Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές για το 2012

Ένας χρόνος τελειώνει, άλλος ξεκινάει και οι ευχές, τυπικές και από τα χείλη μόνο, χάνονται πριν καν ακουμπήσουν την καρδιά.

Δεν θα ευχηθώ φέτος τα ίδια. Στις μέρες που ζούμε πρέπει διαρκώς να έρχονται στο μυαλό μας τα Λόγια του Χριστού:
«ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι» (Ιωάν. 15, 20)

Καθώς και πως περιγράφει την πορεία μας σ΄αυτό τον κόσμο:
«εγώ αποστέλλω υμάς ως πρόβατα εν μέσω λύκων» (Ματθ. 10, 16)

Η ευχή μου λοιπόν θα είναι τα λόγια Του:

Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα είναι η γήινη κόλαση

Ο όρος Νέα Παγκόσμια Τάξη (New World Order – NWO, ΝΠΤ) αναφέρεται στην επιχειρούμενη εγκαθίδρυση μιας ολοκληρωτικής παγκόσμιας κυβέρνησης.

Το κεντρικό θέμα στις συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις γύρω από την ΝΠΤ, είναι μια μυστική ελίτ, με μια ατζέντα παγκοσμιοποίησης, που συνωμοτεί με σκοπό να κυριαρχήσει στον πλανήτη, και να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες εθνικές κυβερνήσεις.

Η ΝΠΤ, μέσω της προπαγάνδας, προσπαθεί να πείσει και να δημιουργήσει συναίνεση στο ότι η αναπόφευκτη επικράτηση της μίας και μοναδικής παγκόσμιας διακυβέρνησης αποτελεί νομοτελειακή εξέλιξη, και πρόοδο.

2012: Ας «λάμψουμε σαν μαχαίρι»…


Ζούμε μια φρίκη δίχως τέλος…

Η Πολωνία μπλόκαρε εισαγωγές Γερμανικού αιολικού και φωτοβολταϊκού ρεύματος


Η Πολωνία μπλόκαρε τις εισαγωγές αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας από την Γερμανία επειδή αποσταθεροποιούν το δίκτυό της, και αναγκάζουν τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της να λειτουργούν αναποτελεσματικά, με ενδεχόμενο και τον κίνδυνο blackout από την αποσταθεροποίηση. Η Γερμανία (όπως και η Δανία) πρέπει να ξεφορτώνονται το αιολικό και φωτοβολταϊκό ρεύμα που παράγουν, για να μην αποσταθεροποιούν τα δικά τους δίκτυα. Το Spiegel αναφέρει ότι μία λύση είναι περισσότερες γραμμές υψηλής τάσης προς την Νότια Γερμανία. Μόνο που οι Γερμανοί δεν θέλουν άλλες τέτοιες γραμμές (που εκτός από πανάκριβες, δεν λύνουν το πρόβλημα) και σχέδια να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο των ηλεκτρικών τρένων, θα έχουν αντίστοιχη μοίρα... Τα αιολικά (και τα φ/β) είναι ασταθή, επιβλαβή, και, ενεργειακά, περίπου άχρηστα (για τα λεφτά που τρώνε).

Το Βλογημένο Μαντρί

Φώτης Κόντογλου

Κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς γυρίζει από χώρα σε χώρα κι από χωριό σε χωριό, και χτυπά τις πόρτες για να δει ποιος θα τον δεχτεί με καθαρή καρδιά. Μια χρονιά λοιπόν, πήρε το ραβδί του και τράβηξε. Ήτανε σαν καλόγερος ασκητής, ντυμένος με κάτι μπαλωμένα παλιόρασα, με χοντροπάπουτσα στα ποδάρια του και μ’ ένα ταγάρι περασμένο στον ώμο του. Γι αυτό τον παίρνανε για διακονιάρη και δεν τ’ ανοίγανε την πόρτα. Ο Άγιος Βασίλης έφευγε λυπημένος, γιατί έβλεπε την απονιά των ανθρώπων και συλλογιζότανε τους φτωχούς που διακονεύουνε, επειδής έχουνε ανάγκη, μ’ όλο που αυτός ο ίδιος δεν είχε ανάγκη από κανέναν, κι ούτε πεινούσε, ούτε κρύωνε.

Αφού βολόδειρε από δω κι από κει, κι αφού πέρασε από χώρες πολλές κι από χιλιάδες χωριά και πολιτείες, έφταξε στα ελληνικά τα μέρη, πού ’ναι φτωχός κόσμος. Απ’ όλα τα χωριά πρόκρινε τα πιο φτωχά, και τράβηξε κατά κει, ανάμεσα στα ξερά βουνά που βρισκόντανε κάτι καλύβια, πεινασμένη λεμπεσουριά.

Πόντιος Πιλάτος. Η υποκρισία της εξουσίας!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ο δε Πιλάτος επέκρινε γενέσθαι το αίτημα αυτών, απέλυσε δε αυτοίς τον Βαραββάν, τον διά στάσιν και φόνον βεβλημένον εις την φυλακήν, ον ητούντο, τον δε Ιησού παρέδωκε τω θελήματι αυτών. (...) Ηκολούθει δε αυτώ πολύ πλήθος του λαού και γυναικών, αι και εκόπτοντο και εθρήνουν αυτόν. Στραφείς δε προς αυτάς ο Ιησούς είπε. Θυγατέρες Ιερουσαλήμ, μη κλαίετε επ΄ εμέ, πλην εφ΄εαυτάς κλαίετε και επί τα τέκνα υμών. ότι ιδού έρχονται ημέραι εν εν αις ερούσι, μακάριαι αι στείραι και κοιλίαι αι ουκ εγέννησαν και μαστοί οι ουκ εθήλασαν." (Λουκ.ΚΓ΄)

Μετά την προδοσία του Ιούδα οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης των πλουσίων γραμματείς και φαρισαίοι οδήγησαν τον Ιησού στον εκπρόσωπο της εξουσίας, τον Πόντιο Πιλάτο και ζήτησαν να απολύσει τον Βαραββάν, στασιαστή και φονιά και να σταυρώσει τον Ιησού.