Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

21η Απριλίου: Η ιστορία εκδικείται!

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

21η Απριλίου: Η σημερινή επέτειος της εγκαθίδρυσης της επτάχρονης δικτατορίας στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να δημιουργεί συνειρμούς και συγκρίσεις σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα. Η έννοια της δημοκρατίας μπορεί να έχει πολλούς ορισμούς αλλά στην καθημερινή πραγματικότητα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο που αφορά στη δυνατότητα που έχουν ή δεν έχουν οι πολίτες μιας χώρας να είναι «αφεντικά» του σπιτιού τους, κύριοι των όρων και των προϋποθέσεων της ζωής τους.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά. Τέλος;;;

Με 3,6% πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), με 13,4% δευτερογενή τομέα (μεταποίηση, κατασκευές) και με 83% τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, εμπόριο, τουρισμό), ΑΠΛΑ, ΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.

Και αφού το πολιτικό προσωπικό δεν μπορεί να δανειστεί πλέον από τις αγορές (τράπεζες κ.λ.π.), δεν του μένει άλλος τρόπος, από το να δανείζεται από τους τοκογλύφους της τρόϊκας, στους οποίους έχει διαθέσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και την πλήρη εκμετάλλευση όλων μας. Απλά, απλούστατα μαθηματικά και ό,τι άλλο σερβίρεται είναι καθαρή προπαγάνδα για τους πολιτικά αφελείς. Και απ’ ότι φαίνεται οι τελευταίοι είναι πολλοί.

«Κανείς μας δεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Συρία. Ήρθαμε για δουλειές και λεφτά»

Απίστευτη παραδοχή Σύριου «πρόσφυγα» σε δημοσιογράφο της Huffington Post

Κανείς στη Συρία δεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα λόγω του πολέμου και όλοι έχουν έρθει στην Ευρώπη μόνο για να αναζητήσουν χρήματα και δουλειές.

Η απίστευτη αυτή ομολογία περιέχεται σε ένα άρθρο που έγραψε ένας γνωστός αρθρογράφος ιρανικής καταγωγής που ζει στη Γερμανία, ο Ramin Peymani, και δημοσιεύθηκε στη γερμανική έκδοση της γνωστής αμερικάνικης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας.