Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τσε: Το «είδωλο»

«Το μίσος ως στοιχείο του αγώνα. Το αλύγιστο μίσος για τον εχθρό, που σπρώχνει έναν άνθρωπο πέρα από τα φυσικά του όρια, καθιστώντας τον μια αποτελεσματική, βίαιη, επιλεκτική, και εν ψυχρώ φονική μηχανή. Αυτό είναι που πρέπει να γίνουν οι στρατιώτες μας». – Τσε Γκεβάρα

Τι έκανε ο Τσε Γκεβάρα και τον αγαπάνε τόσο οι aristeroi?

1) Γεννήθηκε από πλούσιους γονείς. Πέρασε τη νεανική του ηλικία ταξιδεύοντας και ζώντας μακριά με τα χρήματα των γονιών του.

Η έννοια της φιλοσοφίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το Ευαγγέλιο λέει, εκεί όπου είναι το πτώμα, εκεί συγκεντρώνονται κι οι αετοί ή εκεί όπου είναι ο θησαυρός σας είναι και η καρδιά σας. Πού είναι λοιπόν το πτώμα ή ο θησαυρός για έναν δυτικό ορθολογιστή και που είναι για έναν αληθινά ορθόδοξο;

Ο δυτικός αν έχει να διαλέξει μεταξύ ενός ζωντανού αισθήματος και μιας διάλεξης για το συγκεκριμένο ζωντανό αίσθημα, θα προτιμήσει να ακούσει τη διάλεξη. Με αυτήν την έννοια η δυτική φιλοσοφία δεν έχει να προσφέρει τίποτε σε μας τους ορθοδόξους χριστιανούς.

Δείτε τη δυτική φιλοσοφία στην ιδέα του μουσείου. Οι δυτικοί χάριν του να "γνωρίζουν" τον πολιτισμό του παρελθόντος τον βγάζουν έξω απ΄ τη ζωή, του αφαιρούν το δεσμό του με τη ζωή, και τον θεωρούν σαν κάτι ξεχωριστό από αυτήν. Τον κάνουν μουσείο. Το ίδιο κάνουν και με την επιστήμη.

Σύζυγος Πάσχου Μανδραβέλη: Μια ζωή στις αποσπάσεις... Παπακωνσταντίνου

Και επειδή ο αξιότιμος και προπαντός αδέκαστος αρθρογράφος, Πάσχος Μανδραβέλης, μας κατηγόρησε ότι είπαμε μόνο το 1/4 της αλήθειας για τις αποσπάσεις της συζύγου του, επανερχόμαστε παραθέτοντας κάποια παραπάνω στοιχεία για την κοινή διαδρομή Τολιοπούλου-Παπακωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως Υπουργός Περιβάλλοντος, φρόντισε την πολυετή απόσπαση της Σοφίας Τολιοπούλου του Αριστοτέλη, συζύγου του Πάσχου Μανδραβέλη, προτού εγκαταλείψει το Υπουργείο αυτό, τον περασμένο Απρίλη, για τρία συν τρία (3+3) χρόνια στον οργανισμό Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π. (δηλαδή της εξασφάλισε την απόσπασή της σίγουρα μέχρι το 2015 και με προϋποθέσεις ως το 2018), με την Αρ. Πρωτ.17118/1-4-2012 Υπουργική Απόφαση.