Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η αναχώρηση από το πατρικό σπίτι. (Κυριακή του Ασώτου)

Σκέψου, αδελφέ, την αναχώρηση, που έκανε εκείνος ο άσωτος υιός από τον οίκο του πατέρα του, όπως διηγείται, ο ιερός Λουκάς (15,11) με την οποία φάνηκε στ’ αλήθεια σαν ένας νέος χωρίς μυαλό και νου, διότι τί του έλειπε, όταν ήταν στο πατρικό σπίτι και βρισκόταν κάτω από την προστασία του γλυκύτατου πατέρα του; Αυτός βρισκόταν κάθε ημέρα μέσα στις πατρικές αγκαλιές είχε ό,τι χρειαζόταν, υπηρετείτο από όλους τους δούλους είχε τα χάδια και τις τιμές ως κληρονόμος της πατρικής περιουσίας και σχεδόν αναγνωριζόταν ως κύριος και εξουσιαστής κάθε πράγματος ώστε μπορούσε να έχει κάθε λόγο να λέει εκείνο το ψαλμικό· «Θα μας χορτάσουν τα αγαθά του οίκου σου» (Ψαλμ. 64,5). Αλλά η επιθυμία μιας πλανεμένης ελευθερίας από εκεί, που ήταν τέκνο και κληρονόμος τον έκανε να επιθυμεί να γίνει δούλος και μισθωτός

Τῇ Κυριακῇ τοῦ Ἀσώτου - Δοξαστικόν τῶν Αἴνων

Το δίλημμα, οι πολιτικοί και η πολτική

Το δίλημμα που έχουν οι "βουλευτές" αύριο δεν είναι πολιτικό. Είναι εθνικό. Αποδέχονται τόσο καιρό εκβιασμούς επειδή τα τελευταία 20-30 χρόνια ήταν, ή ανίκανοι να διαχειριστούν τις λαϊκές προσδοκίες, ή πουλημένοι να τις οδηγήσουν εκεί που τις οδήγησαν.

Πέραν της γνωστής "Διαπλοκής" υπάρχει και ή Άγνωστη. Αυτοί οι Μεγάλοι που επιθυμούν εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας επειδή 1) έχουν βολευτεί με την "Ευρώπη" και 2) βαρέθηκαν να συναλλάσσονται με Έλληνες πολιτικούς. Αυτοί οι Μεγάλοι ωστόσο χρησιμοποίησαν και την Ελληνική πολιτεία όταν την χρειάστηκαν και τον Έλληνα καταναλωτή, και σε κάποιο βαθμό αυτοί διαμόρφωσαν τον πολιτικό εκφυλισμό.

Μήπως θα πρέπει να εκδοθούν εντάλματα απαγόρευσης εξόδου από την χώρα;

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αν μη τι άλλο εκρηκτική και θυμίζει καζάνι λίγο πριν αυτό να εκραγεί. Όλοι πλέον πιστεύουν πως είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει η κυβέρνηση του τραπεζοϋπαλλήλου Λουκά Παπαδήμου και να δρομολογηθούν εξελίξεις οι οποίες θα ρίξουν άπλετο φως στα όσα εσκεμμένα συνέβησαν και οδήγησαν στον διεθνή εξευτελισμό μία ιστορικά υπερήφανη χώρα και τον λαό της.

Είναι χαρακτηριστικό το κλίμα, όμως, που υπάρχει εκτός Ελλάδας, αφού η χώρα μας έχει γίνει το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Στην ιστοσελίδα του Alex Jones Prison Planet και σε σχετικό άρθρο που αφορά την «λευκή απεργία» των Ελλήνων αστυνομικών, είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια των αναγνωστών: