Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αυτά που αγνοώ, είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που ξέρω!

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών». Ναι, έτσι είπε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Μα αυτό συ το μπερδεύεις. Συγχέεις την “πτωχεία τού πνεύματος”, που εξυμνεί ο Χριστός, με τήν χαζομάρα!. Αλλά όχι! Δεν έχεις δίκιο.

Η πτωχεία τού πνεύματος είναι ο πιό άγιος λογισμός, που μπορεί να έχει ο άνθρωπος! Είναι η συναίσθηση της πτώχειας μας μπρος στο μεγαλείο του Θεού· η συναίσθηση της ρυπαρότητας μπροστά στην καθαρότητα του Πλάστου· η συναίσθηση της μικρότητάς μας μπροστά στην απέραντη δύναμη του Κυρίου.

DVD για το θαύμα της ζωής και τις αμβλώσεις

Δείτε τον ψηφιακό δίσκο (DVD) "Εκτρώσεις και Αλήθειες".

Ο δίσκος αυτός προσφέρει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή για την σφαιρική ενημέρωση γύρω από το θαύμα της ζωής, την σύλληψη και την κυοφορία του ανθρώπου και συναφώς για το ζήτημα των αμβλώσεων/εκτρώσεων. Συγκεκριμένα, μέσα από θαυμάσιες εικόνες της επιστήμης αλλά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα παρουσιάζεται η αξία και το απαράμιλλο κάλλος της ανθρώπινης ζωής πριν και μετά από τη γέννα.

Στο δίσκο αυτό συνολικής διάρκειας άνω των τριών ωρών κανείς μπορεί να δει:
  • Φωτογραφίες υπερήχων 3-D & 4-D
  • Το μοναδικό ευχαριστώ ενός εμβρύου στο γιατρό (κείμενο με αφήγηση και φωτογραφίες)
  • Το θαυμάσιο χαμόγελο της ζωής (φωτογραφίες)
  • Διαφωτιστές φιλόσοφοι και αμβλώσεις (κείμενο με αφήγηση)
  • Φωτογραφίες και βίντεο από έκτρωση (σκηνές βίας)
  • Απόψεις για τις αμβλώσεις & απαντήσεις (κείμενο με αφήγηση)
  • Το θαύμα της ζωής (ντοκιμαντέρ του National Geographic με ελληνικούς υπότιτλους)
  • Σύλληψη κι Ανάπτυξη του Ανθρώπου (ντοκιμαντέρ του Nova PBS με ελληνικούς υπότιτλους)

Τελικά (;) αναβάλλεται η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Όλο το ιστορικό. (για γέλια και για κλάματα...)

Μπροστά στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις λίγη σημασία φαίνεται ότι έχει πια αλλά είναιενδεικτικό παράδειγμα πώς η κυβέρνηση κατάφερε να διαλύσει την ψυχολογία των Ελλήνων.

Πρόκειται για την εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Χθες στην βουλή ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την εφαρμογή του μέτρου που είχε προβλεφτεί στον προϋπολογισμό και θα έμπαινε σε εφαρμογή από τον προσεχή Οκτώβριο.

Εν συντομία το ιστορικό:

07/09/2010
Επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τις προθέσεις της κυβέρνησης για εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από φέτος (2010), με συνέντευξη που παραχώρησε σε βελγική εφημερίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη με τα παγωτά

Όσοι ψωνίζετε "παγωτά" από περίπτερα και super market, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές κανονικά. Μιλάμε για μεγάλη απάτη...

Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.

Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- "παγωμένο γλύκισμα". Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:

Οι απατεώνες απευθύνονται σε αγράμματους

Το εάν αρέσει ή δεν αρέσει το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο» το αφήνω σε εσάς. Το αυτό ισχύει και για τους στόχους του, ή τις σκοπιμότητές του, ή την νομοτελειακή του εξέλιξη.

Όμως, εάν οι κοινωνικές, ή εθνικές, ή ιστορικές πτυχές του Μεσοπρόθεσμου είναι κάτι που θα κρίνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, -- μόνο συνειρμούς αντίστοιχους με την Άλωση του 1204 μπορώ να κάνω εγώ – το ενεργειακό κομμάτι του «Μεσοπρόθεσμου» δείχνει την σκοπιμότητα και την απάτη των Φράγκων και των Γότθων σε όλο της το μεγαλείο.

Στο επίκεντρο οι ΑΠΕ: Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή επισημαίνεται ότι στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας τίθεται η πράσινη ανάπτυξη, και ότι αλλάζει ο προσανατολισμός στην ενέργεια «για την αξιοποίηση των δωρεάν ενεργειακών πόρων που η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία: του ανέμου και του ηλίου».

Οικονομική κρίση και ψυχολογία της κοινωνίας

Ο Νικολάϊ Κοντράτιεφ (1892-1938) ήταν Ρώσος οικονομολόγος, από τους σημαντικότερους της περιόδου του μεσοπόλεμου. Βασική του θεωρία είναι ότι οι καπιταλιστικές οικονομίες διανύουν μεγάλες ανοδικές περιόδους που ακολουθούνται από αντίστοιχες συρρίκνωσης (ο ίδιος ο Στάλιν του είχε ζητήσει να βρει την "απόδειξη" ότι ο καπιταλισμός είναι καταδικασμένος σε εξαφάνιση -όπως είχε πει και ο Μάρξ- όμως τελικά ο Κοντράτιεφ έφτασε στο "δυσάρεστο" συμπέρασμα ότι ο καπιταλισμός "αναγεννάται" οπότε ο Στάλιν τον αντάμειψε με το γνωστό σταλινικό τρόπο, δηλ. με την σύλληψή του και τον εγκλεισμό του σε στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων- Γκούλαγκ... Για τον φρικτό θάνατό του γράφει και ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν στο βιβλίο του ‘Το Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ’), οι δε οικονομικοί του κύκλοι διαρκούν περίπου 48-55 χρόνων. Τους ονόμασε μεγάλους οικονομικούς κύκλους.

Όλο το έγγραφο της ΕΥΠ για τη "δολοφονία Καραμανλή".

Η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας που οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ετοιμαζόταν εναντίον του Κώστα Καραμανλή το 2008, έχει προκαλέσει αίσθηση. Στο έγγραφο της ΕΥΠ, που δημοσιεύουν τα Επίκαιρα, οι Έλληνες αναλυτές της υπηρεσίας εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα όσων υποστηρίζουν οι Ρώσοι κι όχι άδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ έχει ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2009 και αποτελεί συνέχεια ενημερωτικού τις 13ης Ιανουαρίου 2009.

Το έγγραφο που δημοσιεύουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναφέρει: