Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ο Ζητιάνος… Επίσκοπος!!!

Ήρθαν νέα στο χωριό ότι θα έρθει ο επίσκοπος. Αποφάσισαν να τον υποδεχτούν με δόξα και τιμή.Όταν επιτέλους έφτασε η αναμενόμενη μέρα, πήγε ο διάκονος στο σταθμό να τον παραλάβει. Οι επιβάτες που κατέβηκαν απο το τρένο δεν ηταν πολλοί. Από το πρώτο βαγόνι κατέβηκε ένας γέροντας με πολύ απλά ρούχα. Στάθηκε λιγο στην πλατφόρμα και περίμενε αλλά δεν πλησίασε κανένας…

Έτσι ρώτησε έναν περαστικό πως να πάει στο χωριό. Είχε περπατήσει κανένα μισάωρο όταν άκουσε κάποιο θόρυβο…γύρισε πίσω και είδε μια αμαξα με άλογα που τα οδηγούσε ένας νέος. -Επιτέλους βοήθεια, θα με πάρει, σκέφτηκε ο γέρος και του κούνησε το χέρι για να τον πάρει…

Σαν φωτεινή ακτίνα

Η συνείδηση του ανθρώπου είναι σαν μια φωτεινή ακτίνα που προέρχεται από το φωτοδότη πνευματικό ήλιο, τον Θεό.
Με τη συνείδηση ο Θεός κυβερνάει τα πάντα σαν δίκαιος βασιλιάς.
Πόσο δυνατή είναι η κυριαρχία Του μέσα από τη συνείδηση!
Κανένας δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να την κάνει να σιγήσει.

Ηλίθιοι και όχι μπούφοι!

Μπούφος. Επίσημη ονομασία Bubo bubo. Νυκτόβιο αρπακτικό πουλί, ένα από τα εξυπνότερα του ζωϊκού βασιλείου. Είναι τόσο έξυπνος, που κάθεται εντελώς ακίνητος, και ανέκφραστος επί ώρες, ώστε η λεία του (τρωκτικά, ερπετά κτλ) να εξοικειώνεται με την παρουσία του και να τον πλησιάζει.

Ο μπούφος δηλαδή ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!

Η ιδιότητά του αυτή, η ανέκφραστη πλήρης ακινησία, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον λαό, ο οποίος χαρακτηρίζει με την έκφραση «μπούφος» οποιονδήποτε απλώς παρευρίσκεται, χωρίς να συμμετέχει ενεργά. Τον αμέτοχο, αμίλητο, ανέκφραστο. Δυστυχώς η λαϊκή σοφία εκφυλίστηκε με το πέρασμα του χρόνου και πολλοί πλέον με τον χαρακτηρισμό «μπούφος» εννοούν τον ηλίθιο, γενικεύοντας (κακώς) την διαπίστωση ότι συνήθως ακίνητος και ανέκφραστος είναι ένας ηλίθιος.

Το προβάδισμα

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Γνωρίζω κάποιον που στο δρόμο προβάδιζε και ακολουθούσε η γυναίκα του, όπως έκαναν σε μας οι παλιοί ιερείς ή όπως κάνουν οι μουσουλμάνοι στην Κομοτηνή. Τώρα όμως που γέρασε, τα πράγματα αντιστράφηκαν: προβαδίζει η γυναίκα του κι αυτός την ακολουθεί.

Αυτά είναι κατάλοιπα πρωτογονισμού, στον οποίο ο πιο δυνατός εννοεί να ρυθμίζει ακόμα και τα αισθήματα του αδύνατου μέρους, που υπακούει δουλικά θέλοντας και μη.

Στα χρόνια του Κομφούκιου, στην αρχαία Κίνα, ο Αυτοκράτορας συμβουλεύτηκε τον ΚΙνέζο σοφό, αν πρέπει να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους.

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό (πάνω από 20%) fake news

Πριν 3-4 μέρες είχαμε κακοκαιρία και μπουρίνι (αέρας, βροχές κλπ). Εδώ και καιρό έχουμε κρατικοδίαιτους κυνηγούς επιδοτήσεων που δεν έχουν τι να κάνουν. Χτες και σήμερα έχει άπνοια. Στις 6 Ιουλίου δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει, λογικά θα έχει ζέστη. Έχουμε και σωρεία ιστοσελίδων ποικίλης ύλης που ειδικεύονται σε φυτεμένες μούφες.

Να σας πω εγώ πώς έχει η είδηση πίσω από την πληρωμένη καταχώρηση: Πριν 3-4 μέρες είχε αέρα. Όσο φυσούσε, οι αιολικοί πληρωνόταν τα 80-90 ευρώ για κάθε αιολική μεγαβατώρα που εγχεόταν στο δίκτυο, είτε το ήθελε το δίκτυο, είτε όχι. Όσο αυτό συνέβαινε, δεν εξοικονομήθηκε ούτε ένα γραμμάριο λιγνίτη. Όσο αυτό συνέβαινε έκαιγε κάθε συμβατική θερμική μονάδα, μην γίνει καμμιά στραβή με άεργο ισχύ και ψαχνόμαστε α λα Ρόδο. Συνολικά, από την προπερασμένη εβδομάδα, αμφίβολο εάν εξοικονομήσαμε καν αέριο, αφού το πάνω-κάτω στην ισχύ των μονάδων αερίου, μάλλον καίει περισσότερο -- αλλά εάν εξοικονομήσαμε αέριο, παρακαλώ να δημοσιευτεί πόσο, και πόσο μας κόστισε αυτή η εξοικονόμηση. Το ρεύμα ανεβαίνει, ανεβαίνει... Λόγω αερίου, ΑΠΕ και ...απελευθέρωσης.