Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

…Αν και πώς μπορούμε να πιάσουμε αυτόν τον ταύρο από τα κέρατα!

Αποκαλύπτοντας το προφανές

Η κακοδαιμονία της ανθρώπινης σχέσης στη σύγχρονη κοινωνία, λοιπόν, έχει τουλάχιστον αυτό το καλό: Δεν επιτρέπει πια να παραβλέπουμε το προφανές. Επειδή το παραβλεπόμενο –ογκόλιθος- μας συνθλίβει. Μας βγάζει πια τα μάτια. Και μας αναγκάζει, έστω και θολά, έστω κι αν είμαστε ανέτοιμοι, έστω κι αν δεν θέλουμε, να δούμε ότι εδώ κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Ν’ αντιληφθούμε ότι το τίμημα της παράβλεψης είναι μοιραίο: Εσωτερική κενότητα και ανισορροπία, φρενήρης παράσταση για το τίποτα, παχυδερμοσύνη, μοναξιά κι ερημιά, που με τίποτα δεν τ’ αντιρροπούν γυαλιστερά στολίδια,

Πραγματοποιήθηκε επιτυχής επίθεση στο opengov.gr???

Το HellenicRevenge ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες οτι πραγματοποιήθηκε αλλοίωση ιστοσελίδας του opengov.gr , της ιστοσελίδας ανοιχτής διακυβέρνησης της Ελληνικής Κυβέρνησης. Λεπτομέρειες τις επίθεσεις δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, πιθανολογείται όμως οτι πρόκειται για κάποιο Cross-Site scripting attack/SQL Injection ή Remote Inclusion, οφειλόμενο σε λανθασμένη παραμετροποίηση των εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί από την ομάδα διαχείρισης του ιστοχώρου.
Να θυμηθούμε οτι το OpenGov δημιουργήθηκε τις πρώτες εβδομάδες

Τα βράδια οι νταβατζήδες τρώνε τον Γιωργάκη και στήνουν οικουμενικές!

Άρχισαν οι τελετές βουντού της διαπλοκής.

Ο θόρυβος από τις λιμουζίνες και οι μηχανές συνοδείας με τους γορίλες, κάνουν τα πουλιά να πετάγονται από τις φυλλωσιές της Φιλοθέης, καθώς οι νευρικοί και καχύποπτοι οδηγοί μαρσάρουν στις διασταυρώσεις, που τις θεωρούν «αδύνατα σημεία» της διαδρομής.

Το πολύτιμο φορτίο τους, έχει τα τελευταία βράδια όλο και πιο διαφορετικούς προορισμούς με τη σύνθεση της παρέας να εμπλουτίζεται.

Μήπως δεν είναι έτσι;

Μόνο η γενικευμένη αποχή είναι που φοβούνται. Κανονικά, με 40-τόσο (4.000.000 ψήφοι) αποχή και με 9-τόσο άκυρα-λευκά (9%, αν είναι ποτέ δυνατόν, 500.000 ψήφοι άκυρα-λευκά), δεν θα έπρεπε να συζητάμε τίποτε άλλο. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Κι εδώ κάνουμε λες κι ο ένας δήμαρχος ή ο άλλος περιφερειάρχης θα μας διώξουν αύριο το Μνημόνιο.

Τίποτε δεν θα διώξουν. Και καθόλου άμεσα μάλιστα. Η συνήθης εναλλαγή προσώπων στο τιμόνι. Οδηγό αλλάζουμε μόνο. Ούτε διαδρομή, ούτε πολύ περισσότερο λεωφορείο.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Η απειλή: νέες αλλαγές στην Παιδεία


Νατσιός Δημήτρης
δάσκαλος-Κιλκίς

«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράσσεται», έχεις την εντύπωση πως όλοι αυτοί, οι «δια βίου» αμαθείς και κενόσπουδοι, τίποτε άλλο δεν σκέφτονται παρά μόνο πως θα αποκεφαλίσουν «ό,τι παλαιόν, εγχώριον και ελληνικόν» απόμεινε στην πολύπαθη Παιδεία.

Καρδίτσα, 1907: Μια διαταγήν δια την επιβολήν της τάξεως


Μια επιστολή του Υπονωματάρχη Νικόλαου Παπακωνσταντίνου, του 1907, δια την επιβολή της τάξεως στο χωριό Ματαράγκα Καρδίτσας...