσο αμισθί όσο λέει ο υπουργός, αφού οι εταιρείες πληρώνονται από φορείς που εποπτεύει ο ίδιος.

KNOWING: Θεωρίες συνωμoσίας ή ξέρουν αυτό που έρχεται;

«Παροξυσμός» έχει κυριεύσει δεκάδες αναλυτές από το επίπεδο των συνωμοσιολόγων μέχρι και τους λεγόμενους σοβαρούς σχολιαστές τηλεοράσεων ή κόλιουμνιστ, αναφορικά με τα προφητικά μηνύματα της ταινίας Knowing – "σκοτεινός κώδικας" ο ελληνικός τίτλος - που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Μαρτίου του 2009 και δείχνει να προηφτεύει σειρά μεγάλων καταστροφών που όντως συνέβησαν μέσα σε αυτό τον χρόνο!

Η υπόθεση της ταινίας στηρίζεται σε ένα εύρημα –μια σελίδα από αριθμούς γραμμένη το 1958- μέσω των οποίων ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει πως αφορούν κωδικοποιημένα μηνύματα όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών. Στη συνέχεια ο ίδιος συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία καταστροφικά γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.

Το όνομα του Ιησού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Αγία Γραφή λέει πως όποιος επικαλείται το όνομα του Κυρίου θα σωθεί. Αυτό επαναλαμβάνει ακατάπαυστα η Εκκλησία μας και μας καλεί να συμμετέχουμε επίσης στη μυστηριακή της ζωή και κυρίως να κοινωνούμε των αχράντων μυστηρίων. Τι σημαίνουν τα λόγια αυτά;

Ο Κύριός μας στο Ευαγγέλιο εφιστά την προσοχή μας στην προσευχή, να μην ξεφεύγουμε και ματαιολογούμε. Για να καταλάβουμε τι είναι μάταια λόγια, μας λέει, ότι δεν ωφελεί να τον φωνάζουμε «Κύριε, Κύριε,» ενώ η καρδιά μας δεν νιώθει ότι είναι ο Κύριός μας. «Αυτό το γένος» είπε «με τα χείλια του με τιμά, ενώ η καρδιά του βρίσκεται μακριά από μένα». Το ουσιώδες λοιπόν της επίκλησης είναι η καρδιά μας να βρίσκεται κοντά στον Κύριο. Μόνον έτσι τα λόγια της προσευχής μας δεν θα είναι μάταια.