Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι θεοφιλείς γονείς

 Οι θεοφιλείς γονείς όχι μόνο χαίρονται, αλλά και προτρέπουν τα παιδιά τους να υπομένουν πειρασμούς για τον Κύριο και κινδύνους για την αρετή.

Από το μαρτύριο των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Οι άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες βρίσκονταν στο στάδιο της αθλήσεως. Το πρωί, μετά την ολονύκτια ορθοστασία τους μέσα στη λίμνη και την αλύγιστη καρτερικότητά τους στην αβάσταχτη παγωνιά, τους τραβούσαν στην ακρολιμνιά για να τους συντρίψουν τα πόδια με ρόπαλα.
Η μητέρα ενός απ΄ αυτούς έμενε εκεί δίπλα τους, όσο βασανίζονταν, παρατηρώντας το γιο της. Αυτός ήταν, βλέπετε, πιο νέος απ΄ όλους στην ηλικία, και η μητέρα του φοβόταν μήπως τα νιάτα και η αγάπη στη ζωή τον κάνουν κάποια στιγμή να δειλιάσει και να φανεί έτσι ανάξιος της στρατιωτικής ιδιότητος και τιμής. Στεκόταν λοιπόν και τον παρακολουθούσε προσεκτικά, με τη στάση και το βλέμμα της, και του έδινε θάρρος, τεντώνοντας προς το μέρος του τα χέρια της και λέγοντας:

Τον συμβούλευαν πώς να ζει για να είναι τέλειος...

Φίλη συνοδοιπόρος μας έστειλε το παρακάτω κείμενο. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε αγάπη, υγεία & ευλογία Θεού.

Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου
ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΝΗΨΕΩΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΗΣΥΧΙΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣ 2007
ΚΕΦ. Α', σελ.46)

Θυμάμαι κάποιον, που από μικρό παιδάκι τον συμβούλευαν πώς να ζή, για να γίνη τέλειος χριστιανός.
Του απαριθμούσαν όσα ώφειλε να αποφεύγη, και τα τεκμηρίωναν με παραδείγματα από την ιστορία και απο τους αγίους, για να τα εφαρμόση.
Εκείνος ο καημένος στενοχωριόταν, διότι όλα αυτά ήταν πολλά και δεν μπορούσε να τα θυμηθή.

Η βαβυλώνια αιχμαλωσία της εποχής μας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Επί σοι, Κύριε, ήλπισα, μη καταισχυνθείην εις τον αιώνα. Γενού μοι εις Θεόν υπερασπιστήν.» (…) «Αλίμονο σ΄ αυτούς που εξουθενώνουν» ( Αμώς 6,1)

Η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος ίσως δεν μοιάζει με καμιά άλλη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ποτέ δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλη κλίμακα αυτή η σύγχυση, η παραλυσία, η αυθαιρεσία της εξουσίας, η μαζική βία, η συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου σε λίγους, η εξουθένωση των πτωχών..

Η μόνη ίσως περίοδος της ιστορίας της ανθρωπότητας η οποία παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με τη σημερινή εποχή είναι η περίοδος της αρχαίας Βαβυλωνίας. Η ανθρωπότητα σήμερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζει την βαβυλώνια αιχμαλωσία της.

Και ξαφνικά το “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” δεν υπήρξε ποτέ!

Σίγουρα (!) είναι τελείως συμπτωματικό, αλλά έτσι το αναφέρω σαν παρατήρηση…

Ξαφνικά τα Μέσα Μαζικής Διαστρέβλωσης και Αποβλάκωσης ξέχασαν το Κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”. Ως εκ θαύματος, ενώ οι αναφορές (πάντα μειωτικές) ήταν καθημερινές, οι προκλήσεις και οι δηλώσεις για τζαμπατζήδες συνεχόμενες, όπως και οι προσπάθειες κομματικού καπελώματος, μετά το κάζο της Καθαράς Δευτέρας που αποκλείστηκαν 12.000 οδηγοί στην Μαλακάσα, με τις τεράστιες ευθύνες των εργολάβων που διαχειρίζονται τον αυτοκινητόδρομο, αλλά φυσικά του Υπουργείου και του ίδιου του υπουργού κ. Ρέππα, οι αναφορές έπαψαν σαν να μην υπήρξαν ποτέ!

Οικο-Παγίδα


Σήμερα θα κάνω μία ανασκόπηση του α'τριμήνου του 2011, να δούμε πως πάνε τα πράσινα όνειρα και οι εφιάλτες που ανέφερα στις αρχές του Ιανουαρίου. Μου φαίνεται ότι το τσουνάμι έκλεισε την οικο-παγίδα (σε αυτούς που την είχαν στήσει) και ότι οι ασκήσεις της Βορείου Αφρικής μόνο μπερδεύουν τα πράγματα.

Παλεύουν για να μη γίνουν… Τούρκοι!

«Είμαστε Έλληνες Πομάκοι! Να μας προστατέψει το κράτος από το τουρκικό Προξενείο», είναι η κραυγή αγωνίας που εκπέμπει η σλαβόφωνη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης.

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη ευαίσθητοι Έλληνες, «όχι επαγγελματίες ανθρωπιστές», που έχουν ανοικτά τα αυτιά στις κραυγές αγωνίας των Πομάκων, οι οποίοι παλεύουν για να μη γίνουν… Τούρκοι! Θα πει κάποιος ότι πρόκειται για παραλογισμό. Είναι ίσως ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός. Αυτά ακούστηκαν σε μια επιτυχημένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης, από τη ΜΚΟ «Ελλήνιον». Η πρόεδρός του, δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Μπουτάρη, κα. Θεοδώρα Λειψιστινού, δήλωσε ότι σκοπός της ΜΚΟ είναι η ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης και η διάσωση της πομακικής γλώσσας. Όπως είπε, οι Πομάκοι είναι σλαβόφωνοι μουσουλμάνοι και αποτελούν το 60% της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης.

Ο ΓΑΠ μας "δουλεύει" και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...


O κ. Παπανδρέου αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί στους ηγέτες των καθεστώτων που αν και είχαν καταργήσει την Δημοκρατία, παρέμεναν μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
«Η Σοσιαλιστική Διεθνής στηρίζεται σε ισχυρές αρχές και σε ένα κώδικα δεοντολογίας. Τους τελευταίους μήνες πήραμε την πρωτοβουλία(;;;) να διακόψουμε τη σχέση μας με κάποια κόμματα, τα οποία έχουν παραβιάσει τις αρχές μας. Ακούσαμε με προσοχή τη φωνή των πολιτών της Τυνησίας. Των πολιτών της Αιγύπτου... Η δουλειά μας δεν είναι εύκολη».

Κυβερνούν παίρνοντας κάθε πρωί εντολές με ένα e-mail…

Γράφει ο Δευκαλίων

Στην Ιαπωνία φαίνεται ότι θα ελεγχθεί τελικά η βλάβη στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποτιμηθεί ούτε στο περίπου η οικονομική ζημιά και οι επιπτώσεις που θα προκαλέσουν ο σεισμός, το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνική και κατ’ επέκταση και στη διεθνή οικονομία.

Στη Λιβύη άρχισε η ένοπλη (αεροπορική) επέμβαση. Ο Καντάφι κήρυξε μονομερώς κατάπαυση του πυρός, οι αντικαθεστωτικοί πανηγυρίζουν και ζητούν και χερσαία επέμβαση και κανείς δεν ξέρει σε ποια χώρα και πού θα καταλήξει αυτή η γιγαντιαία αραβική εξέγερση, ποιος θα ελέγχει τις πετρελαιοπηγές όταν παγιωθούν τα νέα αραβικά καθεστώτα και το κυριότερο πόσο θα κάνει το πετρέλαιο.

Και στην Ελλάδα…

O Nigel Farage για τη Λιβύη

Επίθεση του Ευρωβουλευτή του UKIP, Nigel Farage κατά του διορισμένου προέδρου της Ε.Ε. Herman van Rompuy που ντρόπιασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την φωτογραφία που τον δείχνει να χαμογελάει και να σφίγγει το χέρι του συνταγματάρχη Καντάφι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Λιβύη (Δεκέμβριος 2010).

Δείτε το βίντεο:

Ο Μιχαήλ Καρχιμάκης, βουλευτής ων, μετατάχθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών


Ακόμη δεν παραιτηθήκατε κύριε Πάγκαλε;